forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Wybielanie zębów

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.

Wybielanie zębów

Postprzez Beata333 » 22 kwi 2011, o 21:21

Czy zdecydowały/zdecydowali byście się na wybielanie i piaskowanie zębów?
Jak już kiedys pisałam na stronie bhclub.pl dzięki karcie B&H mam wiele różnych zniżek na zabiegi kosmetyczne i tym podobne rzeczy. Chciałam wybrać sie na wybielanie zębów, ale podobno to strasznie niszczy szkliwo. Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia jeśli o to chodzi?
Beata333
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: Wybielanie zębów

Postprzez Olka » 26 kwi 2011, o 12:51

ja bym się nie wybrała, stomatolodzy często podkreślają że to są zabiegi które osłabiają zęby, odwapniają i niszczą szkliwo
Olka
Miła Kobietka

Postprzez justyna1981 » 26 kwi 2011, o 14:02

Nie polecam wybielania. Zęby po takim zabiegu są bardziej wrażliwe i osłabione.
justyna1981
Miła Kobietka

Postprzez paja » 27 kwi 2011, o 10:00

też bym się na to nie decydowała.. szkoda zębów. kiedyś się nad tym sama zastanawiałam, naczytałam sie róznych artykułów, wypowiedzi i szybko zrezygnowałam :)
paja
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez babyisback » 14 maja 2011, o 12:29

Ja bardzo bym chciała, ale koszty mnie odpychają od tego pomysłu :)
"tell me what you know about dreams, dreams
tell me what you know about night terrors, nothin’
you don't really care about the trials of tomorrow
rather lay awake in a bed full of sorrow"
babyisback
Miła Kobietka

Postprzez swallow » 16 maja 2011, o 15:50

Przeciez jest duzo past wybielających, tyle ,że na efekt czekasz nieco dłuzej :/
Miłość to partia kart, w której wszyscy oszukują - mężczyźni, by wygrać, kobiety, by nie przegrać.
swallow
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Edyta » 31 maja 2011, o 12:28

Widziałam kiedyś program na temat wybielania - sposoby są różne, ale każdy jest do kitu - tzn im bielsze zęby tym słabsze. O cierpieniach kobiet, które się wypowiadały w programie - niemiłosierny ból zębów i dziąseł po zabiegach wybielających - już nie wspomnę. Odradzam żeby się męczyć za własne pieniądze i rujnować zdrowie jamy ustnej, która i tak ma ciężko przy dzisiejszym stylu żywienia. Z natury jest tak, że im bardziej żółtawe zęby tym są mocniejsze. Ja akurat mam dość białe ....i wszystkie poklejone:((chyba nadmiar kochanego mleka w dzieciństwie się do tego przyczynił) - NIe Warto! - nawet bratu to wybiłam z głowy...
Edyta
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez agusnysa » 31 maja 2011, o 13:16

zamawiam zel u dentysty ktory no troche kosztuje ale daje efekty wybielam zeby 2 razy w roku by poprawic ich czystosc biel. wczesniej oczywiscie robiecie wycisk swojich zebów bo dentysta robi specialny mozna to nazwac wkladanym smoczkiem z ktorym spicie cala noc rano zeby i dzionsla sa letkko podrazione ale jak stosuje sie zalecen dentysty to nic nie boli!!!! wiadomo zadnych zimnych ani goracych napojów zadnej coli i kawy nie wolno pic przez 1 dzien.
agusnysa
Fajna Kobietka

Postprzez niuniasek » 6 cze 2011, o 11:50

Wybielałam zęby lampą Beyond w gabinecie. Nie mam żadnych dolegliwość związanych z zabiegiem. Faktem jest, ze zbyt częsta ingerencja może doprowadzić do osłabienia, dlatego po prostu nie należy przesadzać. wolę zrobić raz na dłuuuuugi czas, a nie co chwilę katować zęby paskami, pastami itp. To nic nie daje moim zdaniem.
niuniasek
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez mikiqu » 11 cze 2011, o 18:47

Hmm, chętnie bym się wybrała gdyby było mnie stać :P wiele czytałam o wybielaniu zębów i faktycznie na początku zęby są wrażliwe, ale to chyba mija? :|
Chcesz uwodzić spojrzeniem? Sztuczne rzęsy to jest to!
Zapraszam na profesjonalne szkolenia przedłużanie rzęs dla stylistek.
mikiqu
Miła Kobietka

Następna strona

Powrót do Zdrowie