forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Botox?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

Botox?

Postprzez lexie » 26 lis 2009, o 15:30

Jakie jest Wasze zdanie na temat zabiegów z botoxu?
Zrobiłybyście sobie kiedyś taki zabieg?
lexie
Początkująca

Re: Botox?

Postprzez jagoda » 30 lis 2009, o 12:06

nie zrobiłabym sobie takiego zabiegu no bo i po co ... ingerencja w nature zawsze wchodzi w końcu na odwrotną stronę i prędzej czy później zaoowocuje czymś czego absolutnie byśmy nie chciały
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jagoda
Extra Kobietka

Postprzez lexie » 30 lis 2009, o 14:12

Zwłaszcza jeśli zabieg przeprowadzi ktoś bez doświadczenia i zrobi to źle.
Ale przy dobrym lekarzu i preparacie chyba nie ma obawy że to się odbije, bo zabiegi są w pełni odwracalne
lexie
Początkująca

Postprzez Luśka » 27 gru 2009, o 21:15

w przyszłosci..kto wie:P ale na razie nie potrzebuję:P
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Postprzez speedy » 3 lut 2010, o 11:26

Jeżeli ktoś ma ochotę na taki zabieg to czemu nie? Jego ciało, jego radość. Teraz są to już tak popularne zabiegi, że powikłania są naprawdę w ekstremalnych przypadkach. Zresztą jak ktoś się obawia botoxu to czytałam ostatnio o jego alternatywie-przeszczep tkanki tłuszczowej na twarz. Zaintrygowało mnie to i wgłębiłam się w temat. Założenie tego zabiegu jest naprawdę ok-z naszego ciała pobierana jest tkanka tłuszczowa-z miejsc gdzie jest jej w nadmiarze ( bioderka, uda-już nigdy ona tam nie odrośnie co jest dodatkowym atutem) i tą tkanką wypełniają zmarszczki. Przez to jest to sposób a raczej środek naturalny, co za tym idzie bezpieczny i tani, w końcu wypełniacz jest nasz. Fajnie, że w medycynie pojawiły się takie rzeczy. Obszerny artykuł o tym jest na stronce centrum-malia.pl więc jeśli kogoś temat interesuje to chyba tam najlepiej poczytać.
speedy
Początkująca

Postprzez koranna » 10 lut 2010, o 19:24

Ja z botoxem jeszcze czekam :) To będzie moja tajna broń w przyszłości, choć słyszałam opinie, że używanie za młodu botoxu spowalnia powstawanie zmarszczek.
W tej chwili rozważam zabieg kwasem hialuronowym - chcę podnieść kąciki ust. Efekty są naturalne i takim detalem można zmienić na plus wygląd całej twarzy.
koranna
Początkująca

Postprzez wazka » 16 mar 2010, o 11:25

ha, no wiadomo, ze za wcześnie nie ma co szaleć ale kiedyś, czemu nie, chociaż ja bym wybrała to wypełnianie tłuszczem, a szczególnie zważając na klinikę- to najdłużej działająca taka w Polsce to Centrum Malia :woman już stestowały je.
wazka
Początkująca

Postprzez koranna » 21 kwi 2010, o 14:25

Dla mnie to to zbyteczna "papranina"... :P Tu pobrać, tam przełożyć... Jakoś mnie to nie przekonuje - pewnie, że klinika musi być dobra, ale jednak jestem za kwasem hialuronowym. W szczególności, że ma właściwości nawilżające i pobudza tworzenie kolagenu :)
koranna
Początkująca

Postprzez koranna » 26 kwi 2010, o 15:13

No niestety - dobry krem przeciwzmarszczkowy tez kosztuje... :| Ale warto sobie w ten sposób poprawić urodę, bo efekt jest długotrwały i do tego jeszcze od razu :)
koranna
Początkująca

Następna strona

Powrót do Uroda