forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Włosy i paznokcie

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.

Re: Włosy i paznokcie

Postprzez glamour » 25 lis 2011, o 18:46

Żurawina na włosy i paznokcie? chyba nie... :D Ale za to na tej stronce znalazłam odżywkę keratynową, bardzo tanią tak nawiasem mówiąc. dziś kupiłam za 8zł w aptece. mam nadzieję że mi pomoże :)
glamour
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Postprzez Olimpia » 28 lis 2011, o 14:50

Ja piję codziennie herbatkę ze skrzypu :) Ale niedawno zaczęłam więc czekam na wyniki :cooking
Olimpia
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez frykadelka » 15 lut 2012, o 20:58

Włosów przede wszystkim nie przyzwyczajam do jednego szamponu.Zawsze używam kilku na zmianę.Z paznokciami jest gorzej.Tutaj kilka razy w roku ratuje się odżywkami ale jeszcze nie znalazłam nic z czego mogłabym być zadowolona tak na 100%.Dlatego jeśli chodzi o paznokcie to sama chętnie skorzystałabym z czegoś skutecznego.
frykadelka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez puderniczkaaa » 15 lut 2012, o 20:58

Na moje paznokcie najlepiej działa zdrowe odżywianie się, to przede wszystkim. Kiedy jem 'śmieciowe jedzenie' od razu mogę zauważyć że rozdwajają się i szybciej łamią...
Dobrze też działają wszelkie odżywki do paznokci z dodatkiem keratyny (świetnie działa też na włosy) i kapsułki do zażywania.
puderniczkaaa
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez fifa66 » 15 lut 2012, o 22:46

Ja też używam suplementów gala + do tego odpowiednia dieta : dużo jaj, szpinaku, orzechy, drób, i chude przetwory mleczne. Co drugi dzień po myciu nakładam też odżywki do włosów a raz w miesiącu robię sobie domową maseczkę na włosy z rumu i jajek.
fifa66
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez frykadelka » 17 lut 2012, o 12:42

puderniczkaaa napisał(a):Na moje paznokcie najlepiej działa zdrowe odżywianie się, to przede wszystkim. Kiedy jem 'śmieciowe jedzenie' od razu mogę zauważyć że rozdwajają się i szybciej łamią...
Dobrze też działają wszelkie odżywki do paznokci z dodatkiem keratyny (świetnie działa też na włosy) i kapsułki do zażywania.

Pierwsze słyszę o odżywce z keratyną. Gdzie taką odżywkę można kupić i jak ona wygląda?
Chętnie spróbowałabym czegoś nowego :woman:
frykadelka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez KaroLina » 17 lut 2012, o 13:10

moja kumpela miała ten problem i jej pomogła Skrzypovita na paznokcie, a na włosy najlepszy jedwab, ale tylko na końcówki żeby włosy nie stały się ciężkie i przetłuszczone :)
KaroLina
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez fifa66 » 17 lut 2012, o 13:32

frykadelka napisał(a):
puderniczkaaa napisał(a):Na moje paznokcie najlepiej działa zdrowe odżywianie się, to przede wszystkim. Kiedy jem 'śmieciowe jedzenie' od razu mogę zauważyć że rozdwajają się i szybciej łamią...

Pierwsze słyszę o odżywce z keratyną. Gdzie taką odżywkę można kupić i jak ona wygląda?
Chętnie spróbowałabym czegoś nowego :woman:

Na paznokcie mogę polecić tą odżywkę z kreatyną http://www.suplementy-diety.com.pl/pl/p ... 4&id_menu=. Nie jest droga ale za to bardzo skuteczna. Szybko można zauważyć zmiany na lepsze :)
fifa66
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez finezja » 10 mar 2012, o 19:17

Bellissa jest bardzo dobra efekty widoczne są już po miesiącu stosowania.Warto spróbować.Polecam
finezja
Miła Kobietka

Postprzez mika537 » 12 mar 2012, o 19:45

na paznokcie polecam preparat stymulujacy wzrost paznokci growth booster z oriflame taki zielony z peelingiem. sluchajcie kosztuje niecale 9zł, to jest taki jakby olejek smaruje sie nim paznokcie tak jak lakierem. paznokcie sa mocne, rosna jak szalone pieknie wygladaja! efekty natychmiastowe! wystarczy wieczorem posmarowac a rano zobaczycie efekt :) stosuje to codziennie smaruje po kilka razy np przy filmie i od kiedy to stosuje mam piekne, dlugie i zdrowe paznokcie! oprocz tego jezeli chodzi o suplementy, juz pisalam to w watku odnosnie wypadajacych wlosow hair&nail nutricomplex wellness by oriflame, dziewczyny naprawde dziala i wlosy i paznokcie sa piekne oczywiscie przy regularnym stosowaniu przez 3 miesiace
zdobądź fantastyczne nagrody ---> http://moje-ori.webnode.com/
mika537
Miła Kobietka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zdrowie