Rowerek czy steper?

Wszystko o naszej aktywności fizycznej oraz różnych dziedzinach sportu.
ODPOWIEDZ
tusia25

Re: Rowerek czy steper?

Post autor: tusia25 »

Fajnie by było mieć na własność taki orbitrek... nie wiecie gdzie można nabyć go jakoś okazyjnie niedrogo??
Baśka1971
Fajna Kobietka

Post autor: Baśka1971 »

Ja wolę rower. I najlepiej nie stacjonarny. Chodziłam kiedyś na siłownię i ćwiczyłam na stepperze. Ale mam małe problemy z kolanami i zaczęłam to ćwiczenie poważnie odczuwać. Na rowerze nie mam tego problemu.
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Post autor: sylwia1991 »

JA mam steper i rower. Na rowerze dłużnej się wytrzyma siedziałam po godzinie nieraz a na steperze 25 min i potem się jest strasznie zmęczonym.. Ale teraz już miesiąc ćwiczę na steperku codziennie i staram się nie robić mniej niż 20 min i schudłam prawie 3 kg. A diety nie miałam starłam się po prostu nie jeść jak głodna nie jestem i przed spaniem nie jadłam czasem jakiegoś owoca. Najlepiej jest jeździć na rowerku zrobić sobie 5 min przerwy i na steper. Pamiętam to dało najwięcej i w najkrótszym czasie.
WeselneZaplecze

Post autor: WeselneZaplecze »

Powiem tak, każdy rodzaj aktywności robi dobrze. Ja osobiście chętniej jednak siadam na rower, nawet na taki stacjonarny jeśli pogoda za oknem jest kiepska.
anetkawisnia
Jestem tu nowa :)

Post autor: anetkawisnia »

Ja lubię rowerek. Najbardziej ten prawdziwy i nie mogę się doczekać, aż będę mogła normalnie jeździć.
nataszowa

Post autor: nataszowa »

Wydaje mi się, że steper jednak działa na więcej partii mięśni. Nie izoluje tylko kończyn dolnych.
http://jakszybkoschudnac.biz
Kajsanna

Post autor: Kajsanna »

Popieram fanki orbiteka. Miałam kiedyś rowerek i niestety nie było takich efektów. Jeśli chodzi o efektywność spalania to orbitek jest bardziej efektywny od chodzenia, roweru w plenerze, ale niestety nieco mniej daje niż bieganie. Co do samego ćwiczenia mam tylko jedno "ale" jest potwornie nudne. Próbowałam oglądać filmy ćwicząc, słuchać audiobooków, czytać gazety, ale szybka muza jest chyba najbardziej skuteczna.
Macie jakieś sposoby na nie-nudne-orbitowanie?? :roll:
Odnalezione:
WYGRAJ kurację przeciwzmarszczkową
aura

Post autor: aura »

Stepper dosyć mocno obciąża stawy, także nie wydaje mi się, żeby to był dobry pomysł na dłuższą metę. Chociaż wydaje mi się, że dobrze jest urozmaicać sobie ćwiczenia i raz wybierać rowerek, a raz stepper. Jeżeli chodzi o rower, to też raczej nie wybierałabym tego stacjonarnego. Teraz już pogoda robi się bardziej wiosenna także można sobie pozwolić na różne przejażdżki.
szyms88

Post autor: szyms88 »

rowerek 100 razy lepszy, steper niszczy kolana
http://ofrancji.com
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

Gdybym miała wybierać między rowerkiem i steperem to brałabym rowerek, bo ćwiczenie na nim sprawia mi większą przyjemność. Ale osobiście też jestem fanką orbitreka :)
monia83
Miła Kobietka

Post autor: monia83 »

Dziewczyny, co Wy rozkminiacie! Pomiędzy rowerkiem a stepperem, no bezsens, bo i jedn i drugie to kicha i tyle, po co kupować te urządzenia, albo chodzić na siłownię, jak można po prostu wyjść na dwór i biegać, temperatura czy pogoda do biegania nic nie mają, ja biegam i na -10, jak i na +25, czy mży, kropi czy świeci słońce. Rower podobnie, choć tu odpuszczam tak poniżej zera. Ale po co siedzieć i się pocić w pomieszczeniu, jak można się poruszać na świeżym powietrzu! Ruszcie zadki na wiosnę na zewnątrz i tylko na dobre to Wam wyjdzie:)
pozycje miłosne
agata199

Post autor: agata199 »

a probowalyscie vacum jet?
http://www.corpofit.pl/zabiegi/vacum-jet
melinda
Miła Kobietka

Post autor: melinda »

Też jestem zdania, że lepiej na świeżym powietrzu - zdrowiej, mózg się dotlenia. A takie siedzenie w domu i pedałowanie jest nudne, lepiej podziwiać widoki dookoła.
Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn.
Baśka1971
Fajna Kobietka

Post autor: Baśka1971 »

Też uważam, ze lepiej na świeżym powietrzu. Ale nie oszukujmy się - nie zawsze aura pozwala biegać, czy jeździć na rowerze. Wtedy lepiej w domku.
baba

Post autor: baba »

Ja zdecydowanie polecam rowerek, fajnie się na nim ćwiczy. Kupiłam sobie go w sportbody.pl, bo była wtedy promocja. Z tego co wiem to co jakiś czas się pojawiają promocje, więc trzeba śledzić.
Stwierdziłam, że skoro wydałam już tyle kasy to będę ćwiczyć. No i wyrobiłam w sobie ten nawyk regularnych ćwiczeń :rower .
Jak się po takich ćwiczeniach :zzzz
Awatar użytkownika
Madzia
Miła Kobietka

Post autor: Madzia »

Rowerek zdecydowanie! Możesz jeździć w zmiennym tempie taki spinning jak na siłowni z muzyką -wtedy najwięcej spalasz!
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

ja kupiłam sobie rower stacjonarny, fascynacja trwała jakies 2miesiące, a potem tylko stał i się kurzył :P
Awatar użytkownika
Nimessa

Post autor: Nimessa »

Madzia pisze:Rowerek zdecydowanie! Możesz jeździć w zmiennym tempie taki spinning jak na siłowni z muzyką -wtedy najwięcej spalasz!
A masz może jakąś radę na motywację? Bo ja jeździłam jak wariatka może przez 3-4 miesiące a potem .... właśnie zniechęciłam się :( A czy jazda na rowerku nie powiększa łydek?
Gdzie znajdę odpowiednie oświetlenie do luster ?
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

Nimessa pisze:
Madzia pisze:Rowerek zdecydowanie! Możesz jeździć w zmiennym tempie taki spinning jak na siłowni z muzyką -wtedy najwięcej spalasz!
A masz może jakąś radę na motywację? Bo ja jeździłam jak wariatka może przez 3-4 miesiące a potem .... właśnie zniechęciłam się :( A czy jazda na rowerku nie powiększa łydek?
Jazda na wysokich, ciężkich biegach rozbudowuje muskulaturę, a długa jazda na niskich, lekkich biegach kształtuje "smukłe" mięśnie.
http://www.motokobiety.pl/Co,daje,jazda ... ,1134.html

A co do motywacji, czy nie wystarczają Ci efekty? Napięta skóra, zdrowszy wygląd? Nie chcesz dobrze wyglądać bez bielizny? Ciało masz tylko jedno, naprawdę to taki wysiłek o nie dbać? Wydaje mi się, że stać Cię na to! :)
Anadiya
Miła Kobietka

Post autor: Anadiya »

i to i to jest dobre, jesli tylko będziesz ćwiczyć. ale osobiście ja wolę stepper bo zadziałał na mnie lepiej niż rower, więcej schudłam i zniknął mi cellulit
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Jak bym miała miejsce, to może bym się na rower skusiła ;)
ale nie mam i zainwestowałam w steper ;)
zaczęłam po mału ćwiczyć od 5 minut i coraz więcej ;)

a jak się ociepli, to wskakuję na normalny rower ;)

Anadyia, a długo ćwiczyłaś aby zobaczyć efekt??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
luigi

Post autor: luigi »

Ja niestety rowerek musiałam odstawić wysiadają mi kolana, kupiłam sobie bieżnie i jest duży efekt może nie tyle wagowy co w budowie sylwetki, nie biegam tylko chodzę. Do tego dołożyłam sobie taniec Zubme i tam to już się pocę na maksa. Nauczyłam się tańczyć bo mieli takie zajęcia w hotele poznań jak byłam tam na szkoleniu.
Ostatnio zmieniony pn mar 18, 2013 9:58 am przez luigi, łącznie zmieniany 1 raz.
Malaga
Miła Kobietka

Post autor: Malaga »

Ja uzywałam stepera, ale strasznie przeciążał mi stawy kolanowe i musiałam zrezygnować;/ Wcześniej mialam ortbitrek i byłam zadowolona, ale ponieważ zajmowal zbyt dużo miejsca musiała się go pozbyć;/
Poradnik domowy online
blaszko

Post autor: blaszko »

Ja też wolę stoper, ale nie ćwiczę regularnie.
Nie wiem gdzie kupić buty męskie może polecicie dobry sklep.
Aleksandra Samoś

Post autor: Aleksandra Samoś »

Mam jedynie orbitreka i jest świetny jak dla mnie. Staram się jak najczęściej na nim jeździć ale nie zawsze jest to tak często jak bym chciała ;ppp Dobre jest to w nim że angażuje nogi jak i ramiona w zależności od ustawienia. Ogólnie całe ciało pracuje ale piszę tu o tym że w przypadku rowerku siedzimy i ruszamy tylko nogami. Na orbitreku stoimy i oprócz nóg pracują także ramiona ;)
Do 12 Kilogramów W Miesiąc --> foreverslim.pl
ODPOWIEDZ