Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
współczuje, sama się z tym borykam więc moja rada- nie zastanawiaj się tylko do lekarza, nie zawsze domowe sposoby pomagają, a furagin powinno się brac tylko na noc bo dopiero wtedy działa, ponieważ jest inne stężenie moczu. Na co dzień mozesz brać np urinal i jeśc suszoną żurawinę:)
Oj i mi ostatnio dokuczał pęcherz i pomogły mi nasiadówki nad rumiankiem i korą dębu , ale i oczywiście brałam tabletki- brałam UROSEPT i UROMAXIN to taki ziołowy lek- wyciąg z żurawiny. Brałam te tabletki, dobry tydzień, czyli nawet po tym jak przestał mi dokuczać brzuch, aby zamknąć tą sprawę do końca
Mi Furagin pomagał, do tego zdecydowanie jedz żurawine i unikaj wychładzania. Moja siostra ma problemy z pęcherzem, co jakiś czas jej się to pojawia. Warto pójść do lekarza, bo domowe sposoby tylko zmniejszają ból.
Profilaktycznie należy unikać wstrzymywania oddawania moczu, najlepiej jak najczęściej odwiedzać toaletę, do tego picie dużej ilości wody, no i żurawina, jak już było wspomniane też podobno jest niezła.
"- Od dziś mówcie do mnie Sid Władca Płomieni, - Ej, Władco Płomieni - ogon Ci się fajczy" (Epoka lodowcowa)