forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Wypadające włosy

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

Re: Wypadające włosy

Postprzez oOosylwiaoOo » 27 wrz 2011, o 21:07

Ja używam odżywek z firmy Pantene odbudowa i regeneracja do włosów łamliwych. Mi na szczęście to pomaga:)
Nikogo nie poznasz dobrze po tym co pisze o sobie, ale po tym jak dobiera słowa.
Nikogo nie poznasz po tym jak wygląda dopóki nie poznasz jego wnętrza.
Tak samo jest ze słowami...
Liczy się ich głębia, uczucia i doznania o których mówią ....
Ich znaczenie to połowa sekretu...
oOosylwiaoOo
Extra Kobietka

Reklama

Postprzez Maurelia » 4 paź 2011, o 20:32

Mój sprawdzony zestaw na wypadające włosy to olejek rycynowy z szamponem biovax do włosów osłabionych plus maska z tej serii, suplement diety L'Biotica włosy&paznokcie, herbata z pokrzywy, ampułki do wcierania Seboradin. Pomaga, ale trzeba być cierpliwym i systemetycznym. Efekt widoczny u mnie po miesiącu.
Maurelia
Miła Kobietka

Postprzez zlote_runo » 7 paź 2011, o 22:22

To prawda, olejek rycynowy jest najlepszy, czy sam, czy z innym kosmetykiem.
zlote_runo
Miła Kobietka

Postprzez aura » 4 sty 2012, o 16:13

Na pewno dobrze jest zacząć przyjmować jakiś kompleks witamin. Do tego możesz używać bardziej profesjonalnych kosmetyków na ten problem. Ten regenerator jest bardzo dobry: http://www.veba.pl/product-pol-8323-Kur ... 10-ml.html działa o wiele lepiej niż domowe sposoby, czy kosmetyki z tradycyjnych drogerii.
aura
Miła Kobietka

Postprzez zlote_runo » 5 sty 2012, o 19:15

Dobra jest także odżywka Henna Wax Treatment
zlote_runo
Miła Kobietka

Postprzez Szyszka » 11 sty 2012, o 17:53

Zgadzam siÄ™ z MojÄ… poprzedniczkÄ….
Henna Wax - dostępna w aptekach , cena około 25zł.
Doskonała maska do włosów i skóry głowy.
"HENNA WAX - NATURAL CLASSIC maska do włosów i skóry głowy. Silnie regenerująca maska do bardzo zniszczonych włosów i skóry głowy, przeznaczona do wszystkich rodzajów i kolorów włosów, zawiera dużą ilość białka Henny zastęjącego zniszczoną keratynę, dzięki czemu nadaje włosom połysk i sprężystość.

Sposób użycia:

Nałóż maskę na umyte włosy i wmasuj ją w skórę, na głowę nałóż czepek foliowy i ręcznik lub pójdź do ciepłej kąpieli na 15-30 minut. Para wodna i ciepło zaktywizują proces penetracji przez maskę włosów, cebulek i skóry. Następnie spłucz włosy i susz jak zwykle. W zależności od stanu włosów, na kurację składać się powinno 6-12 zabiegów wykonywanych co 4-5 dni. Stan Twoich włosów powinien ulegać stopniowej poprawie już po kilku aplikacjach"
♥...Być sobą i tak, aż do końca...♥
Szyszka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez pomcia » 13 sty 2012, o 13:18

Podobno dobre i niedrogie są odżywki z kellos.
pomcia
Fajna Kobietka

Postprzez mika537 » 18 sty 2012, o 16:30

mi wlosy wypadaly garsciami, mialam przeswity to bylo okropne. probowalam wszystkiego od skrzypovity po inne preparaty o wiele drozsze ktore dostawalam od trychologa i wydawalam na nie fortune ale nie dawaly zadnych efektow;/ dopiero pomoglo mi hair&nail nutricomplex wellness by oriflame. sluchajcie rewelacja! fakt, ze trzeba to brac przez 3 miesiace, ale efekty niesamowite tylko trzeba byc systematycznym. po pierwszym opakowaniu przestaly mi wypadac wlosy po drugim zauwazylam ich zageszczenie to naprawde dziala! i nie tylko wlosy ale i paznokcie sa mocne i zdrowe, polecam kazdemu z czystym sumieniem!:)
Ostatnio edytowano 12 mar 2012, o 19:28 przez mika537, łącznie edytowano 1 raz
zdobądź fantastyczne nagrody ---> http://moje-ori.webnode.com/
mika537
Miła Kobietka

Postprzez tosia » 27 sty 2012, o 12:56

Moja przyjaciółka w końcu wylądowała u endokrynologa, ale jej to już takie placki łyse zaczynały się robić. Okazało się, że to problem z hormonami, który musiała wyleczyć pigułkami hormonalnymi cyprodiol. Ta choroba się nazywa łysienie androgenowe, no ale wiadomo że nie każdy od razu musi mieć taką chorobę.
tosia
Miła Kobietka

Postprzez Julcia27 » 27 sty 2012, o 20:46

A robiłaś sobie badania krwi? Bo czasami przyczyna może leżeć w jakimś schorzeniu. Negatywny wpływ na włosy ma np. cukrzyca, środki antykoncepcyjne, kawa i mocna herbata, stres, niedobory żelaz lub cynku... dużo tego. Ponadto dziennie wypada naturalnie około 50-100 włosów- nie wiem jak jest z Tobą?
A z mojej "półki" mogę doradzić vitapil, skład dobry i mi pomaga. I ma dużo biotyny, która poprawia wygląd włosa sam w sobie.
Julcia27
PoczÄ…tkujÄ…ca

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Uroda