Seks - po jakim czasie od poznania się?

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
ABCbielizny

Re: Seks - po jakim czasie od poznania się?

Post autor: ABCbielizny »

No i jak teraz maja się sprawy? Udało się poznać bliżej tego faceta? Jeżeli nie to uszanuj samą siebie i nie śpiesz się z Waszym seksem. Na to przyjdzie jeszzce czas, intymność jest ważna ale nie od razu.
Kanny216

Post autor: Kanny216 »

Zastanawiasz się nad jakością ludzkiej spermy? Wejdź na ...

treść zmieniona prze moderatora

proszę nie spamować
katasha7

Post autor: katasha7 »

Ja z moim mężem czekałam 4 miesiące z wczesniejszym chłopakiem 2 lata bo to był mój pierwszy raz.

Ale ogólnie uważam że nie należy się z tym spieszyć
lidka86

Post autor: lidka86 »

hmm my po 2 miesiącach... byłoby pewnie wcześniej ale ja nie chciałąm od razu po 2 randce:) i odciągałam.. ale no wiecie... :roll: .. ja też miałam potrzeby które po 2 miesiącach i tak wzięły góre i kochaliśmy sie... było fajnie.. w jego aucie w lesie... :happy
Cukiereczek19

Post autor: Cukiereczek19 »

lidka86 pisze:hmm my po 2 miesiącach... byłoby pewnie wcześniej ale ja nie chciałąm od razu po 2 randce:) i odciągałam.. ale no wiecie... :roll: .. ja też miałam potrzeby które po 2 miesiącach i tak wzięły góre i kochaliśmy sie... było fajnie.. w jego aucie w lesie... :happy
Hm ja tak podobnie ;)
lidka86

:):):):):)
Melisa

Post autor: Melisa »

w czwartym dniu znajomości. Nie była to chwila zapomnienia i potem: aaa co ja zrobiłam.
Wiedziałam czego chce :P i wcale nie żałuję

(no i tym sposobem potwierdziłam to co i tak już wszyscy tam wiedzą, że Polki są łatwe :P ale co tam, przynajmniej prawdziwa Polka ze mnie haha)
lidka86

wspaniale to ujełaś:) :sex1
katasha7

Post autor: katasha7 »

Melisa pisze:
(no i tym sposobem potwierdziłam to co i tak już wszyscy tam wiedzą, że Polki są łatwe :P ale co tam, przynajmniej prawdziwa Polka ze mnie haha)

hehe dobre dobre :P

A tak ogólnie to chyba nie ma zasady
Jak się chce to po co zwlekać :P
lidka86

możemy długo zwlekać a jak facet bedzie chciał nas zostawić i chodziło mu tylko o "zaliczenie" to i tak zostawi... nie ważne czy idziemy z nim do łóżka po 2 miesiącach czy po 2 latach... ja jak w poprzednim poście już w życiu na "lowelasa" trafiłam... i dla takiego faceta "to tylko seks"..
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Po jakim czasie uprawiałyście seks z obecnym partnerem?

Post autor: Tinuviel »

Witam,

Ciekawa jestem jak to u Was wyglądało. Ile czekałyście, od momentu poznania swojego partnera (albo od momentu gdy postanowiliście być razem), by rozpocząć współżycie?

U mnie to ok 1-1,5 miesiąca od momentu gdy "oficjalnie" zaczęliśmy być razem :-) Nie wiem czy to długo, czy krótko, ale wcale nie żałuję :-) Dłużej bym chyba nie wytrzymała! :-P No i najważniejsze, że wiedziałam, że to "ten"! ;-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Re: Po jakim czasie uprawiałyście seks z obecnym partnerem?

Post autor: mycha25 »

U mnie 3 miesiące :D
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
nina19

Post autor: nina19 »

Ja z moim partnerem jestem 3 lata. Znamy się 4 lata, po roku znajomości zaczęliśmy byc parą, a po kolejnym roku zaczęliśmy współżyć.
Nie chciałam się z tym spieszyć, ani on tym bardziej ,że z nim przeżyłam swój pierwszy raz, a on juz wcześniej to robił i zaintrygowało mi to, że chciał czekać, bo większość facetów jak najszybciej chce seksu . Jest mi z nim dobrze i nie zamierzam tego zmieniać, na razie mamy pewien kryzys w związku, ale mam nadzieję, że to przejdzie. ; )
sun979

Post autor: sun979 »

nina19 pisze:Ja z moim partnerem jestem 3 lata. Znamy się 4 lata, po roku znajomości zaczęliśmy byc parą, a po kolejnym roku zaczęliśmy współżyć.
Nie chciałam się z tym spieszyć, ani on tym bardziej ,że z nim przeżyłam swój pierwszy raz, a on juz wcześniej to robił i zaintrygowało mi to, że chciał czekać, bo większość facetów jak najszybciej chce seksu . Jest mi z nim dobrze i nie zamierzam tego zmieniać, na razie mamy pewien kryzys w związku, ale mam nadzieję, że to przejdzie. ; )
Na pewno wszystko się ułoży! ;) W związku kryzysy to normalność! ;)

Ja miałam podobnie, bo z facetem jestem prawie 4 lata. Zaczęliśmy współżyć po ponad 2 latach, ponieważ byłam młoda i czekałam aż będę gotowa. Cieszę się z tego powodu. Nie żałuję... ;) Dumna jestem z tego, że to był mój 1 raz i jego również... :D
nina19

sun979 pisze:
nina19 pisze:Ja z moim partnerem jestem 3 lata. Znamy się 4 lata, po roku znajomości zaczęliśmy byc parą, a po kolejnym roku zaczęliśmy współżyć.
Na pewno wszystko się ułoży! ;) W związku kryzysy to normalność! ;)

Ja miałam podobnie, bo z facetem jestem prawie 4 lata. Zaczęliśmy współżyć po ponad 2 latach, ponieważ byłam młoda i czekałam aż będę gotowa. Cieszę się z tego powodu. Nie żałuję... ;) Dumna jestem z tego, że to był mój 1 raz i jego również... :D
I słusznie ; P .
Lepiej jest poczekać z tym, bo związek trzeba pielęgnować krok po kroku, a nie od razu robić taki poważny krok ; )
nina19

Jak dla mnie nie tylko człowiek musi dojrzeć do seksu, ale i związek.
Uważam, że dopiero jak bliżej sie poznacie, jak już będziecie parą itp. to możecie o tym pomyśleć, ale jak na razie to widzę, że nawet się nie całowaliście, a ty już mówisz o seksie.
Radzę Ci powstrzymaj się od tego, bo jak mówiłaś, może on jeszcze o tym nie myśli i uzna Cię za łatwą, bądź puszczalską.
Awatar użytkownika
Angella
Jestem tu nowa :)

Post autor: Angella »

Nie ma czegos takiego "kiedy seks od poznania..." jedni b.szybko i sa ze soba pozniej cale zycie a inni czekaja latami a za niewiele pozniej sie rozstaja i oczywiscie na odwrot, nie ma recepty, jak sie ma szczescie trafi sie na odpowiednia osobe to zaden czas nie ma znaczenia :)
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Dokladnie.A tzw sex dla poznania,przekonania sie czy pasuje sie do siebie...To wymysl facetow, ktorzy czesto gesto chca najnormalniej zaliczyc.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Ja bym się tka od razu na faecta nie rzucała bo możesz go rzeczywiście odstraszyć, spokojnie, powolnymi kroczkami do przodu, może zapytaj go wprost czy ma jakieś plany wobec Ciebie czy zachowuje się tak przy każdej kobiecie. Bo tak też może być.
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Awatar użytkownika
szkapa
Miła Kobietka

Post autor: szkapa »

Chyba nie ma złotego środka. Jak pójdziesz do łóżka na pierwszej randce to facet może stwierdzić, że kobieta jest za łatwa. Jak się zacznie kochać później to może się okazać, że się w ogóle pod tym względem para nie zgrywa. Jak się będzie niedostępną, to facet może zostawić, bo nie będzie mu się chciało czekać, sex po ślubie - może się rozpaść małżeństwo.

Myślę, że po prostu trzeba zaczynać zgodnie z tym co się czuje - i do drugiego człowieka i z własnym ciałem.
http://off-topic-mojegozycia.blogspot.com/
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Post autor: aii »

Ja wcale nie uważam, że są jakieś minimalne terminy dniowe, czy też godzinowe. Jeżeli uważasz, że teraz możesz, że czujesz się gotowa, to nie ma na co czekać. Jeżeli chodzi o to, co pomyśli sobie o tym on, to wszystko zależy od jego nastawienia. Z jednej strony, jeżeli uzna, że zbyt wcześnie wskoczyłaś mu do łóżka, to sama zastanowiłabym się, czy jemu chodziło o chwile bliskości z Tobą, czy o to, aby sprawdzić, czy lubisz to i czy szybko pójdziesz.;) A wtedy, to nad takim facetem bym się zastanowiła. Tak naprawdę nie ma czego żałować, bo skoro masz na niego fizyczną ochotę, to...działaj :sex1 :D
Awatar użytkownika
Kochajaca.
Miła Kobietka

Post autor: Kochajaca. »

Nie ma nic gorszego, niż ustalenie sobie po jakim czasie chce się iść do łóżka. Jeśli czujemy, że to jest "ten" jedyny, że chcemy to zrobić, to moim zdaniem, niepotrzebne jest to całe czekanie... ;p Ale to moje zdanie, mam dość liberalne poglądy, jeśli chodzi o ten temat- że nie warto czekać, tylko cieszyć się sobą ^^. Ja z moim zdecydowałam się szybko na współżycie... a to dlatego, że czułam, że to "ten" :P.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Nic oryginalnego nie powiem ;)
jeżeli się czuje, że to ten, to na co czekać...
jednak osobiście nie poszla bym do łóżka na pierwszej randce...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Krysska

Post autor: Krysska »

Będziesz wiedzieć czy to ten dobry moment :serca a jeśli się zastanawiasz to znaczy, że to nie ten moment :P
klinikamody.pl - naucz się ubierać
jupio

Post autor: jupio »

myślę że to kwestia indywidualna. każda z nas robi to według własnego uznania, niektóre wcześniej inne później
Hurtownie Wina i Alkoholu w Trójmieście
ODPOWIEDZ