woda

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
pstro

Re: woda

Post autor: pstro »

Ja preferuję Kroplę Beskidu, chociaż z tym też bywa różnie ;)
nadiia24

Post autor: nadiia24 »

Mi osobiscie jest wsiora wno jaką wodę piję, ale dla naszego malucha kupujemy Żywca :)
speedy

Post autor: speedy »

Kiedyś kupowałam tylko wody niegazowane, ale od kiedy spróbowałam gazowaną Staropolankę 2000 inne wody dla mnie nie istnieją :)
Tasia

Post autor: Tasia »

ja preferuje lekko gazowane lub takie z naturalnym gazem typu Muszynianka, Ostromecko
dione

Post autor: dione »

ja jakoś nie przywiązuję wagi do firmy, dla mnie woda to woda, nie widzę różnicy w smaku za bardzo, byle była w dużych ilościach..słyszałam, że należy pić co najmniej 2l dziennie, ja niestety tyle nie dam rady wypić, ale pracuję nad tym ;)
mamba

Post autor: mamba »

Ja widzę różnice w smakach. Preferuję "żywiec zdrój" :). Nie cierpię natomiast "Staropolanki", bo nawet niegazowana okazuje się lekko gazowana!
Justyna4

Post autor: Justyna4 »

Dokładnie zgadzam się z Tobą:) ja lubię wody smakowe np.żywca truskawkową i jabłkową :)
mamba

No, pyszne są smakowe z Żywca :)!
Cukiereczek19

Post autor: Cukiereczek19 »

Żywiec zdrój najczęściej smakowa - cytrynowa ;)
ninka_niebieska

Post autor: ninka_niebieska »

Od jakiegoś czasu zaczęłam ograniczać znacznie bardziej niż dotychczas napoje, zastępując je wodą.. żywiec zdrój cytrynowa, lub kropla beskidu lekko gazowana.. uważam, że jest znacznie lepsza od niegazowanej, a całkowicie gazowanej pić nie chcę. Zauważyłam też, że zaczęłam pić znacznie więcej odkąd zamieniłam napoje na wodę.. ciekawa jestem tylko, czy to może być powodem zwiększenia mojego pragnienia..
mamba

Twój organizm po prostu przyzwyczaił się do większej ilości wody, jaką mu fundujesz, i dlatego częściej możesz odczuwać pragnienie :).
kaska8787

Post autor: kaska8787 »

polecam wode z cytryną ale jeszcze z dodatkiem listków świeżej mięty, pychotka! szczególnie w upalne dni, do których nie mogę się już doczekać... :)
sandrulla09

Post autor: sandrulla09 »

pijam bardzo dużo wody.. mineralnej.
obojętne mi to czy jest to niegazowana czy gazowana.
gazowana bardziej gasi pragnienie to fakt.
zwracam uwagę na to aby minerałów było sporo w wodzie oraz aby wapnia było dwa razy więcej niż magnezu. ;]
Anastazja-A

Post autor: Anastazja-A »

Ja też piję bardzo dużo wody (przynajmniej dwa litry dziennie), ale zdecydowanie bardziej wolę tę niegazowaną i nie mam większych preferencji co do producentów.
bodomka

Post autor: bodomka »

Moja ulubiona to żywiec truskafkowy :)
koperkowa

Post autor: koperkowa »

staram się pić wodę i zieloną herbatę. czytałam ,że organizm lepiej przyswaja wodę z odrobiną cukru albo soku. np z cytryny.
ODPOWIEDZ