forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

ślub bez wesela?

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.

Re: ślub bez wesela?

Postprzez Radykalnaja » 10 lut 2012, o 16:49

Dziewczyny,

cieszę się, że znalazłam taki temat. My właśnie planujemy ślub i jesteśmy oboje zdecydowani - bez żadnych przymusów, że wesela nie będzie.

Po pierwsze dla nas to żadna rozrywka. Nasze rodziny pochodzą z dwóch różnych części Polski więc zaproponowanie wszystkim noclegów... brrr wolę nie myśleć. Nigdy, nawet jako mała dziewczynka nie marzyłam o białej sukni i imprezie do białego rana, mój narzeczony ma identyczne zdanie, więc organizujemy po slubie obiad dla najbliższej rodziny.
Bywałam już na mniejszych i większych weselach i nie mogę powiedzieć żebym się dobrze bawiła, ba nie bawiłam się wcale. Któraś z Was słusznie napisała, nie ma co liczyć, że wesele się zwróci, a koszty są przeogromne.
Dlatego myślę, że elegancki obiad z kolacją w wyszukanej restauracji w zupełności wystarczy.
Wiemy mniej więcej czym chcemy zabawiac gości w przerwach na posiłki, więc mam nadzieję, że nie będzie źle.

Mieszkam na stałe w Warszawie i żadna z moich koleżanek nie urządzała wesela. Być może warszawskie koszty są jeszcze wyższe niż w innych miastach. Zawsze kończyło się na obiedzie dla rodziny. I ten pomysł zdecydowanie popieram.

Myślę też, że nie chodzi tu o egoizm. To po prostu moja uroczystość, nikt mi do niej nie dołoży, więc mam zamiar świętować jak chce i z kim chce. ;)

Pozdrawiam
Radykalnaja
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Postprzez dzo » 10 lut 2012, o 16:55

i prawidłowo ;)

ważne żeby było po waszej myśli ;)
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez lidka86 » 13 lut 2012, o 14:51

najważniejsze że wy oboje chcecie aby nie było wesela. to wasz dzień. i wy decydujecie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lidka86
Miła Kobietka

Postprzez mrw111 » 13 lut 2012, o 21:58

Tak jak piszą poprzedniczki, jednak taka okazja w życiu zdarza się tylko raz, a przynajmniej powinna i dobrze by było ją uczcić w huczny sposób :)
Kapsuły SPA najlepsza dla Twojego salonu !
mrw111
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez lidka86 » 14 lut 2012, o 11:21

mrw111 napisał(a):Tak jak piszą poprzedniczki, jednak taka okazja w życiu zdarza się tylko raz, a przynajmniej powinna i dobrze by było ją uczcić w huczny sposób :)

też jestem tego zdania. ale to tylko i wyłącznie ich wybór. najważniejsze aby byli szczęsliwi
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lidka86
Miła Kobietka

Postprzez Radykalnaja » 22 lut 2012, o 15:12

Dziewczyny,

dziękuję za wsparcie i zrozumienie ;]
Wiemy oboje, że taka okazja zdarza się raz w życiu, ale naprawdę nas to nie rusza. My po prostu chcemy być małżeństwem.
Wesele nas nie interesuje, za to uwielbiamy oboje podróże i już ze szczegółami planujemy nasz urlop, który będzie takim odpowiednikiem miesiąca miodowego. To nam sprawia znacznie więcej radości niż martwienie się kolorami serwet na stołach. W cudzysłowie mówiąc ;]

Pozdrawiam Was serdecznie!
Radykalnaja
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez lidka86 » 29 lut 2012, o 14:44

najważniejsze aby miedzy wami było szczęście i miłość.... a jeśli nie chcecie wesela to tylko wasz wybór:) każdy ma inne zdanie na ten temat... ja jestem za weselem:):), miło wspominam swoje... szczęścia Wam życzę..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lidka86
Miła Kobietka

Postprzez WeselneZaplecze » 2 mar 2012, o 11:39

Ta decyzja to już raczej sprawa indywidualna każdych nowożeńców. Ja póki co jednak uważam, że te całe przygotowania z weselem są jak najbardziej warte zachodu. Taką noc pamięta się przez całe życie, a do tego jest ogromna pamiątka w postaci płyty dvd na której widać jak goście się super bawili. Jest później co wspominać za kilka bądź kilkanaście lat.
WeselneZaplecze
Fajna Kobietka

Postprzez Zorka » 7 mar 2012, o 16:08

A ja rozumiem, te pary, którę mają w nosie wesele, jeśli miałabym staną przed takim wyborem raz jeszcze, też zamiast wesela, pojechałabym w jakąś fajną podróż.
Zorka
Miła Kobietka

Poprzednia strona

Powrót do Ślub