wszystko o szafie
-
Maszka01
Re: wszystko o szafie
z drugiej strony - chyba nie można tylko patrzeć na użyteczność, jeżeli jesteś za ratanem - idź w to
w końcu ma cieszyć oko 
-
Marina
niby tak, tylko wszystkim będzie "cieszyć oko'' a ja będę sprzątać hehe
Byłam u nich w salonie i znalazłam idealną w ciepłych odcieniach brązu - to było zakochanie od pierwszego spojrzenia
Już ją zamówiłam teraz Panowie z Komandora mają przyjechać wszystko wymierzyć
już się doczekać szafy nie mogę.
Byłam u nich w salonie i znalazłam idealną w ciepłych odcieniach brązu - to było zakochanie od pierwszego spojrzenia
Już ją zamówiłam teraz Panowie z Komandora mają przyjechać wszystko wymierzyć
-
Maszka01
tylko dopilnuj żeby wszystko było idealnie skręcone i dopasowane!! przetestuj czy się wszystko dobrze otwiera, czy nic nie zachodzi na siebie - potem mogą nie chcieć przyjeżdżać aby "dokręcić śrubkę"
gratuluję, masz fotkę?
-
Marina
Postaram się dopilnować
Fotki jeszcze nie mam bo szafy nie mam, ale znalazłam na stronie taką podobną, tylko kolory troszkę inne - układ taki sam, materiały też ;]
http://www.komandor.pl/grafika/baza/gal ... ndor19.jpg
-
Marina
Dziękuje 
Nie bardzo wiem jaki układ środka zrobić. Myślę, że coś mi doradzą Panowie przy pomiarze.. Miałabyś może jakieś wskazówki, porady, pomysły?
Te szuflady to na pewno zrobię, tak na samym dole szafy 
Nie bardzo wiem jaki układ środka zrobić. Myślę, że coś mi doradzą Panowie przy pomiarze.. Miałabyś może jakieś wskazówki, porady, pomysły?
-
Maszka01
jeżeli masz w pokoju komodę albo małe szafeczki z szufladami gdzie możesz umieścić np. bieliznę to prawie całą szafę przeznaczyłabym na wieszaki - na górze dwóch skrzydeł wieszaki na bluzki i koszule na dole jednego skrzydła - wieszaki na spodnie i na dole drugiego skrzydła wieszaki na spódnice. trzecie skrzydło zostawiłabym na długie sukienki, płaszcze tuniki. jak zostanie miejsce - ewentualnie na dole jedna / dwie półeczki - dzięki temu masz całkowity porządek w ciuchach, nic Ci się nie gniecie
ja mam osobną komodę, więc szafa tylko na wieszaki (ile mniej prasowania 
-
Marina
Komody nie mam ( w tym pokoju) ale planuje kupić. W zasadzie zależy czy mi się wszystko do szafy zmieści 
myślisz o czymś takim?(pierwszy rys.) : http://www.budujemydom.pl/component/opt ... Itemid,50/
??
myślisz o czymś takim?(pierwszy rys.) : http://www.budujemydom.pl/component/opt ... Itemid,50/
??
-
Maszka01
generalnie tak, ale zwróć uwagę aby półki były na dole a nie na górze - ciężko Ci będzie sięgać po rzeczy - a z wieszakami można sobie poradzić. i lepiej podzielić przestrzeń na buty (pierwsze zdjęcie z komandora z podesłanego linku) bo tak marnuje się kilkanaście centymetrów...
-
Maszka01
nie, bo to zbytnio zabierze przestrzeń - lepiej po prostu półkę dzielącą przestrzeń na pół (zamiast jednej wysokiej - dwie niższe = dwa razy więcej bucików się zmieści 
-
kredka
Ja wolę szafy przesuwane, wydają mi się wygodniejsze i lepiej funkcjonujące w pomieszczeniu. Bardzo mi się podoba taka zwyczajna, ale jednocześnie niezwyczajna szafa .... Właśnie taką bym chciała też dlatego, że jest w jasnym kolorze, a ja wolę meble w jasnych kolorach:)
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
dzo
przezajebista ta szafaMarina pisze:Postaram się dopilnowaćFotki jeszcze nie mam bo szafy nie mam, ale znalazłam na stronie taką podobną, tylko kolory troszkę inne - układ taki sam, materiały też ;]
Fajne są w IKEA ale jak masz kogoś do montażu - można zamówić z montażem, ale trzeba samemu zaprojektować to jest trochę upierdliwe ale cena jest dobra i szafy są funkcjonalne
-
Yagoda
Moja Ikeowska sie rozpadla heheh ten system przesuwny na zasadzie rowka z plastikowa wkeljka:( zacina mi sie strasznie
Sama mysle wlasnie o Komandorze... ale Marianny chyba juz tu nie ma zeby opowiedziec jak jej sie sprawuje...
Sama mysle wlasnie o Komandorze... ale Marianny chyba juz tu nie ma zeby opowiedziec jak jej sie sprawuje...
-
Ruda Jadzia
- Jestem tu nowa :)
Widzę, że watek swoje lata ma... Ale opowiem Wam o mojej przygodzie z szafą 
Moja stara też się rozpadała. To była taka stara szafa w retro stylu. Chciałam czegoś nowoczesnego, zamówiłam zatem szafę wnękową na wymiar w takiej firmie palissandro. Szafa wykonana z mocnego drewna jest solidna. Dzieki temu, że to szafa wnękowa, oddała mi dużo przestrzeni w pokoju. Stara zajmowała dużo miejsca.
Jako, że jestem maniaczką butów, w nowej mam specjalną wnękę
oólnie jestem zadowolona, przymierzam się teraz do wymiany zabudwy w przedpokoju i raczej uderzę do tej samej firmy.
Moja stara też się rozpadała. To była taka stara szafa w retro stylu. Chciałam czegoś nowoczesnego, zamówiłam zatem szafę wnękową na wymiar w takiej firmie palissandro. Szafa wykonana z mocnego drewna jest solidna. Dzieki temu, że to szafa wnękowa, oddała mi dużo przestrzeni w pokoju. Stara zajmowała dużo miejsca.
Jako, że jestem maniaczką butów, w nowej mam specjalną wnękę
oólnie jestem zadowolona, przymierzam się teraz do wymiany zabudwy w przedpokoju i raczej uderzę do tej samej firmy.
A pozwolę sobie zapytać w jakiej kwocie zamknęłaś się budując szafę? Z tego co się orientuję Komandor ma jakość ale i cenę.
-
Ruda Jadzia
- Jestem tu nowa :)
Piper ale to nie mnie pytasz prawda? Ja robiłam szafę w Palissandro, a poprzedniej też nie mialam z komandora. Co do ceny, to nie chce walnąc głupoty, wiec musialabym sprawdzić, gdzies mam fakturę jeszcze.
No dziękuję. Powiem szczerze, że zapomniałam o tym temacie. W końcu okazało się, że można mieć szafę w nieco niższej cenie, przy odrobinie wysiłku. Znajomy robi meble, materiały zamawia w hurtowni komandor. Podobno coraz więcej firm teraz tak robi. Będzie składał szafę do kuchni to zobaczę co i jak.
Dokładnie. Taką szafę bardzo łatwo zrobić jak się ma plan gotowy i wychodzi dużo taniej:)
kinkiety
W sumie, to jeszcze nie wiem o ile będzie taniej, pewnie taniej niż przyszedłby Pan, zrobił projekt, podumał, coś pokręcił, wyliczył i zamontował. Ja się uparłam, że chcę mieć fajne oświetlenie do szafy, w HK mają HLT ledy więc to co się oszczędzi wpakuję pewnie w materiały. I do tego porządny system suwny drzwi. Jak już się upora to dam wam znać, czy się opłaca.
A orientujecie się w różnicach, cenach między np. zamówieniem bezpośrednio w Komandorze a np. wynajęciu pana stolarza?
Ja mam taką SPAM ale to taka bardzo sypialniana, ale piękna i funkcjonalna. No i bardzo solidna.
Ostatnio zmieniony śr lis 20, 2013 6:04 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę wkleić zdjęcie
Powód: proszę wkleić zdjęcie
Hej koleżanki!
Czy któraś z Was posiada takie wieszaki na spódnice? Czy dobrze się ona sprawdza, lepiej niż tradycyjne wieszaki??

Czy któraś z Was posiada takie wieszaki na spódnice? Czy dobrze się ona sprawdza, lepiej niż tradycyjne wieszaki??

mam takie ale pojedyńcze..
na spodnie, na spódnice...
sa rewelacyjne... przede wszystkim nie kazda spódnica ma haczyki do zawieszenia...
poza tym, dzięki takiemu mniej miejsca jest potrzeba
na spodnie, na spódnice...
sa rewelacyjne... przede wszystkim nie kazda spódnica ma haczyki do zawieszenia...
poza tym, dzięki takiemu mniej miejsca jest potrzeba
.. bo w oczach tkwi siła duszy...