Wakacje
-
jagoda
Re: Wakacje
niestety ja jestem rodowita Polka a za granicą byłam jedną nogą heheh za słupkiem granicznym Czech :)Dziewczyny trzymajcie kciuki niedługo urlopik i wiele planów m.in. moje ukochane morze trzymajcie kciuki oby wszystko się udało 
-
hanka32
Wielu moich znajomych chwali sobie Tunezję i Grecję osobiście nie byłam więc nie mogę powiedzieć czy jest tam ładnie i atrakcyjnie.Ja jednak wolę wakacje spędzać w polskim klimacie 
-
evka
Mam pytanie jakom miejscowosc polecacie na wekend? Cos ladnego i dla dzieci i dla nas cos co mozna by pozwiedzac 
-
weronika_p
hanka32 pisze:Wielu moich znajomych chwali sobie Tunezję i Grecję
nic dziwnego jeśli takie wakacje można mieć za lekko ponad tysiąc
-
hanka32
Też mi się tak wydaje.Chyba nawet się nie przedstawiła a do krytyki pierwszaevka pisze:I mamy nastepna od krytykowania wszystkich i wszystkiego
-
weronika_p
Ja nie krytykuje tylko wyrażam swoje zdanie w tej sprawie (zresztą jak wszyscy na tym forum)
i mimo wszystko szanuje zdanie innych
-
Anka24
Jeszcze nie zdążyłam sprecyzować swoich planów. Ale śledzę hity tygodnia, takie oferty które co tydzień pojawiają się na stronie Itaki więc pewnie coś dla siebie upatrzę. Tym razem chodzi mi po głowie wycieczka objazdowa. A jak u was z planowaniem urlopu?
-
króliczek8982
A w czerwcu jadę z narzeczonym do zakopanego nasze ulubione miejsce mój narzeczony w grudniu tam mi się właśnie oświadczył 
-
MagdaMalaMi
a ja jadę do Chorwacji na podróż poślubną z Funclub'em (oferta na stronie http://funclub.pl/oferty/hotel-ivan-wys ... o_541.html). wyspa brać jest przepiękna. Pełno wypożyczalni rowerów, także można wyspę zwiedzić na dwóch kółkach :rower . Dodatkowo prześliczna plaża wysunięta w morze.
Informacje o wyspie brać znalazłam wczoraj na blogu podróżniczym http://europatour.pl/index.php/2010/05/ ... i-supetar/. Teraz już jestem pewna, że chcę tam być!
-
lula
W zeszłym roku byłam na wycieczce last minute z Orbisem na Krecie i w tym roku chcemy zrobić podobnie. Zastanawiam się nad Turcją i Egiptem. Co prawda urlop mam dopiero za jakiś czas, ale już obserwuję sobie lasty na stronie Orbisu. Jak patrzę na te ceny to najchętniej wyjechałabym już teraz.
-
jagodzianka
jesli wybieracie sie w tym oku w podroz pociagiem po Polsce, to pamietajcie, zeby pytac na dworcu o promocyjne bilety IC, bo np jak sie kupi w IC bilet min 3 dni przed podroza, to placi sie tylko 50 zl, jadac w dowolne miejsce. mozna zaoszczedzic troche na tych biletach wiec warto wczesniej planowac podroz.
-
weronika_p
Obniżki cen katalogowych obecnie trwają w itace. Podobno aż 95% wycieczek i hoteli ma nowe, lepsze ceny.
-
lula
A ja wpadłam ostatnio w internecie na informacje o wyprawach promami do Szwecji i mam zamiar wyskoczyć sobie jeszcze na weekendowy rejsik:) Mam też smaczek na taką rowerową wyprawę po Skandynawii http://www.unityline.pl/oferta/oferta_d ... ez_szwecje
Ale to już zaplanuję dokładniej na przyszły rok:D
Ale to już zaplanuję dokładniej na przyszły rok:D
-
diablica89
byłam na tydzień na jachcie, pływalismy po zalewie koronowskim 30 km od bydgoszczy
-
dione
ja na początku sierpnia byłam na obozie z Ok-tours w Egipcie, każdemu polecam taką formę wypoczynku..było to połączenie zwiedzania z wylegiwaniem się nad basenem, a przy okazji poznałam też dużo ciekawych osób..już mam plan, żeby za rok z nimi pojechać do Bułgarii 
-
marlla
Ja w tym roku bylam na Mazurach.Piekna okolica idealna na romantyczne spacery we dwoje...Byłam dokladnie w Giżycku wolny czas spedzalismy na basenie w Mikolajkach(polecam!!!!!)plywalismy statkiem po jeziorach.Z jednego z bior turystycznych pojechalismy na jednodniowa wycieczke do Wilna(100zlod osoby,studenci i rencisci placa mniej oczywiscie).Takze mielismy co robic i nie bylo nudno:)
-
Fermia
Ja niestety w zwiazku z wyborami samorządowymi w tym roku nigdzie nie jadę 
Ale przynajmniej mamie fundnęlam wycieczkę do Hiszpanii. O tyle ciekawie, że nie wiedzialam, że istnieją programy tylko dla seniorów, a w tym roku w ramach takiego progamu pojechała z neckermanem. Fajnie, że nie bylo pospiechu jak z normalna grupą i mogła znaleźć wspólne tematy z rówiesnikami.
Ale już po listopadzie pewnie jakiś wyjazd do Egiptu zrobię
Ale przynajmniej mamie fundnęlam wycieczkę do Hiszpanii. O tyle ciekawie, że nie wiedzialam, że istnieją programy tylko dla seniorów, a w tym roku w ramach takiego progamu pojechała z neckermanem. Fajnie, że nie bylo pospiechu jak z normalna grupą i mogła znaleźć wspólne tematy z rówiesnikami.
Ale już po listopadzie pewnie jakiś wyjazd do Egiptu zrobię
-
agniesia
Ja wakacje spędziłam nad morzem:) Dopiero nie dawno wróciłam i miałam przykra niespodziankę:( Podczas jazdy wieczorem wracając do domu wyleciała mi sarna. Zbiłam sobie prawą lampę, zderzak się urwał a błotnik się zgiął.
Strasznie spanikowałam. Usiadłam w rowie i zaczęłam płakać nie wiedząc co mam robić. Powstał problem ale w końcu przywiozą mi auto na lawecie do domu.
Auto nie było ubezpieczone w autocasco. Powstał problem jak go teraz naprawić. Ile to kosztuje? I gdzie się naprawia takie samochody? Gdzie dostane części do auta? Nie wiem kompletnie gdzie szukać....
Strasznie spanikowałam. Usiadłam w rowie i zaczęłam płakać nie wiedząc co mam robić. Powstał problem ale w końcu przywiozą mi auto na lawecie do domu.
Auto nie było ubezpieczone w autocasco. Powstał problem jak go teraz naprawić. Ile to kosztuje? I gdzie się naprawia takie samochody? Gdzie dostane części do auta? Nie wiem kompletnie gdzie szukać....
-
macius
Ja byłem w górach na wakacjach:) Agniesia najlepiej jak w gazecie poszukasz części i dobrego mechanika. Zobacz sobie np na allegro lub sprzedamczesci.pl Możesz również jechać na giełdę samochodową ale będziesz musiała zabrać części na wzór. Pozdrawiam ciepło
-
Justyna4
A ja prawie całe wakacje spędziłam u chłopaka i było świetnie
biwak i grill coś genialnego
wakacje to chyba najlepszy czas odpoczynku