Wypadające włosy
-
oOosylwiaoOo
Re: Wypadające włosy
Ja używam odżywek z firmy Pantene odbudowa i regeneracja do włosów łamliwych. Mi na szczęście to pomaga:)
-
Maurelia
Mój sprawdzony zestaw na wypadające włosy to olejek rycynowy z szamponem biovax do włosów osłabionych plus maska z tej serii, suplement diety L'Biotica włosy&paznokcie, herbata z pokrzywy, ampułki do wcierania Seboradin. Pomaga, ale trzeba być cierpliwym i systemetycznym. Efekt widoczny u mnie po miesiącu.
-
zlote_runo
To prawda, olejek rycynowy jest najlepszy, czy sam, czy z innym kosmetykiem.
-
aura
Na pewno dobrze jest zacząć przyjmować jakiś kompleks witamin. Do tego możesz używać bardziej profesjonalnych kosmetyków na ten problem. Ten regenerator jest bardzo dobry: http://www.veba.pl/product-pol-8323-Kur ... 10-ml.html działa o wiele lepiej niż domowe sposoby, czy kosmetyki z tradycyjnych drogerii.
-
Szyszka
Zgadzam się z Moją poprzedniczką.
Henna Wax - dostępna w aptekach , cena około 25zł.
Doskonała maska do włosów i skóry głowy.
"HENNA WAX - NATURAL CLASSIC maska do włosów i skóry głowy. Silnie regenerująca maska do bardzo zniszczonych włosów i skóry głowy, przeznaczona do wszystkich rodzajów i kolorów włosów, zawiera dużą ilość białka Henny zastęjącego zniszczoną keratynę, dzięki czemu nadaje włosom połysk i sprężystość.
Sposób użycia:
Nałóż maskę na umyte włosy i wmasuj ją w skórę, na głowę nałóż czepek foliowy i ręcznik lub pójdź do ciepłej kąpieli na 15-30 minut. Para wodna i ciepło zaktywizują proces penetracji przez maskę włosów, cebulek i skóry. Następnie spłucz włosy i susz jak zwykle. W zależności od stanu włosów, na kurację składać się powinno 6-12 zabiegów wykonywanych co 4-5 dni. Stan Twoich włosów powinien ulegać stopniowej poprawie już po kilku aplikacjach"
Henna Wax - dostępna w aptekach , cena około 25zł.
Doskonała maska do włosów i skóry głowy.
"HENNA WAX - NATURAL CLASSIC maska do włosów i skóry głowy. Silnie regenerująca maska do bardzo zniszczonych włosów i skóry głowy, przeznaczona do wszystkich rodzajów i kolorów włosów, zawiera dużą ilość białka Henny zastęjącego zniszczoną keratynę, dzięki czemu nadaje włosom połysk i sprężystość.
Sposób użycia:
Nałóż maskę na umyte włosy i wmasuj ją w skórę, na głowę nałóż czepek foliowy i ręcznik lub pójdź do ciepłej kąpieli na 15-30 minut. Para wodna i ciepło zaktywizują proces penetracji przez maskę włosów, cebulek i skóry. Następnie spłucz włosy i susz jak zwykle. W zależności od stanu włosów, na kurację składać się powinno 6-12 zabiegów wykonywanych co 4-5 dni. Stan Twoich włosów powinien ulegać stopniowej poprawie już po kilku aplikacjach"
-
mika537
mi wlosy wypadaly garsciami, mialam przeswity to bylo okropne. probowalam wszystkiego od skrzypovity po inne preparaty o wiele drozsze ktore dostawalam od trychologa i wydawalam na nie fortune ale nie dawaly zadnych efektow;/ dopiero pomoglo mi hair&nail nutricomplex wellness by oriflame. sluchajcie rewelacja! fakt, ze trzeba to brac przez 3 miesiace, ale efekty niesamowite tylko trzeba byc systematycznym. po pierwszym opakowaniu przestaly mi wypadac wlosy po drugim zauwazylam ich zageszczenie to naprawde dziala! i nie tylko wlosy ale i paznokcie sa mocne i zdrowe, polecam kazdemu z czystym sumieniem!:)
Ostatnio zmieniony pn mar 12, 2012 7:28 pm przez mika537, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tosia
Moja przyjaciółka w końcu wylądowała u endokrynologa, ale jej to już takie placki łyse zaczynały się robić. Okazało się, że to problem z hormonami, który musiała wyleczyć pigułkami hormonalnymi cyprodiol. Ta choroba się nazywa łysienie androgenowe, no ale wiadomo że nie każdy od razu musi mieć taką chorobę.
-
Julcia27
A robiłaś sobie badania krwi? Bo czasami przyczyna może leżeć w jakimś schorzeniu. Negatywny wpływ na włosy ma np. cukrzyca, środki antykoncepcyjne, kawa i mocna herbata, stres, niedobory żelaz lub cynku... dużo tego. Ponadto dziennie wypada naturalnie około 50-100 włosów- nie wiem jak jest z Tobą?
A z mojej "półki" mogę doradzić vitapil, skład dobry i mi pomaga. I ma dużo biotyny, która poprawia wygląd włosa sam w sobie.
A z mojej "półki" mogę doradzić vitapil, skład dobry i mi pomaga. I ma dużo biotyny, która poprawia wygląd włosa sam w sobie.
Wypadanie włosów może być spowodowane stresem lub brakiem witamin.Polecam picie tranu- wiem,że to ohydne ale bardzo skuteczne.Szczególnie zima i wiosną.Dwa miesiące męki i skutek murowany.Łyżka tranu i trochę soku do popicia.Smacznego! 
Próbowałam w tabletkach ale to nie było skuteczne.Może trzeba większą dawkę.
Czego się nie robi dla urody ?
Czego się nie robi dla urody ?
-
Kolaboracja
ja wcale ich jeszcze nie brałam.... ale skoro mówisz, że nie są skuteczne to nie będę ich próbowała.;]
-
Julcia27
aisoglam – tran to można kupić w kapsułkach, czasy kiedy trzeba było go pić już jakiś czas odeszły w niepamięć, chyba że tak lubisz? 
I wcale nie jest tak, że ten, który jest w tabletkach nie działa – ona ma taką formę i tyle, w tabletce zamknięta jest łyżka tranu.
Dziewczyny jak się coś bierze, czy to tran, czy zwykłą witaminę C, czy nawet antybiotyk, to nie jest, że od razu masz już efekty. Na efekty trzeba najczęściej poczekać.
Dla przykładu u mnie vitapil zaczął działać na wypadanie włosów dopiero po miesiącu. Wcześniej rzeczywiście widziałam, że mniej włosów wypada, ale dopiero po miesiącu poczułam, że realnie jest ok i jestem zadowolona.
Cierpliwość, systematyka i czas !!!
I wcale nie jest tak, że ten, który jest w tabletkach nie działa – ona ma taką formę i tyle, w tabletce zamknięta jest łyżka tranu.
Dziewczyny jak się coś bierze, czy to tran, czy zwykłą witaminę C, czy nawet antybiotyk, to nie jest, że od razu masz już efekty. Na efekty trzeba najczęściej poczekać.
Dla przykładu u mnie vitapil zaczął działać na wypadanie włosów dopiero po miesiącu. Wcześniej rzeczywiście widziałam, że mniej włosów wypada, ale dopiero po miesiącu poczułam, że realnie jest ok i jestem zadowolona.
Cierpliwość, systematyka i czas !!!
Oj pewnie, że trzeba poczekać przynajmniej dwa miesiące.
-
pomcia
Tran na wypadanie włosów? Pierwsze słyszę zawsze kojarzyłam zioła takie jak skrzyp, pokrzywa.
-
mika537
podobno tran wlasnie tez wzmacnia wlosy jezeli sie go oczywiscie regularnie zazywa, ale tak jest ze wszystkim nic nie przyniesie efektow bez regularnego zazywania.. sama na sobie nie probowalam, ponieważ zazywam czego innego jak wczesniej pisalam, ale slyszalam mnostwo opinii kobiet, ktore po dluzszym zazywaniu tranu zauwazyly wzmocnienie wlosow, wiec moze warto sprobowac
co do naturalnych sposobów na wypadające włosy to znalazłam dziś fajny artykuł.
....
Ja zamierzam wypróbować... może nie czosnek
ale....
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
....
Ja zamierzam wypróbować... może nie czosnek
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
Julcia27
Tran wpływa na skórę, ma kwasy omega, nie bezpośrednio na włosy;
Ja tam bardziej właśnie bym zachęcała do tabletek typowo na włosy, ale jeśli koleżanka już pisze o tranie i się na niego uparła...
Ja tam bardziej właśnie bym zachęcała do tabletek typowo na włosy, ale jeśli koleżanka już pisze o tranie i się na niego uparła...
-
ekspert hapantoten
- Jestem tu nowa :)
W przypadku wpadających włosów warto wybrać się do lekarza chociażby po to, aby zlecił nam wykonanie kontrolnych badań. Tym bardziej jeżeli dodatkowo towarzyszą mu inne dolegliwości, powodujące łysienie itp. Jednak jeżeli wypadanie jest jedynym objawem warto spróbować od suplementów diety. Czasem wypadanie jest po prostu objawem osłabienia, zwłaszcza teraz po zimie kiedy dieta jest uboga w składniki odżywcze, a włosy są przesuszone. Dla tego warto sięgnąć po takie preparaty jak Ha-Pantoten. Opcja Opimum ma najbogatszy na rynku skład. A wystarczy jedna tabletka dziennie.
ja ostatnio bardziej ze stresu tracę włosy
gdzieś wyszperałam że wspomniany już Radical pomaga wiec się zaopatrzyłam w szampon i odżywkę.
Dodatkowo wieczorem,na dzień przed myciem włosów wmasowuję w skórę głowy witaminę A+E (rozcinam kapsułki z capivit)-ponoc zapobiega wypadaniu i dodatkowo stymuluje porost włosów
jeszcze Pani z apteki mi doradziła WAX mask,więc grzecznie stosuje i już jakieś efekty są 
zasłyszałam też kiedyś że koleżanka mojej mamy stosuje jakiś preparat do włowów po chemioterapii-mimo że nie chorowała- i efekty są ponoc piorunujące. niestety nie mam bladego pojęcia jak to się nazywa :/
Dodatkowo wieczorem,na dzień przed myciem włosów wmasowuję w skórę głowy witaminę A+E (rozcinam kapsułki z capivit)-ponoc zapobiega wypadaniu i dodatkowo stymuluje porost włosów
zasłyszałam też kiedyś że koleżanka mojej mamy stosuje jakiś preparat do włowów po chemioterapii-mimo że nie chorowała- i efekty są ponoc piorunujące. niestety nie mam bladego pojęcia jak to się nazywa :/
-
ekspert hapantoten
- Jestem tu nowa :)
Jako, że najwięcej składników odżywczych w swoim składzie ma Ha-Pantoten lepiej od razu wybrać najskuteczniejszy środek a nie uczyć się na błędach:)
-
dziewczyna23
- Miła Kobietka
ja używałam do wypadających włosów CLEARa, bo potrzebowałam też kosmetyku przeciwłupieżowego. Z efektu w obu problemach byłam bardzo zadowolona, choć wiadomo na efekt trzeba było poczekać. Po miesiącu używania szamponu jest super
Ja na wypadające włosy polecam szampon Biokap Anticaduta, który jest bardzo delikatny dla naszej czupryny. Formuła szamponu oparta jest na skladnikach pochodzenia roślinnego, które delikatnie myją, oczyszczają oraz hamują wypadanie włosów. Szampon nie zawiera chemicznych składników drażniących, dzięki czemu nadaje się także dla osób wrażliwych na SLS, parabeny czy silikony.
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/