Wasze kosmetyki godne polecenia

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
żuczek

Re: Wasze kosmetyki godne polecenia

Post autor: żuczek »

Przede wszystkim tusz MF 2000 calories :)
olgie86
Jestem tu nowa :)

Post autor: olgie86 »

ja polecam podkład do twarzy dla skóry wrażliwej z firmy No.7. Jest na prawdę bardzo dobry, nie pozostawia efektu maski,ma świetna konstystencje i jest niedrogi. Poza tym tusz do rzęs z Avonu Super Full,dla mnie idealny, nie skleja rzęs. Do pielęgnacji twarzy polecam krem bambino ale ten z tlenkiem cynku a nie z pantenolem. No i do włosó
w polecam wam jedwab w płynie z firmy Biosilk. Jest rewelacyjny, na pewno dostępny w Rossmanie, często jest w cenie promocyjnej :-)
pomcia

Post autor: pomcia »

mastylla pisze:Cera wrażliwa i naczynkowa - koszmar. Wiem bo ją mam. Zawzięłam się i opisałam kosmetyki które mi pasują i nic mi się po nich nie dzieje. Dzis opisałam demakijaż i oczyszczanie. Niedługo dodam kremy na dzień i na noc.

http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/2012/ ... /#more-280
Kochana linka masz w stopce więc nie musisz ponownie dodawać. Chętnie poczytam w wolnej chwili. Ja nie nigdy nie miałam dużych problemów z naczynkami, zwykle wystarczała zmiana kremu, ewentualnie żelu i maseczki z kasztanowcem z flosleku. Do tego oczywiście rutinoscorbin i po czasie było lepiej.
Yagoda

Post autor: Yagoda »

Pomcia, a to w tej serii naczynkowej flosleka jest jakis zel? Bo ja kojarze tylko krem, maseczkę i piling enzematyczny. Uzywam tych 3 produktow, ale zelu nie kojarze
pomcia

Post autor: pomcia »

Jest też żel do mycia twarzy ale mnie chodziło o maseczkę, które jest dla mnie żelowa. :)
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Ja polecam: kremy Ziaja 25+ (na dzień i na noc), balsamy z Marks & Spencer (lekkie, łagodzą podrażnienia i przyjemne zapachy), lakiery Maybelline, podkład Soraya, żel do higieny intymnej Lactacyd. To chyba na tyle :-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
mastylla
Miła Kobietka

Post autor: mastylla »

Ja ostatnio testuję kosmetyki Lush. Największa frajda - szampon w kostce ;) i mydło z miodem. Na razie nie wiem czy polecić, ale wypróbować można ;)
http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/ - blog o kosmetykach i nie tylko. Zapraszam.
Laalaa

Post autor: Laalaa »

mydlo z miodem?!?!

a apropos Flosleka, to pewnie juz to pisalam ale moim hitem jest seria beEco
Melula

Post autor: Melula »

Ja lubię "Sandałowy żel pod prysznic Vata 200ml Cosmoveda" i ajurwedyjskie kosmetyki ze sklepu z takimi pro-indyjskimi rzeczami. Dodałam linka - można sobie zerknąć, fajne klimaty i fajne działanie na skórę.
Obrazek
taka-Ja
Miła Kobietka

Post autor: taka-Ja »

Jestem wielką fanką kredek do oczu, dlatego polecam linery: Avon Supershock, Emily (od Golden Rose) i Ruby Rose z arabskim kohlem. Są świetne!
Awatar użytkownika
lolly

Post autor: lolly »

Ja polecam kilka rzeczy - tusz do rzęs Bell różowy, te tipsy i żele, produkty Bielendy powitanie z Afryką (szczególnie balsam, cudowny zapach) i kosmetyki Alterry z Rossmanna :)
kolorowykwiat

Post autor: kolorowykwiat »

Od kilku miesięcy używam świetnego kremu nawilżającego marki Decubal . Dobry do każdego rodzaju skóry, bezzapachowy. Moja twarz wygląda świeżo i elastycznie.
Awatar użytkownika
karmalina
Miła Kobietka

Post autor: karmalina »

Mnie ostatnio zachwycił Vichy Normaderm na noc i gliss kur w sprayu z keratyną - dobrze przed prostowaniem spryskać nim włosy i efekt utrzymuje się znacznie dłużej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ko­bieta łat­wiej przyz­na, że nie ma rac­ji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.
Jakub_Ponikarczyk

Post autor: Jakub_Ponikarczyk »

A co sądzicie o kosmetychach FM Group?

Moja dziewczyna jest wizażystką i bardzo chwali sobie płyn micelarny. Praktycznie każda klientka go u niej zamawia. Poza tym używa tych kosmetyków, gdy robi makijaże ślubne i mówi, że nigdy jej nie zawodzą.

Ja zajmuję się dystrybucją tych kosmetyków i zastnawiam się czy są w Warszawie znane.

W czwartek w Warszawie organizuję spotknie na temat robienia zakupów przez internet i możliwości z tym związanymi. Znam sposoby jak uzyskać 30% rabatu na artykuły codziennego użytku, a przy odpowiednich czynnościach nawet większe. W ofercie sklepu są też kosmetyki mineralne, które świetnie sprawdzają się w codziennej pracy mojej dziewczyny, która jest wizażystką. Polecając sklep innym możecie dorobić kilkaset złotych miesięcznie.

Gdyby któraś z was była zainteresowana zostało mi jeszcze kilka zaproszeń.
Napiszcie mi maila z prośbą o zaproszenie, jeżeli będę jeszcze miał to wyślę. Zostało mi jeszcze 7.

Spotkanie jest we czwartek (20.09) o godzinie 18:00 na ul. Towarowej 22 (Centrum Jupiter)

Na maila [email protected] wyślijcie maila o temacie "zakupy przez internet" ze swoim imieniem i nazwiskiem i numerem telefonu - uprzedzam, że pozwolę sobie zadzwonić, żeby potwierdzić przybycie.

Pozdrawiam,
Kuba :)
LoveSummer

Post autor: LoveSummer »

Zdecydowanie kosmetyki mineralne! A poza nimi tusz do rzęs Lancome czy kremy Bikor :)
jalola

Post autor: jalola »

Dziewczyny fajnym pomysłem na kosmetyki są te robione w domu. Natura nam sprzyja i dba o nas. na demakijaż polecam oliwę z oliwek, na usta miód. Jeśli chodzi o makijaż to faworytem u mnie jest revlon i mac.
natka1234
Miła Kobietka

Post autor: natka1234 »

Ja bardzo lubię odżywki gliss kura ;)
Moda i Uroda- Odkrywaj swoje inspiracje z Stylowi.pl
Zorka

Post autor: Zorka »

Ależ proszę:
kremu Ziaja Ulga - za krótki skład !
odżywka do paznokci SH - najlepsze jaką miałam, a przetrawestowałam tego ilości ogromne.
Babydream sa brak SLS i silikonów
Seria Alterra z Rossmanna za naturalość, duże brawa dla dezodorantu w kluce za brak aluminium w składzie
lauraa

Post autor: lauraa »

Godny polecenia jest moim zdaniem m2lashes bo skuteczny. A więc wydłuża, zagęszcza rzęsy. Ja go lubię i ciągle się nim chwale kiedy tylko mam taką okazję. Mam nadzieję że to nikomu nie przeszkadza :) A ostatnio nawet znalazłam fajny filmik
... e=youtu.be