forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Tabletki antykoncepcyjne

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.

Dziewczyny..

Postprzez onaion » 13 gru 2011, o 17:56

Hej. Mam problem..
Tabletki antykoncepcyjne biorę dość regularnie. (w godz od 21 do 22). W ubiegłym opakowaniu w 3 tygodniu, wziełam następną bodajże koło 11. Zostały mi jeszcze 3 więć brałam o zwykłej porze i pożniej 7 dni przerwy, podczas ktorej poijawilo sie plamienie. No i w 8 dniu kolejna paczka..
Czy to, ze zapomnialam postępowac tak jak w 3 tyg (odstawić badz wziac i nie robic przerwy) moze miec jakis wplyw? Stosunek odbyl sie po 4 tabletnce kolejnego blistra..
:(
onaion
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

tabletki orgamentril

Postprzez malam25 » 13 gru 2011, o 20:03

Cześć dziewczyny. Mam pytanko czy któraś z was stosowała kiedyś orgamentril? Lekarz pezepisał mi je na brak okersu, miałam brac 2 tabletki przez 5 dni. Możę któraś z was wie po ilu dniach powinna pojawic się miesiączka bo czekam juz pare dni i dalej nic. :(
malam25
PoczÄ…tkujÄ…ca

Re: Dziewczyny..

Postprzez Cukiereczek19 » 14 gru 2011, o 16:08

onaion napisał(a):Hej. Mam problem..
Tabletki antykoncepcyjne biorę dość regularnie. (w godz od 21 do 22). W ubiegłym opakowaniu w 3 tygodniu, wziełam następną bodajże koło 11. Zostały mi jeszcze 3 więć brałam o zwykłej porze i pożniej 7 dni przerwy, podczas ktorej poijawilo sie plamienie. No i w 8 dniu kolejna paczka..
Czy to, ze zapomnialam postępowac tak jak w 3 tyg (odstawić badz wziac i nie robic przerwy) moze miec jakis wplyw? Stosunek odbyl sie po 4 tabletnce kolejnego blistra..
:(

Kochana ;)
Wszystko wyczytasz w ulotce ;)
Kiedyś byłam w podobnej sytuacji i w ciążę nie zaszłam. Gorzej by było w 2 tyg ;)
Pozdrawiam
' bo teraz należymy do siebie (...)
jesteś częścią mnie
i serio, życie bez Ciebie byłoby beznadziejne. ! ♥
Cukiereczek19
Fajna Kobietka

Re: Rezygnacja z tabletek ant. któraś z Was to przechodziła?

Postprzez kies » 24 gru 2011, o 01:48

żmijka napisał(a):Witam Was dziewczyny! OD dwóch lat zażywałam tabletki antykoncepcyjne, jednak teraz postanowiłam z chłopakiem zrezygnować z tego sposobu antykoncepcji, ponieważ miałam przez nie problemy zdrowotne. Czy któraś z Was odstawiła także tabletki? Słyszałam, że po odstawieniu można mieć zawroty głowy i mdłości.

nie prawda, odstawiasz nic się nie dzieje tylko organizm musi się przestawić, ja zmieniłam na kalendarzyk, przez dwa lata działał a po dwóch latach mam córkę, ale i tak szczęśliwa jestem
kies
Miła Kobietka

czy moge zaczac tabletki z polowy opakowania? Yasmin

Postprzez evi1987 » 16 sty 2012, o 20:30

Hej dziewczyny.. Piszę bo dzisiaj nasunał mi sie taki dylemat dotyczacy tabletek...

Zaczne od tego ze jakis nei caly rok temu odstawilam tabletki w polowie opakowania tzn zjadlam 8 tabletek... a reszte zostawialm w polce... dzisiaj dostalam okresu i chcialabym zaczac znowu brac, jednak zapomnialam sie wybrac wczesniej do ginekologa. Myslicie ze mogÄ™ zaczac tabletki w dniu poniedzialek pierwszym wolnym z opakowania i leciec tak do konca ... za kilka dni isc do gina i kontynuowac nowe opakowanie do 21 dni potem odstawic? czy raczej lepiej nie?? Mam tabletki Yasmin....

Może któras z Was miała podobny problem:) ?
Będe wdzieczna za wszelkie podpowiedzi
Julka
evi1987
PoczÄ…tkujÄ…ca

Re: Tabletki antykoncepcyjne

Postprzez katasha7 » 23 sty 2012, o 23:21

Możesz a czemu nie???

Jak wiesz na pewno że chcesz je brać.

A czemu odstawiłaś wtedy problemy zdrowotne??
Ja brałam tabletki ok 8 lat i nie polecam mi trochę zrujnowały zdrowie
katasha7
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez sensual » 26 sty 2012, o 20:20

Pytanie kierowane do katasha7: a powiedz mi jakie miałaś przez nie problemy, jeśli to nie tajemnica. Bo również się nad nimi zastanawiam.
sensual
PoczÄ…tkujÄ…ca

Escapelle - skutki uboczne ?!

Postprzez Etienette » 30 sty 2012, o 18:32

Mam małe pytanko, ponieważ gdy ostatnim razem przyjmowalm pastylke escapelle to bylo wszystko ok, nawet wtedy mialam dni nieplodne...
A teraz po tyg, mam jakies plamienia i boli mnie brzuch... Czy to skutki uboczne?
Moge sie obawiac ciazy skoro wzielam ja po 24h??? :| HELP
Etienette
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez dzo » 30 sty 2012, o 18:41

pytania na temat tabletek można zadawać tutaj

łączę wątki
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Tabletki antyyy!

Postprzez zeppelinowa » 19 maja 2012, o 12:44

Witajcie, jestem nowa! Otóż od pół roku mam chłopaka, od 2 miesięcy współżyjemy. Ja biorę już ponad 3 miesiące tabletki anty, ale do tej pory boimy się uprawiać seks bez gumki przy samych tabletkach. Zawsze biorę około 9-10 rano, codziennie, potem robię 7 dni przerwy, i 8 dnia zaczynam nowy blister. Moja ginekolog nic mi na ten temat nie powiedziała. Od kiedy można uprawiać seks bez gumki przy tabletkach? od 1 tabletki? Proszę o pomooooc!
Anka :)
zeppelinowa
PoczÄ…tkujÄ…ca

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Seks i antykoncepcja