Torbiel na jajniku

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
greencat

Re: Uporczywy torbiel

Post autor: greencat »

Hormony przepisuje się na wiele schorzeń, nie tylko w celach antykoncepcyjnych, spokojnie, lekarz wie co robi. Prz okazji masz bonus w postaci ochrony przed ciążą :)
madzialke
Jestem tu nowa :)

Re: Torbiel na jajniku

Post autor: madzialke »

Siema dziewczyny, otóż miałam torbiel. Mój problem tkwi w tym, że byłam u ginekologa wczoraj i powiedział mi, że torbiel PĘKŁA i wyzdrowiałam. Ja wyleciałam radosna i dopiero w domku, wpadłam na genialny pomysł sprawdzić w internecie to i owo. Wiadomo, tabletki antykoncepcyjne przepisuje się na WCHŁONIĘCIE torbieli, a on powiedział, że pękła. Myślicie, że po prostu się przejęzyczył? Teraz to ma się tak, że po prostu zgłupiałam. Miałam jakieś nudności, ale dopiero co zaczęłam stosować antykoncepcję, co może być przyczyną mdłości. Teraz jestem w trakcie owulacji- brunatna maź i kłucie jajników. I nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Po prostu zgłupiałam. Ale lekarz przecież by mnie uprzedził, gdyby coś było nie tak...
Nothing is true, everything is permitted.
Awatar użytkownika
bajaderka
Miła Kobietka

Post autor: bajaderka »

Internet to zły doradca, nie warto szukać porad medycznych w sieci, bo można odkryć u siebie mnóstwo schorzeń. Dlatego najlepiej by było, gdybyś po prostu dopytała lekarza. Tym bardziej jeśli doskwierają Ci jakieś dodatkowe objawy. Ewentualnie, jeśli już naprawdę nie ma innych możliwości, to po prostu zapytaj gdzieś na jakimś medycznym forum, w którym wypowiadają się specjaliści.
Biopiekno_pl
Miła Kobietka

Post autor: Biopiekno_pl »

A w jaki sposób lekarz stwierdził pęknięcie torbieli? Miałaś robione badanie USG? Na wszelki wypadek możesz udać się do innego lekarza. Bo owszem, może to sie wchłonąć, ale nie musi. A jeżeli masz do tego dolegliwości, to raczej niewskazane jest odkładanie wizyty u ginekologa.
www.biopiekno.pl - Kosmetyki naturalne, ekologiczne, organiczne i mineralne.
Awatar użytkownika
ewciakanzas
Miła Kobietka

Post autor: ewciakanzas »

Witam. Ja także miałam sporo problemów z torbielami, tylko że mi się pojawiły poprzez branie tabletek anty :( lewy jajnik 5,5cm i prawy 3,5. Gin przepisał mi hormony po których się torbiele wchłonęły, pytałam co się stanie jeżeli pęknie gin powiedział że to jest nie groźne i że ta wydzielina z torbielem wyjdzie razem z miesiączką. Jeżeli by były bardzo duże to wtedy są do usunięcia. Nadal borykam się z tymi jajnikami, ponoć mam tendencje do torbieli :(

"Miłość rodzi się w spojrzeniu, ale dojrzewa w uśmiechu, tym uśmiechu, którym porozumiewacie się bez słów, a który oboje tak dobrze rozumiecie,
który mówi: jestem tu z tobą ... i zawsze będę..." ;**
ODPOWIEDZ