Jak powstrzymać głód? Czyli: metoda na głoda ;)
-
Maniana
Re: Sposoby na głód?
Wszystko co ma cukier tuczy, lecz niezaprzeczalnie jeśli wybierzemy sorbet lub same zrobimy pyszne lody to ich kaloryczność będzie zdecydowanie mniejszaagusnysa pisze:a czym mozna zastapic slodycze ? ale zeby bylo tez takie slodkie słyszalam ze lody nie tucza czy to prawda??
Ostatnio zmieniony pn gru 29, 2014 9:36 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
gosik
Re: Sposoby na głód?
5-6 posilkow dziennie w tym 3glowne...bogate w kalorie sniadanie,obiad i kolacja mniej kaloryczna do tego 2-3 przekaski...owoc,warzywo,jogurt,male ciastko poprostu male conieco.
2litry wody do tego i nie bedzie glod uciazliwy.
2litry wody do tego i nie bedzie glod uciazliwy.
Sposoby na powstrzymanie głodu
Hej
znalazłam taki ciekawy artykuł może się komuś przyda. Mi pomógł 
praca/">Wydajna praca.
Re: Sposoby na powstrzymanie głodu
temat przenoszę do odchudzania..
linku nie usuwam, bo może być ciekawy dla innych użytkowniczek
linku nie usuwam, bo może być ciekawy dla innych użytkowniczek
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Jak dla mnie, to te rady można sobie w kieszeń wsadzić, bo...chcąc schudnąć, należy odżywiać się często, a mniejsze ilości spożywać, a wtedy nie ma mowy, aby odczuwać głód. Jeżeli ktoś notorycznie je dopiero wtedy, kiedy jest głodny, to jego metabolizm na pewno nie działa prawidłowo.
-
apollo
A myślisz, że samo to pomoże? Zapewniam cię, że nie. Trzeba jeść rozsądnie, zadbać o aktywność fizyczną - bez tego nie uzyska się zadowalających efektów, przecież to oczywiste. Dbajcie o swoją dietę, stosujecie wspomagacze, bądzcie aktywne fizycznie - z czasem schudniecie, ale nic samo się nie zrobi.
Dieta cytrynowa lub dieta cytrusowa świetnie się sprawdza jeśli chodzi o powstrzymywanie głodu.
-
supersucha
- Miła Kobietka
Ja jem często a po trochu i piję dużo wody. A jeśli podjadam to owce albo orzechy, nic poza tym 
No właśnie picie wody to podstawa, byle nie gazowana.supersucha pisze:Ja jem często a po trochu i piję dużo wody. A jeśli podjadam to owce albo orzechy, nic poza tym
kredyt pod zastaw jaworzno
tak, ale woda nie może być też zapełniaczem - pamiętajmy, że samą wodą nasz organizm się nie otrząśnie.
Woda z cytryną, działa.
-
apollo
Moment - zatem czy którakolwiek z dziewczyn w temacie była w stanie samodzielnie zmienić dietę na zdrową? U mnie bez tabletek nic się nie zmieniło. Potrafiłyście nagle odstawić cal e szkodliwe żarcie?
jak dla mnie sposób jest tylko jeden: jeść mało, ale często. i zamiast niezdrowych przekąsek wybierać te pełnowartościowe, które są w stanie zapewnić uczucie sytości na dłużej.
https://magiadlaciala.versum.com/services/238217
zgadzam się z mandelą i do tego picie dużych ilości wody 
http://www.sub-maj.com.pl/
-
żółwie_tempo
- Jestem tu nowa :)
Woda z cytryną albo sama woda niegazowana to podstawa, jeśli się odchudzamy lub chcemy prowadzić zdrowy styl życia. Świetnie oczyszcza i nawadnia organizm oraz reguluje procesy trawienne 
Chcesz wiedzieć więcej o alkalicznej wodzie zjonizowanej? Zajrzyj tu: http://www.natura-zdrowie.pl/cud-natury ... izowana-2/
Najważniejsze o czym zapominamy to jest fakt, że potrzebujemy zjeść dobre śniadanie rano i ciepły posiłek w ciągu dnia (danie obiadowe)
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
Da się odstawić szkodliwe żarcie. To nie jest jakiś problem.
Trudno jest z dnia na dzień odstawić wszystkie grzeszne przyjemności.. Ale można zawsze szukać zamienników. Ja mam słabość do słodyczy, ale już się nauczyłam, żeby zamiast batona kupować coś, co też będzie dobre, ale będzie miało sporo mniej kalorii
Ostatnio odkryłam batony crunchy firmy sante.. zdecydowanie moje ulubione- zwłaszcza bananowy. No a poza tym staram się też pić duuużo wody!!
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
2 posty i oba reklamowe adaka - fee nie ładnie
Jak jestem głodna, to piję wodę z cytryną, to jest przyjemne i pożyteczne. Oprócz smaku - poprawia przemianę materii i oczyszcza organizm z toksyn. Staram sobie też znaleźć jakieś zajęcie, żeby nie myśleć o głodzie, na przykład robię sobie domowe SPA, buszuję po forach albo sklepach internetowych, czytam książkę... o, i smaruję się masłem do ciała o zapachu czekolady i karmelu - pachnie cudownie, a ma zero kalorii
marki Bielenda bodajże. A poza tym na głód dobrze działa ruch - chociaż taki półgodzinny 
tak. jak narazie nie moge mówić o sukcesie ale w dużej mierze do niego dążę - odstawiłam cały syf i włączyłam ruch. jakoś leci ale początki byly masakryczne. fakt najlepsza opcja na powstrzymanie głodu- a przy okazji rzucilam palenie wiec bylo 3x gorzej- jest woda. piłam hektolitry i sie zapychałam. czasami ale to w drodze wyjątku sięgnę po jakis nisko kaloryczny batonik zbożowy - np z sante. no i oczywscie wszystkie nawyki- 5 posiłków dziennie ale w duzo mniejszych porcjach niz wczesniej, sniadanie zawsze (gdzie wczesniej bylo wyjątkiem) itp. da sie tylko trzeba chcicec
dobrą metodą na powstrzymanie głodu jest jedzenia w momentach napadu małego głodu otrębów owsianych, ja lubię te sante, ponieważ łatwo jest wziąć otworzyć paczkę i wrzucić ją do torebki ;p i zawsze pomaga, a do tego dużo wody