wieczór panieński i kawalerski

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
baba

Re: wieczór panieński i kawalerski

Post autor: baba »

Ja również nie zazdroszczę takich przeżyć, zresztą faceci to "świnie" hehe... ale można też kulturalnie się bawić. Mojemu bratu koledzy zorganizowali wieczór kawalerski razem z wieczorkawalera.pl. Wszystko się udało, chłopcy bawili się świetnie i o to chodzi.
bluszcz

Pomysły na wieczór panieński

Post autor: bluszcz »

Witajcie :) Niedługo będę przygotowywała wieczór panieński. Muszę przyznać, że wcześniej na żadnym nie byłam. znam tylko stereotypy - tańczący faceci i dziwne zabawy, ale takie imprezy nie są (na szczęscie) w guście Panny Młodej. Możecie mi coś zapropomować?
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

Ja mam panienski a narzeczony kawalerski :)
Oczarovana_pl
Miła Kobietka

Post autor: Oczarovana_pl »

Ja miałam wieczór i wspominam go bardzo dobrze:)Przyjechało kilka najbliższych mi koleżanek i sióstr. Mamusia przygotowała mała wyżerkę, a że w moim pokoju stała wódka weselna to nie było nam nudno:) Były prezenty, konkursy, wygłupy:) Czyli to wszystko co powinno być na wieczorze panieńskim:) Mój mąż niestety nie miał kawalerskiego, bo zabrakło na niego czasu:)
Kasia1234
Jestem tu nowa :)

Post autor: Kasia1234 »

Gdzie najlepiej we Wrocławiu zorganizować wieczór panieński?
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

nie znam wrocławia wiec nie moge nic polecic
brunecia
Extra Kobietka

Moje towarzyszki wieczoru panienskiego najpierw przyszly do mnie, napiłysmy sie drinków, posiedziałkysmy kameralnie w domu, a pozniej pojechalysmy do klubu. Mialam mnoooostwo zadan do wykonania i mysle, ze takie imprezy sa najlepsze na swiecie. Maz mial kawalerski w gorach, wynajety dom i morze alkoholu....
katimati89
Miła Kobietka

Post autor: katimati89 »

moja kolezanka miala panienski , na którym pojawil sie jej przyszly mąż. Był z innego miasta i przyjechal do niej tydzien przed slubem. W miescie nikogo nie znał i zostal sam na ten wieczór. Przyszłej pannie młodej zrobiło sie go żal i zaprosiła go. Z reszta dobrze ,bo imrpeza bardziej przypominała stypę. Dopiero jak on przyszedł, to panna młoda wyszła na parkiet.
Qxxina
Miła Kobietka

Post autor: Qxxina »

Ja wam powiem dziewczyny że u mnie nie było wieczoru kawalerskiego ani panieńskiego po prostu oboje tak zdecydowaliśmy i zamiast wieczoru upijanego z różnymi głupimi niejednokrotnie pomysłami zastąpiliśmy cudowną kolacją i upojną przedmałżeńską nocą, było cudownie! Więc ja nie jestem zbytnio za wieczorami takiego typu ale oczywiście nie neguje nikogo każdy ma prawo do własnych wyborów i spostrzeżeń.
lajlab

Post autor: lajlab »

Mnie bracia zabrali na spływ połączony z rybami i ogniskiem :P mega wieczór i wcale niepotrzeba się opić
Najpiękniejsze zaproszenia ślubne - www.zaproszeniaslubne.pro
Awatar użytkownika
Ines_Ines
Miła Kobietka

Post autor: Ines_Ines »

Razem to będziecie mieć wesele. Wieczór panieński / kawalerski robi się osobno ;).
Bloguję:
http://szczyptapieprzu.blogspot.com/
roxxy681
Miła Kobietka

Post autor: roxxy681 »

Jestem zaprawioną organizatorką panieńskich, mam już za sobą 3:) Każdy był inny, dopasowany do charakteru przyszłej panny młodej. Dla mnie to podstawa, liczy się przede wszystkim dobra zabawa, która odpowiada danej osobie, a nie ogólnie przyjęta konwencja.
Madziula
Miła Kobietka

Post autor: Madziula »

Kasia1234 pisze:Gdzie najlepiej we Wrocławiu zorganizować wieczór panieński?
http://www.favore.pl/cat17111519_wieczo ... rskie.html poszukaj tutaj. Gwarantuję, że coś znajdziesz. W końcu... Wrocław to najlepsze miasto do imprezowania :)
Awatar użytkownika
krokusss
Miła Kobietka

Post autor: krokusss »

Ja najlepiej wspominam imprezę poprzedzającą ślub mojej koleżanki. Nazywało się to z niemiecka "polterabend". Takiej zabawy nie zapomina się do końca życia :)
Amaretto

Post autor: Amaretto »

My razem z meżem nie robiliśmy wieczorów . Zapomnieliśmy totalnie :D
Chucky007

Post autor: Chucky007 »

Wieczór panieński czy kawalerski trzeba zrobić, to jest taka tradycja :)
wózek z wagą KPZ 71-9
brunecia
Extra Kobietka

Amaretto pisze:My razem z meżem nie robiliśmy wieczorów . Zapomnieliśmy totalnie :D

a od kiedy to mlodzi pamietaja o kawalerskim i panienskim? od tego sa swiadkowie...
Loncia84

Post autor: Loncia84 »

Wieczór panieński nie łączy się z kawalerskim,
mogą wyjść z tego naprawdę nie fajne sytuacje!
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Post autor: lokowka »

Ze swoim chłopakiem nie jestem nawet zaręczona, ale raz zapytałam go coś o wieczór kawalerski, a on powiedział, że nie chce mieć. Jak zapytałam dlaczego, odpowiedział "bo nie chcę, żebyś Ty miała panieński" haha :lol:
dzo

Post autor: dzo »

Loncia84 pisze:Wieczór panieński nie łączy się z kawalerskim,
Moja siostra miała połączony z kawalerskim męża i żadnych niefajnych sytuacji nie było.
Jak się ludzie potrafią bawić z kulturą to dlaczego nie można połączyć ?
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

dzo pisze:
Loncia84 pisze:Wieczór panieński nie łączy się z kawalerskim,
Moja siostra miała połączony z kawalerskim męża i żadnych niefajnych sytuacji nie było.
Jak się ludzie potrafią bawić z kulturą to dlaczego nie można połączyć ?
Być może dlatego, że według niektórych trzeba się na takiej imprezie ostro nawalić, podziwiać tańce erotyczne, flirtować z innymi a być może i zdradzić przyszłego małżonka.

Ludzie naoglądali się za dużo amerykańskich filmów i teraz wymyślają Bóg wie co. Świat jest obrzydliwy. (musiałam wylać na Was swoje żale, sorry dziewczyny :D)

Szczerze mówiąc mam nadzieję, że nigdy nie będę mieć wieczoru panieńskiego a mój facet kawalerskiego... Nie żebym mu nie ufała, po prostu nie ufam jego kolegom i reszcie społeczeństwa :p
brunecia
Extra Kobietka

wszystko zalezy od ludzi. jesli nie ufacie swoim facetom w zwiazku z kawalerskim to po co sie pobieracie? nie rozumiem tego... u mnie byl i kawalerski i panienski i nic sie nie zdarzylo nie fajnego ale nie wyobrazam sobie polaczyc tych dwoch imprez...
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Brunecia - po 1 nie pobieram się, piszę czysto teoretycznie, a po 2 tak jak napisałam juz wyżej, nie mam zaufania do innych ludzi. Ogólnie nie mam nic przeciwko takim imprezom, łączonym czy też nie. Jeśli ludzie potrafią się bawić w granicach dobrego smaku :p znam przypadki gdzie taki wieczór zawazyl na małżeństwie, a raczej na jego braku :p
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Tak, świat jest obrzydliwy i osoby trzecie uwielbiają go obrzydzać.
Kawalerski i panieński wieczór to tradycja? Może kiedyś takie wieczory można było nazwać tradycją, wszystko przebiegało w normalnej atmosferze i z umiarem. Teraz "tradycja" zmieniła się w burdel. Urżnięcie się w trupa w dodatku opłaceni ludzie do towarzystwa? To ma być tradycja? Gruba impreza bez granic, to wszystko.
Ja tam nie chciałabym mieć panieńskiego, do szczęścia mi to nie potrzebne ani jakiś tam goły, tańczący facet. Mój też mówił, że taki wieczór nie jest mu potrzebny. Poza tym większość ludzi zamiast spędzać ten czas ze smakiem to wymyślają właśnie takie durnoty. I przyznam szczerze, że nie chciałabym żeby jakaś pół naga baba wiła się wokół mojego faceta. Oczywiście każdy podchodzi do tego inaczej i robi sobie wieczór po swojemu.
Znam faceta, któremu kumple zafundowali striptizerkę i co? Szybko odprawił ją za drzwi. Bo wieczór kawalerski to wieczór kawalerski. Bez kobiet.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Loncia84

Post autor: Loncia84 »

Może 1 na 100 imprez łączonych wychodzi, tak jak trzeba, ale byłam świadkiem, jak koleżanki wypaplały coś o byłym przy obecnym narzeczonym i zaczęła się kłótnia... naprawdę zrobiło się nie fajnie! Tymczasem, jak są same dziewczyny na wieczorze panieńskim, to można poplotkować do woli o byłych i obecnych...
Innym razem na łączonej imprezie doszło niemal do bijatyki(i darcia włosów), gdy okazało się że 2 dziewczyny lecą na tego samego chłopaka...
ODPOWIEDZ