Wakacje
-
Klaris
Re: Wakacje
A co z Zimowym urlopem? Mam na myśli góry i białe szaleństwo? Czy jest tu ktoś prócz mnie, dla kogo zima nie obejdzie się bez wyjazdu na narty lub snowboard?
-
Melisa
Nigdy w życiu nie jeździłam na nartach i nie lubie zimy.
Za miesiąc wybywam do Egiptu na dwa tygodnie, będę się wygrzewać w słoneczku
Za miesiąc wybywam do Egiptu na dwa tygodnie, będę się wygrzewać w słoneczku
-
maczygeba
hej,
ja planuje w tym roku skromny, trzydniowy wypad do Pragi. Jade w maju, bo potem cale wakacje pracuje.szkoda, ze tak malo urlopu a z drugiej strony bardzo sie na te Prage ciesze bo nigdy nie bylam i juz mi sie teraz wydaje, ze zakocham sie w tym miescie:)
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
ja planuje w tym roku skromny, trzydniowy wypad do Pragi. Jade w maju, bo potem cale wakacje pracuje.szkoda, ze tak malo urlopu a z drugiej strony bardzo sie na te Prage ciesze bo nigdy nie bylam i juz mi sie teraz wydaje, ze zakocham sie w tym miescie:)
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
Klaris
Tak tak... Egipt musi być fascynujący... zwłaszcza nad basenem, codziennie z tym samym rozwodnionym drinkiem...

Ja zdecydowanie wolę taki urlop.

Ja zdecydowanie wolę taki urlop.
-
Melisa
Nie zamierzam leżeć nad basenem, bo basenu mieć nie będziemy, a na plaze sie nie wybieram. nie rozumiem tego postu
-
Klaris
Po prostu... trochę ciekawości świata, trochę chęci na poznanie czegoś nowego. Krew mnie zalewa jak młodzi ludzie udają starszych i starych wielbiąc się w naszym polskim Władysławowie lub lecąc kolejny, n-ty raz do Egiptu, który już jest po prostu przepraszam do obrzygania...
Jest tyle możliwości zwiedzania świata, poznawania nowych ludzi, sportów, oglądania krajobrazów... Wystarczy odrobina chęci, bo kiedy jak nie teraz, gdy jest się młodym?
Jest tyle możliwości zwiedzania świata, poznawania nowych ludzi, sportów, oglądania krajobrazów... Wystarczy odrobina chęci, bo kiedy jak nie teraz, gdy jest się młodym?
-
dzo
nikt tu nikogo nie udaje to po pierwszeKlaris pisze:Po prostu... trochę ciekawości świata, trochę chęci na poznanie czegoś nowego. Krew mnie zalewa jak młodzi ludzie udają starszych i starych wielbiąc się w naszym polskim Władysławowie lub lecąc kolejny, n-ty raz do Egiptu, który już jest po prostu przepraszam do obrzygania...
po drugie na jakiej podstawie wnioskujesz, że Melisa jedzie do Egiptu n-ty raz ???
nie znasz jej i gówno o niej wiesz
poza tym do obrzygania to jest takich wypowiedzi co Twoje na internecie...
nie każdy zarabia miliony żeby go było stać na podróże po całym świecie
niektórzy cieszą się z naszego polskiego Władysławowa ale jak widać na burżujkę trafiło i Ty tego nie rozumiesz
-
Klaris
Phahahah, no to się uśmiałam. Kultura wypowiedzi na najwyższym poziomie. Widać, że masz pojęcie. A ciekawa jestem ile kosztuje wyjazd do Władysławowa albo Zakopanego na tydzień?
Bo taka burżujka jak ja, powie Ci, że tyle samo o ile nie więcej, co wyjazd na tydzień za granicę.
Osoba z takim podejściem jak Ty, czyli z Władysławowem na horyzoncie, faktycznie g... wie i tyle też samo widziała...
Nie bez sensu tłucze się licealistom piękny cytat "podróże kształcą"...
Bo taka burżujka jak ja, powie Ci, że tyle samo o ile nie więcej, co wyjazd na tydzień za granicę.
Osoba z takim podejściem jak Ty, czyli z Władysławowem na horyzoncie, faktycznie g... wie i tyle też samo widziała...
Nie bez sensu tłucze się licealistom piękny cytat "podróże kształcą"...
-
dzo
Twoja wypowiedź też jest na najwyższym poziomie ?
bo ja zniżam się tylko do Twojego poziomu
Kto powiedział, że podróże po własnym kraju nie kształcą ??
weź Ty się kobieto najpierw zastanów co piszesz
bo ja zniżam się tylko do Twojego poziomu
Tak samo jak nie bez sensu "tłucze się licealistom", że cudze chwalicie a swego nie znacieKlaris pisze: Nie bez sensu tłucze się licealistom piękny cytat "podróże kształcą"...
Kto powiedział, że podróże po własnym kraju nie kształcą ??
weź Ty się kobieto najpierw zastanów co piszesz
- gromadzia3
- Jestem tu nowa :)
Jeden kocha córkę a drugi teściową - tak się mówi w moich stronach, czyli jeden woli wakacje w Polsce a drugi zagranicą. Jak byłam mała, co roku jeździłam z rodzicami na Hel i to były dla mnie super wakacje. Ale kiedy pierwszy raz pojechałam zagranicę - chciałabym co roku wyjeżdżać do innego zakątka świata. Pojechałam na wycieczkę do Paryża z funclub w zeszłym roku i cały czas myślałam o następnej wycieczce. Teraz wybieram się oglądać "Skarby Italii" i już nie śpię po nocach z wrażenia. Myślę, że każdy z nas kocha swój kraj ale warto zobaczyć inne kultury 
-
silna.kobietka
Ja urlop dopiero planuje i wybieram się z moja rodzinką w góry a konkretnie do Szczyrku. koleżanka poleciła mi bardzo fajny pensjonat http://www.mandzijowka.com.pl/ w ciekawej okolicy, blisko lasu i z widokiem na piękne góry. W Szczyrku będę pierwszy raz ale podobno jest tam duuużo ciekawych miejsc do zwiedzania i wiele atrakcji. opowiem Wam wszystko po powrocie:)
-
Amaretto
Ja w tym roku wakacje spędziłam nad morzem czarnym w Odessie. Stawiam przede wszystkim nad odpoczynek w spokojnym miejscu. Znudziły nam się z mężem tradycyjne wypady do Chorwacji czy Hiszpanii więc postanowiliśmy tym razem wybrać się na wschód
. Pogoda dopisała, praktycznie cały czas było bardzo ciepło i świeciło słońce. Odessa to bardzo ładne miasto, z dużą ilością zabytków, różnych starych cerkwii
Jednocześnie szalałam po sklepach a wieczorem chodziliśmy do klubów (których jest tam całkiem sporo). Ceny niewielkie - wydaliśmy o wiele mniej niż w kurortach zachodnich.
Jeżeli kogoś zainteresuje Krym to polecam poczytać sobie trochę o nim na stronie o Ukrainie. Warto jest zaopatrzyć się przed wyjazdem w kilka informacji turystycznych bo to jednak inna kultura.
Jeżeli kogoś zainteresuje Krym to polecam poczytać sobie trochę o nim na stronie o Ukrainie. Warto jest zaopatrzyć się przed wyjazdem w kilka informacji turystycznych bo to jednak inna kultura.
Dziewczyny a ja planuje wypad zimowy , zastanawiałam sie nad ofertą itaki ale nigdy nidzie nie byłam więc nie wiem czy są godni zaufania. cene mają fajna
-
weronik_rt
Byłam niedawno na krótkich wakacjach z Itaka, skomentuje to następjąco: Cena fajna niedroga, oferta ciekawa, a wspomnienia Niezapomniane i bezcenne! 

Wybraliśmy się do czeskiej Pragi,wiele o niej słyszałam,więc postanowiłam sprawdzic czy faktycznie jest taka piękna.Potwierdzam jest wspaniała,mosty,starówka,kamieniczki,małe restauracyjki,to wszystko sprawia ,że czujemy się tam cudownie.
Ja bym chciał kiedyś zwiedzić Indie, a przede wszystkim zwiedzić tadź mahal. To jest moje wielkie marzenie i mam nadzieję, że kiedyś je zrealizuję 
-----------------
mikrodermabrazja gdańsk
-----------------
mikrodermabrazja gdańsk
Ciekawa sprawa tylko niestety bardzo droga. A też chciałabym bardzo Indie zobaczyć...
Ja z czystym sumieniem:) polecam wakacje w Bieszczadach, ten klimat, te widoki to powietrze jest tam świetnie jeżdżę tam prawie co roku.
-
marzenka29
Ja byłam w Sopocie. Genialne miejsce. Warto zobaczyć np http://www.e-wczasy.pl/apartamenty,3539. Blisko morza, dobra cena... Świetne wspomnienia.
-
Tusia
Tanie wakacje można do 3ciego stycznia w Itace zabukować - właśnie na lato. Dają 35 % zniżki.