Tatuaże
-
evka
Re: tatuaż
Witaj agat ja tez mialam takie znieczulenie i przy drugiej ciazy tez byl problem by sie wkuc i niemialam tatuaza wiec mysle ze to nie tylko przez tatuaze zalezy jak organizm reaguje 
-
agat
Ponoć to chodzi o to , że jeśli tatuaż leży na miejscu wkłucia to może Ci do rdzenia kręgowego wprowadzić zanieczyszczenia i to może się tragicznie skończyć. Dlatego wtedy nie robią takiego znieczulenia. A czasem ( jak widać na moim przykładzie ) jest to niezbędne.evka pisze:Witaj agat ja tez mialam takie znieczulenie i przy drugiej ciazy tez byl problem by sie wkuc i niemialam tatuaza wiec mysle ze to nie tylko przez tatuaze zalezy jak organizm reaguje
-
evka
Ach o to chodzi :patyk
Ja tez mialam dwa razy znieczulenie bo przy pierwszym porodzie tez chodzilo o zdrowie i zycie Corki a drugie ze wzgledu na to ze ciaza blizniacza i syn byl pierwszy i ustawiony posladkami wiec porod naturalny wykluczony byl niestety.
Ja tez mialam dwa razy znieczulenie bo przy pierwszym porodzie tez chodzilo o zdrowie i zycie Corki a drugie ze wzgledu na to ze ciaza blizniacza i syn byl pierwszy i ustawiony posladkami wiec porod naturalny wykluczony byl niestety.
-
meredith
Kiedyś chciałam zrobić sobie tatuaż, na kostce albo na biodrze, podobają mi się też na karku
takie maleńkie-gwiazdka, motylek, delfinek, stokrotka... Nie zrobiłam i nie mam, ale już decyzja zapadła, że po ślubie robie sobie tatuaż na nadgarstku...ale to tajemnica 
-
hanka32
Tak evka chciałyśmy to zrobić ale na planach sie skończyło
a ucho też miałaś sobie przebić i coooo
bałaś się
hi hi hi
-
Leukone
a ja mam tatuaż już od trzech lat, na dole pleców jak zostało to przez Was określone.
Ból jest do wytrzymania aczkolwiek jest nieporównywalny do żadnych które mogą go określić.
to tak jakby ktoś wchodził pod Twoją skórę zahaczał o kości, łaskotał, drapał i dźgał na raz.
brrr, drastycznie przedstawiłam. w każdym bądź razie dziwne uczucie bólu .
;D ;D
zachęcam do spełnienia swoich marzeń.
Ból jest do wytrzymania aczkolwiek jest nieporównywalny do żadnych które mogą go określić.
to tak jakby ktoś wchodził pod Twoją skórę zahaczał o kości, łaskotał, drapał i dźgał na raz.
brrr, drastycznie przedstawiłam. w każdym bądź razie dziwne uczucie bólu .
;D ;D
zachęcam do spełnienia swoich marzeń.
-
Luśka
jeżeli masz jakąś swoją fotkę z tatuażem to zachęcam do zamieszczenia tutaj:)
-
Leukone
zapewne gdzieś mam, muszę jednakże poszukać , gdyż nie mam w zwyczaju okazywać tatuażu publicznie, co wzbudza zdziwienie u większości osób którym uda się go jakimś cudem zauważyć. W dzisiejszych czasach większość robi sobie takie 'cacko' aby móc reprezentować 'to' non stop, tzw. szpan , lans i bans hehe . U mnie taki rodzaj okazywania tatuażu nie jest zauważalny, najczęściej gdy ktoś pyta 'a dlaczego Ty go nie odsłaniasz tak jak większość' odpowiadam 'bo to dla mnie'a innym nic do tego'. hehe
. Uhhh, o to się rozpisałam, zanudzam wiem
. W najbliższym czasie postaram się umieścić zdjęcie mojego dzieła.
-
krejzidejzi
Ja też mam tatuaż na ramieniu, wcale nie jest tak strasznie najgorzej boli obrysówka a wypełnienie dużo mniej. Robiłam go chyba z 10 lat temu, polecam przede wszystkim profesjonalne studia tatuażu i to najlepiej sprawdzone, tzn. jak widziało się u kogoś wykonany tatuaż, bo niestety zdażają się "papracze"
-
rustijun
Hej dziewczyny 
ja zrobilam tatuaz na plecach po prawej stronie(na boczku)...to bylo spontaniczne.kolezanka przyniosla mi kiedys moje imie napisane po japonsku i stwierdzilam ze bardzo bym chciala miec taki tatuaz.po kilku dniach poszlysmy zrobic tatuaz..panicznie boje sie igly i bolu ale tez marzylam o tatuazu..powiedzilei mi ze bedzie bolalo wypelnienie a kontury nie.ze zrobimy najpierwe kontur chwile odpoczniemy i bedziemy wypelniac....jak zaczal robic kontur tatuazu bolalo....jak skonczyl troche mi sie nawet zakrecilo w glowie i nie chcialam dalej bo skora byla nie przyzwyczajona do bolu..ale musialam nie chcialam chodzic z niedokonczonym tatuazem....jak zaczal wypelniac skora zaczela przyzwyczajac do bolu.a jak zaczelam czytac gazete nie myslalam o bolu i bylo to nawet przyjemne.tatuaz jest troszke wysoki wiec jedna literke mam na kosci.to tam przyznaje bolalo.ale nie jest to tak straszne jak mowia....wiec polecam robienie tatuazu.tylko uwaga to uzaleznia:) ja juz mysle o drugim
ja zrobilam tatuaz na plecach po prawej stronie(na boczku)...to bylo spontaniczne.kolezanka przyniosla mi kiedys moje imie napisane po japonsku i stwierdzilam ze bardzo bym chciala miec taki tatuaz.po kilku dniach poszlysmy zrobic tatuaz..panicznie boje sie igly i bolu ale tez marzylam o tatuazu..powiedzilei mi ze bedzie bolalo wypelnienie a kontury nie.ze zrobimy najpierwe kontur chwile odpoczniemy i bedziemy wypelniac....jak zaczal robic kontur tatuazu bolalo....jak skonczyl troche mi sie nawet zakrecilo w glowie i nie chcialam dalej bo skora byla nie przyzwyczajona do bolu..ale musialam nie chcialam chodzic z niedokonczonym tatuazem....jak zaczal wypelniac skora zaczela przyzwyczajac do bolu.a jak zaczelam czytac gazete nie myslalam o bolu i bylo to nawet przyjemne.tatuaz jest troszke wysoki wiec jedna literke mam na kosci.to tam przyznaje bolalo.ale nie jest to tak straszne jak mowia....wiec polecam robienie tatuazu.tylko uwaga to uzaleznia:) ja juz mysle o drugim
-
króliczek8982
Wiesz ja kiedyś też miałam taką schizę i chciałam zrobić sobie tatuaż,ale potem mi przeszło.Moja znajoma zrobiła sobie tatuaż na dole pleców i teraz żałuje bo jej wyblakł a usunięcie tatuażu jest droższe niż zrobienie.Oczywiście decyzje należy tylko do CIEBIE 
-
diablica89
tatuaz na stałe : a co bedzie jak juz będzies starsza pania i co w tedy a usuniecie jest bolesne niep olecam henna to tak
-
Justynka108
Tatuaże
Ciekawi mnie co sądzicie na temat tatuaży. Czy jakieś macie? Czym są dla Was? Czy mają jakieś specjalne znaczenie, czy może stanowią tylko ozdobę? Sama nie mam żadnego, zastanawiam się, czy wykonanie tatuażu rzeczywiście aż tak bardzo boli? Piszcie o Waszych doświadczeniach związanych z tematem! Pozdrawiam gorąco wszystkie forumowiczki i życzę miłego dnia. 
Ostatnio zmieniony czw gru 16, 2010 9:42 am przez Justynka108, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Cara
Re: Tatuaże
Ja nie mam tatuaża i nie mam zamiaru mieć. Nie podoba mi się coś takiego. Nigdy nie myślałam nad tym, czy go robić, bo ogolnie mi się nie podoba.
-
nadia
Przez jakiś czas miałam bzika na punkcie tatuaży, aczkolwiek żadnego nie posiadam... Może kiedyś się jeszcze odważę na jakiś mały, ale to czas pokaże...
Osobiście nie mam nic przeciwko dziarom, pod warunkiem, że nie jest się całym wytatuowanym, a tatuaż jest starannie dobrany i w odpowiednim miejscu. Nie każda dziara pasuje każdemu i na to zwykle zwracam uwagę. No i oczywiście nie każdemu pasuje tatuaż - to już inna sprawa...
-
Cara
nadia pisze:Osobiście nie mam nic przeciwko dziarom, pod warunkiem, że nie jest się całym wytatuowanym, a tatuaż jest starannie dobrany i w odpowiednim miejscu. Nie każda dziara pasuje każdemu i na to zwykle zwracam uwagę. No i oczywiście nie każdemu pasuje tatuaż - to już inna sprawa...
No właśnie. I to jest całe sedno sprawy. Niestety wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że do nich dany tatuaż w ogóle nie pasuje. Trzeba mieć to "coś", co spowoduje, że tatuaże do Nas pasują;) Ja tego zdecydowanie nie mam, hehe:)
-
Luna
Moim zdaniem musi to być bardzo dobrze przemyślana decyzja, a jeśli chodzi o to czy boli to jeśli jest się wytrwałym to się da radę, igła wbija się około 2 mm pod skórę , tak czytałam ,ale czy to prawda nie wiem .Goi się koło miesiąca czasem dłużej to też zależy od organizmu . Pozdrawiam Luna 
-
Cara
No właśnie. słyszałam, że wiele osób później żałuje swojej decyzji... Trzeba to bardzo dokładnie przemyśleć.
-
koperkowa
chciałabym mieć tatuaż ale mam atopowe zapalenie skóry i to raczej nie dla mnie:/ zdrapałabym sobie ten tatuaż:/ zawsze marzył mi się na karku albo na plecach...ahhh...
-
babyisback
kocham, kocham, kocham i chcę jak najwięcej :woman
na razie mam 1 - ale mam czas na ozdabianie...
marzy mi się rękawek do łokcia
na razie mam 1 - ale mam czas na ozdabianie...
marzy mi się rękawek do łokcia