Marketing

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
viola
Jestem tu nowa :)

Marketing

Post autor: viola »

Zainteresował mnie ostatnio temat marketingu internetowego. Czy któraś z Was korzysta z
z pomocy firm świadczących tego rodzaju usługi? Jaki marketing jest najskuteczniejszy?
Chodzi o formę.
roxxy681
Miła Kobietka

Re: Marketing

Post autor: roxxy681 »

Temat jest dosyć szeroki. Ciężko powiedzieć jaki marketing będzie najskuteczniejszy, wiele zależy od samej firmy, jej specyfiki, produktów które oferuje. Dla jednych efektywne może okazać się założenie fan page na Facebooku, a dla innych odpowiednie mogą okazać się bardziej tradycyjne metody takie jak ogłoszenia czy katalogi.
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

Na pewno fanpage na społeczniówkach sa skuteczne ale marketing szeptany tez ma cos w sobie ;)
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

a jak na mój gust to facebook już odchodzi do lamusa :P za jakiś czas już nikt nie będzie sobie nim zawracał głowy
Awatar użytkownika
bikini
Fajna Kobietka

Post autor: bikini »

Czy ja wiem, czy Facebook się kończy. Szczerze mówiąc nie sądzę, aby to była już jego pora. Myślę jednak, że nie wszystko można tam reklamować, bo na tego typu portalach społecznościowych przesiadują zazwyczaj młodzi ludzie, więc ewentualne kampanie kierowane powinny być właśnie do nich. Poza dobrym wypozycjonowaniem strony, warto też zainwestować w profesjonalny marketing szeptany, czyli rozpowszechnianie informacji o danym produkcie lub usłudze w sieci, zainteresowanie i zaintrygowanie nim ludzi. To dziś bardzo popularny i skuteczny sposób reklamy i w niemal każdym przypadku powinien zdać egzamin.
Awatar użytkownika
soul

Post autor: soul »

dobrym pomysłem jest także zainwestowanie w odzież reklamową, np. polary reklamowe z LINK i rozdanie ich np. na konkursie na Facebooku

DZIEKUJEMY ZA LINK
Karola83
Miła Kobietka

Post autor: Karola83 »

Czy ja wiem, czy na Facebooku przesiadują tak bardzo młodzi ludzie. Mój tata przesiaduje, a do tego jest bardzo chłonny na promocje, które tam reklamują... własciwie on chłonie je jak gąbka i ciągle coś kupuje, podobnie babcia. Starsze pokolenie chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, że nie wszystko co mówią w Internecie to prawda, bo nikt ich nie ostrzegał. No teraz ja ich ostrzegam, ale to nie przeszkadza im kupować miliona rzeczy z Chin. W każdym razie myślę, że media społecznościowe są teraz podstawą reklamy.
tskowron

Post autor: tskowron »

By mówić o marketingu internetowym, przede wszystkim warto się zastanowić, czy ma mieć zasięg lokalny, krajowy czy wręcz globalny ?
Poradnik pożyczkowy i blog dla kobiet. Zajrzyj i zostań z nami.
Awatar użytkownika
sferu1984

Post autor: sferu1984 »

bettti86 pisze:a jak na mój gust to facebook już odchodzi do lamusa :P za jakiś czas już nikt nie będzie sobie nim zawracał głowy
Też tak uważam. Po pierwsze zawsze było coś na topie i zawsze znajdywało się coś co go zdeklasowało. Po drugie na fb za dużo reklam, atakują wszędzie. Najbardziej denerwujące są proponowane posty które nie wiem jakim cudem dopasowują... co czasami naprawdę dziwne produkty mi pokazują. Po trzecie inwigilacja. Ciągle wyskakuje info żeby podać nr telefonu a jak Ci zablokują konto to chcą skan dowodu... wtf?!
Granice? Nigdy żadnej nie widziałem, ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi. :knitting
Turboszczotka

Post autor: Turboszczotka »

Ja wychodzę z założenia, że trzeba korzystać z tego co jest, póki co facebook daje jeszcze całkiem dobre zasięgi - szczególnie konto prywatne. Poza facebookiem można jeszcze myśleć o łączeniu youtuba i snapa, ale widzę spory spadek zainteresowania tymi formami.
see offer
martailowska87

Post autor: martailowska87 »

Marketing na Facebooku nie sprawdza się dla każdej branży i trzeba mieć to na uwadze, jest jeszcze sporo innych i ciekawych kanałów marketingu w których można pozyskiwać klientów dla firmy.
Serwis z ubezpieczeniami https://wakacyjnapolisa.pl/ turystyczne ubezpieczenie w dobrej cenie.
karoo

Post autor: karoo »

Dużo zdziałasz samemu jeśli się douczysz, ale zwrócić się do specjalisty nigdy nie zaszkodzi moim zdaniem.
Kwiaciarnia Rogatka
greeni

Post autor: greeni »

Zdecydowanie pozycjonowanie strony
SEMPIRE - Skuteczne i profesjonalne pozycjonowanie stron https://www.sempire.pl/
Terwan

Post autor: Terwan »

Marketing to baaardzo szerokie pojęcie, warto dużo się na jego temat nauczyć. ;)
http://carpentry-london.co.uk
Awatar użytkownika
strumyk
Miła Kobietka

Post autor: strumyk »

Cały marketing składa się z masy działań. Pozycjonowanie, szeptanka, adwords itd. Na sukces działań składa się masa czynników. Trzeba wiedzieć co i jak zrobić, żeby było dobrze - najlepiej oddać to w ręce fachowców, których jest coraz więcej. :)
http://www.przepis-y.pl/ - idealne pomysły na obiad. :)
Boleslawa

Post autor: Boleslawa »

Jeśli się ma czas i chęci to można samemu spróbować zareklamować swoją stronę a jeśli nie to trzeba zwrócić się do osób które się znają na tym.
http://grafinia.pl
Żabnik
Fajna Kobietka

Post autor: Żabnik »

Rynek marketingu cyfrowego zmienia się w zatrważającym tempie, na co wpływ ma przede wszystkim rozwój nowych technologii. Klasyczne zewnętrzne nośniki reklamowe, takie jak billboardy zostają powoli wypierane przez cyfrowe reklamy outdoorowe, wykorzystujące specjalne ekrany LED. Na stronie https://poradnikinzyniera.pl/reklama-ou ... -cyfrowej/ znajdziecie kilka ciekawych przykładów miejsc i zastosowań digital signage zarówno w Polsce, jak i na świecie.
ODPOWIEDZ