Zauważ że co rusz pojawiają się tego typu wynalazki, które "leczą wszystko, "przedłużają życie" itd. A jak przestają się sprzedawać, to wchodzą następne. Opaski magnetyczne, masażery, które lekko drażniły prądem o niewielkim natężeniu. Albo suplementy diety - ileż to specyfików miały nas bz diety pięknie odchudzić bez efektu jojo?
Dlatego jestem sceptyczna wobec takich wynalazków. Nie mówię im "tak", ani nie mówię "nie".
Bańki chińskie
- quillathee
- Miła Kobietka
Re: Bańki chińskie
Przecież z tego, co czytałam takie bańki stosowano "dość" dawno temu tylko widocznie pomysł powoli przychodził do Polski.
O takich wynalazkach jak woskowanie uszu przez Indian (sprzedawane woski kilka lat temu - bardzo mocno reklamowane) miały podobny wydźwięk. A przecież nowa medycyna jest dużo skuteczniejsza niż tradycyjna. Ludzie żyją o wiele dłużej niż kiedyś, pomimo że środowisko jest bardziej zanieczyszczone, a jedzenie bardziej chemiczne niż kiedyś.
Ja też ostatnio kupiłam te bańki ale jeszcze nie miałam czasu używać, za mało wolnego czasu ale myśle żeby sie za to zabrać niedługo po podobno działają.
-
daniel36Wilk12
- Jestem tu nowa :)
Ja od dłuższego czasu zmagałam sie z cellulitem teraz kupiłam cellublue bańki j efekt jest naprawdę bardzo dobry. Polecam wszystkim. Już po 3 tygodniach widać efekty.