Ja niestety w zwiazku z wyborami samorządowymi w tym roku nigdzie nie jadę
Ale przynajmniej mamie fundnęlam wycieczkę do Hiszpanii. O tyle ciekawie, że nie wiedzialam, że istnieją programy tylko dla seniorów, a w tym roku w ramach takiego progamu pojechała z neckermanem. Fajnie, że nie bylo pospiechu jak z normalna grupą i mogła znaleźć wspólne tematy z rówiesnikami.
Ale już po listopadzie pewnie jakiś wyjazd do Egiptu zrobię
Ja wakacje spędziłam nad morzem:) Dopiero nie dawno wróciłam i miałam przykra niespodziankę:( Podczas jazdy wieczorem wracając do domu wyleciała mi sarna. Zbiłam sobie prawą lampę, zderzak się urwał a błotnik się zgiął.
Strasznie spanikowałam. Usiadłam w rowie i zaczęłam płakać nie wiedząc co mam robić. Powstał problem ale w końcu przywiozą mi auto na lawecie do domu.
Auto nie było ubezpieczone w autocasco. Powstał problem jak go teraz naprawić. Ile to kosztuje? I gdzie się naprawia takie samochody? Gdzie dostane części do auta? Nie wiem kompletnie gdzie szukać....
Ja byłem w górach na wakacjach:) Agniesia najlepiej jak w gazecie poszukasz części i dobrego mechanika. Zobacz sobie np na allegro lub sprzedamczesci.pl Możesz również jechać na giełdę samochodową ale będziesz musiała zabrać części na wzór. Pozdrawiam ciepło
ja się ostatnio przestawiłam z "chcę tam ale za drogo" na "tam tanio więc warto chcieć" i wyszukuję tanie loty itd, wiem że były jakieś opcje z Oslo za parę zł (!), z moich ostatnich odkryć to Gruzja i Armenia za niecałe 600zł z LOT-em, jak wygospodaruję trochę więcej czasu to na bank chcę jechać!
My po ostatnim lecie nad polskim morzem zdecydowanie w tym roku jedziemy za granice. MagdaMalaMi, i jak w podrozy poslubnej bylo? My z Funclubem bylismy 2 lata temu w Hiszpanii, a w tym roku chyba sie wybieramy do Grecji.
Ja w tym roku stawiam na zagraniczne morze ( chociaż patrząc na dzisiejszą piękną pogodę za oknem zaczynam mieć wątpliwości :p ), ale znalazłam ofertę za niecały 1600 zł na wycieczkę 9 dniową do Hiszpanii na Costa Brava i nie wiem czy jest sens się zastanawiać nad polskim morzem, wydatek obawiam się będzie podobny. A z tego co zauważyłam oferty są fajne,bo Itaka ma teraz swoje urodziny i opuszczają ceny. Więc chyba postanowione.
gohusia pisze:To naprawdę super okazja i cena bardzo przystępna. za 1600zł zobaczyć takie malownicze tereny... pięknie. a w jakim terminie?
dopeiro teraz zauwazylam ze zapytalas.. ja przegladalam glownie terminy last minute i letnie porzadki Itaki, nie wiem czy zostaly tam jakies wycieczki jeszcze, sadzę, że tak warto przeglądać. A Ciebie interesuje konkretnie Hiszpania ? Czy po prostu zachod ?
mikiqu pisze:Moi znajomi też coś gadają o Chorwacji, to chyba rzeczywiście modne ja osobiście jestem zakochana w Pradze, chociaż w tym roku jeszcze tam nie pojadę
Też już się tyle nasłucham o tej Chorwacji, że postanowiliśmy z chłopakiem, że się tam chyba wreszcie wybierzemy na razie studiujemy różne fora w poszukiwaniu opinii, porad, itp.
Jeżeli chodzi o sam nocleg, to znalazłam coś takiego: http://www.godealla.pl/promocja/online/ ... -chorwacji
gohusia pisze:To naprawdę super okazja i cena bardzo przystępna. za 1600zł zobaczyć takie malownicze tereny... pięknie. a w jakim terminie?
dopeiro teraz zauwazylam ze zapytalas.. ja przegladalam glownie terminy last minute i letnie porzadki Itaki, nie wiem czy zostaly tam jakies wycieczki jeszcze, sadzę, że tak warto przeglądać. A Ciebie interesuje konkretnie Hiszpania ? Czy po prostu zachod ?
to wszystko jeszcze jest mało sprecyzowane.
myślę, nad taką ofertą Itaki jak zwiedzanie + wypoczywanie. jak patrzę to za naprawdę przyzwoitą cenę można 15 dni spędzić w jakimś ciekawym kraju
No ja właśnie na te wakacje planuje połączyć wakacje z plażowaniem ale nie wiem jeszcze czy mi się to uda bo dopiero dzisiaj albo jutro pójdę zapyta o wolne miejsca... W razie czego zostaniemy w Polsce i tutaj chciałabym połączyć aktywny wypoczynek z plażowaniem Coś w stylu oferty z primavery z dodatkowymi atrakcjami
Anastazja-A pisze:W razie czego zostaniemy w Polsce i tutaj chciałabym połączyć aktywny wypoczynek z plażowaniem
hm.. większy problem może być z tym plażowaniem, wybyłam w czerwcu mialam 1.5 tora dnia pogody, z tego co slysze teraz wcale nie jest lepiej, dlatego mimo wszystko codziennie wertuje oferty Itaki i rozglądam się za last minute gdzies daleko gdzie cieplo i slonecznie
Dokładnie Pomcia. Ja dopiero urlop mam przed sobą i liczę, że może .... będzie pogoda?! Bo co tu robić jak ciągle z góry kapie. Nawet na spacer nie za bardzo.
Dziewczęta bo to trzeba dorwać biuro podrózy najlepiej last minute i wybyć poza kraj. Treaz jeszcze dobry czas na opoczynek na półudniu bo tam pogoda piękna. Pomyślcie. Jednak jak ma się za pewnik pogodę to jest znacznie większy komfort wypoczynku
Urlop był udany a pogoda jak na początek września była doskonała. Czasami późne pójście na urlop jak najbardziej się opłaca. Teraz tylko czekać do kolejnych wakacji.
Ja chwilowo korzystam tylko z krótkich weekendowych wyjazdów itp, bo czasu nie ma... ale dobre i to tu jest opcja na Andrzejki jakbyście były zainteresowane, imprezowy rejs promem do Szwecji ze zwiedzaniem miasta Ystad: ...