forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Uciążliwe blizny:(

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.

Re: Uciążliwe blizny:(

Postprzez oOosylwiaoOo » 16 sty 2012, o 20:00

znajomek napisał(a):Słyszałam że można pójść do lekaża rodzinnego i poprosić o recepte na maść na blizny czytałam na forum że jest to maść co zawiera duzo mącznika robiona jest na zamówienie i jest bardzo tania 5zł. jak na tekie maści to nie drogo i ma 100ml. jak sie dowiem nazwy to od razu wam napisze.

Byłabym Ci wdzięczna gdybyś znała nazwę:)
Nikogo nie poznasz dobrze po tym co pisze o sobie, ale po tym jak dobiera słowa.
Nikogo nie poznasz po tym jak wygląda dopóki nie poznasz jego wnętrza.
Tak samo jest ze słowami...
Liczy się ich głębia, uczucia i doznania o których mówią ....
Ich znaczenie to połowa sekretu...
oOosylwiaoOo
Extra Kobietka

Reklama

Postprzez no.nie.wiem » 16 sty 2012, o 22:11

Ja też będę wdzięczna za nazwę.
Mam na twarzy kilka blizn ( na czole, niedużą pod okiem i na wardze) i otarcie na szerokość całego policzka ( a właściwie żuchwy). Blizny co prawda nie są tak bardzo widoczne ale mi przeszkadzają.. :evil: .
Co dziwne blizna po otarciu nie chce zejść a ma już jakieś 8 miesięcy. Wygladam jakbym źle rozsmarowała podkład przy żuchwie.

Zastanawiam się czy po takim czasie maść na blizny w ogóle zadziała...
no.nie.wiem
Extra Kobietka

Postprzez oOosylwiaoOo » 17 sty 2012, o 10:35

Skoro to nie jest aż taka duża blizna to kup sobie CEPAN, on jest bez recepty. Ja go używałam, ale widzisz kochana ja mam bliznę od dłuższego czasu, jest stara i zrobiła się twarda. Wiem, że jeżeli chociaż trochę zejdzie, to mam zakupić sobie kolagen i wtedy narośnie mi nowy naskórek. Tylko nie znalazłam jeszcze żadnej maści, która byłaby skuteczna. Boję się usunąć to operacyjnie, ponieważ może się to nie przyjąć... a samo słowo operacja już mnie przeraża:D
Nikogo nie poznasz dobrze po tym co pisze o sobie, ale po tym jak dobiera słowa.
oOosylwiaoOo
Extra Kobietka

Postprzez no.nie.wiem » 17 sty 2012, o 16:56

a kto taka operacje wykonuje? To podchodzi juz pod zabieg plastyczny? Moze ze specjalista, w sensie chirurgiem plastycznym powinnas sie skonsultowac? Wydaje mi sie, ze nie po to robia takie zabiegi, zeby blizna wygladala gorzej...
no.nie.wiem
Extra Kobietka

Postprzez oOosylwiaoOo » 17 sty 2012, o 18:31

no.nie.wiem napisał(a):a kto taka operacje wykonuje? To podchodzi juz pod zabieg plastyczny? Moze ze specjalista, w sensie chirurgiem plastycznym powinnas sie skonsultowac? Wydaje mi sie, ze nie po to robia takie zabiegi, zeby blizna wygladala gorzej...

Takimi zabiegami zajmuje się nawet zwykły chirurg. Wycina Ci kawałek skóry z uda i przyszywa do blizny, którą najpierw oczyszcza. Moja koleżanka zdecydowała się na taki zabieg, ale przeszczepiona skóra po pewnym czasie się pomarszczyła i wygląda bardzo nieefektownie. Jeżeli chodzi o chirurga plastycznego, na pewno o wiele lepiej by to wykonał i nie byłoby widać żadnej różnicy, ale takie zabiegi nie są opłacane przez NFZ :( A ten co miała koleżanka był opłacony, tylko nie otrzymała zbyt zadowalającego efektu.
oOosylwiaoOo
Extra Kobietka

Poprzednia strona

Powrót do Zdrowie