forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Sprawy zwiÄ…zane z praca- proszÄ™ o pomoc

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.

Dla kobiet pracujÄ…cych

Postprzez malenkami » 3 mar 2011, o 10:45

Proponuję utworzyć nowy wątek o pracy :-) Gdzie pracujecie? Czy Wasza praca związana jest ze studiami, które ukończyłyście??

Polecam Wam portal dotyczący pracy, kariery i biznesu :-) http://kobietaikariera.pl/ można się z niego dużo dowiedzieć np. na temat rozmowy kwalifikacyjnej :-)
malenkami
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: Dla kobiet pracujÄ…cych

Postprzez ewa » 8 mar 2011, o 14:08

Muszę z przyjemnością stwierdzić ze pracuję w dziedzinie którą studiowałam, cieszę się z tego chociaż czasem mam ochotę robić coś innego, owszem będzie to coś pokrewnego ale zajęcie które mnie bardziej rozwija, potrzebuje więcej adrenaliny wtedy wiem że moja praca ma sens. Pozdrawiam wszystkie babeczki którym udało się rano wstawać i nie krzywić że muszą iść do znienawidzonej pracki. :witch
ewa
PoczÄ…tkujÄ…ca

Re: Dla kobiet pracujÄ…cych

Postprzez dzo » 8 mar 2011, o 15:49

ja obecnie pracuję i robię jeszcze studia zaoczne ale moja praca nie jest ściśle związana ze studiami chociaż można by się doszukać podobieństw 8-)
Moją pracę uwielbiam i mam ogromne szczęście że udało mi się ją znaleźć bez znajomości 8-)
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Sprawy zwiÄ…zane z praca- proszÄ™ o pomoc

Postprzez malalena » 19 sie 2011, o 15:23

Witajcie drogie Panie,
proszę i doradzić, skutecznie, tak bym nie musiała po kolejnym niepowodzeniu się zamartwiać i dołować.
1. W jaki sposób rozmawiać z potencjalnym pracodawcą-
-szczerze?
-trochę podkolorować sprawy, jeżeli wie się o co chodzi i kłamstwo nie wyjdzie na jaw,gdy pracodawca zagłębi się w temat?
- jeżeli on jest na luzie, czy ja też mam sobie pozwolić na luz?
- jak odpowiadać na poprzedna pracę, jeżeli na jej zakończenie miały wpływ sytuacje prywatne?
2. Ubiór- jeżeli to jest zwykła praca w sklepie, nie jakaś super ekstra...
- jeżeli jest gorąco jak w piekle- co proponujecie?
- i propozycje, które napewno się sprawdzą przy braniu mnie pod uwagę- jakiś dodatek, fryzura, makijaż, itp.
Wszystko, co wiecie, proszę- doradźcie tak, żebym mogła się zdążyć przygotować na rozmowę.
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
malalena
PoczÄ…tkujÄ…ca

Re: Sprawy zwiÄ…zane z praca- proszÄ™ o pomoc

Postprzez mysiogonek » 2 wrz 2011, o 10:45

to zależy w jakiej pracy :P lepiej byc soba i szczerym bo nawet gdy na poczatku podkoloryzujesz to potem wyjdzie szydlo z worka :D
mysiogonek
PoczÄ…tkujÄ…ca

Powrót do Hyde park