Stare komedie PRL

Co warto obejrzeć, przeczytać oraz posłuchać? Co możecie polecić? Czyli rozmowy o lekko kulturalnym zabarwieniu.
ODPOWIEDZ
Olka

Re: Stare komedie PRL

Post autor: Olka »

ja uwielbiam "Rejs", to moim zdaniem najlepszy film z tamtego okresu, "Miś" też jest super, a pamiętacie "Pana Kleksa" to były filmy z efektami specjalnymi :lol:
"Seksmisja" tez fajny film
Caffeine

Post autor: Caffeine »

Ostatnio odświeżyłam sobie Dziewczyny do wzięcia.To jest komediodramat a nie typowa komedia, ale też dobry film. Oglądając doszłam do wniosku, że aż tak bardzo świat się nie zmienił od tamtej pory...
katrix

Post autor: katrix »

a ja polecam http://filmyprl.pl/tag/komedia-prl większość kina PRL do obejrzenia za darmo i to bez limitów jak na megavideo.
eveline

Post autor: eveline »

Ja uwielbiam "Nie lubię poniedziałku", "Kogel-mogel" no i oczywiście legendarny "Miś" :)
Caffeine

Post autor: Caffeine »

Ja właśnie oglądam "Galimatias". A znacie "Wyjście awaryjne"? Też dobry film- świetna rola Bożeny Dykiel.
Hakiruono

Post autor: Hakiruono »

Olka pisze:ja uwielbiam "Rejs", to moim zdaniem najlepszy film z tamtego okresu, "Miś" też jest super, a pamiętacie "Pana Kleksa" to były filmy z efektami specjalnymi :lol:
"Seksmisja" tez fajny film
To również moje ulubione tytuły z tamtego kresu. Najbardziej przypadła mi do gustu Seksmisja. :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Wyjście awaryjne, super komedia z Bożeną Dykiel , Mis , Kogel Mogel
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
ODPOWIEDZ