forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

trÄ…dzik

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

Re: trÄ…dzik

Postprzez corinn » 24 wrz 2010, o 12:01

Trądzik to bardzo ciężka sprawa i de facto zupełnie nie da się go pozbyć. Według mnie lepiej nie testować na sobie różnych specyfików. Na początek trzeba się udać do dermatologa, który oceni stan skóry i cery i da odpowiednie lekarstwa. Później kiedy się trochę podleczy można pomyśleć nad jakimiś zabiegami u kosmetyczki.
corinn
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Postprzez bluajsik » 19 paź 2010, o 09:45

Hej. Już trochę używam ten Inside i nawet dobrze działa na mojej skórze. Na pewno dobór kosmetyku zależy od rodzaju cery ale ja miałam farta i chyba trafiłam. :) Teraz zaczynają się chłodniejsze dni i zobaczymy jak krem będzie działać w konfrontacji z mrozem. Oczywiście nie smaruje się przed samym wyjściem, bo mam krem na noc, ale zimne powietrze zawsze podrażnia skórę.
bluajsik
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez malinka » 19 paź 2010, o 20:06

ja jestem od jakiegoś czasu posiadaczką probiotycznego żelu punktowego, który poleciła mi koleżanka, na prawdę świetna sprawa. fakt że często nie jestem w potrzebie ale jak coś próbuje mnie oszpecić to zaraz się bronię i jak do tej pory wygrywam. Ona używa też od miesiąca kremu na dzień inside i też sobie chwali, choć porażających efektów ja nie zauważam, może z czasem się poprawi.
malinka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez mamba » 20 paź 2010, o 14:27

Długo eksperymentowałam jeśli chodzi o dobór kosmetyków przeciwtrądzikowych. ;) Od Nivea przez Iwostin po Skinoren i jeszcze inne kremy zamawiane w gabinecie kosmetycznym...
Stan mojej cery był taki: świecąca się w strefie T, trądzik na czole i nosie lekki oraz mocny na brodzie (trochę ropnych i trochę takich zwykłych, prawie niewidocznych) .Miałam na brodzie dużo przebarwień, a przez to i kompleksy... Teraz? Świecę się, choć mniej, a trądzik niemalże zniknął.
Cera poprawiła mi się dopiero po 4 latach chodzenia do kosmetyczki.
Jednak najważniejsze jest dbanie o cerę w domu! Polecam szczerze kosmetyki firmy Iwostin, seria z zielonym opakowaniem. Nie wysuszają cery w przeciwieństwie do większości kremów przeciwtrądzikowych. Fantastycznie nawilżają. Od kiedy ich używam, prawie nic mi nie wyskakuje, pomijając dni przed okresem, kiedy wpierda*am (inaczej tego się nie da nazwać ;) ) w ogromnej ilości słodycze. Rano używam toniku i kremu, a wieczorem żelu, toniku i kremu, w wymienionej kolejności. Jedyną wadą kosmetyków tych jest to, że nadal moja cera się świeci. Ale od czego jest puder... choć podobno jest jakaś emulsja regulująca pracę gruczołów i działa, ale jeszcze nie próbowałam. Mój krem wytrzyma jeszcze niedługo, bo jest już na wykończeniu, więc zapewne zakupię emulsję i dam znać jak działa :). Aha, koszt jednego kosmetyku z Iwostinu to ok. 35-45zł.
Ale! Wspominałam też o Skinorenie. Według mnie jest świetny jeśli chodzi o likwidację przebarwień potrądzikowych i małych pryszczyków. Koszt kremu to około 50zł. Nie polecam jednak na lato, bo rozjaśnia twarz oraz źle współgra z potem ;).
Nie pamiętam niestety nazwy kremu, który zamawiałam u kosmetyczki, jednak miał dziwny, nieprzyjemny zapach i likwidował skutecznie trądzik, ale pozostawiał przebarwienia... Wolę jednak sama kupować sobie w aptekach kremy, zwłaszcza, że jestem centuś, a za kremik dałam 90 zł.
Natomiast kosmetyki typu Nivea polecam dla cery, która nie wymaga intensywnej pielęgnacji :). Ich koszt to około 15zł.
Jeżeli chcesz wiedzieć, co ma na myśli kobieta, nie słuchaj tego co mówi - patrz na nią O.Wilde
mamba
Miła Kobietka

Postprzez Cukiereczek19 » 25 paź 2010, o 21:23

Mi dermatolog przepisała krem Brevoxyl i przy małym natężeniu skutkował... Ale od pewnego czasu biorę tabletki antykoncepcyjne i ginekolog dała mi takie tabletki które poprawiają cerę i naprawdę to działa... ;)
' bo teraz należymy do siebie (...)
jesteś częścią mnie
i serio, życie bez Ciebie byłoby beznadziejne. ! ♥
Cukiereczek19
Fajna Kobietka

Poprzednia strona

Powrót do Uroda