forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

rodzice chcÄ…..on nie..

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.

Re: rodzice chcÄ…..on nie..

Postprzez ninka_niebieska » 25 paź 2010, o 10:07

Uważam, ze to jest decyzja narzeczonych a nie rodziców. To tylko dorba wola, ze chca i mogą finansowo wspomóc córkę i jej narzeczonego w przygotowaniu wesela ( o ile młodzi tego chcą) Jeżeli natomiast Twoja siostra popiera zdanie przyszłego męża, nie powinna ulegać rozicom.. to ma być ich chwila, ich dzień.. to oni będą od tej chwili rodziną i nie ma potrzeby aby ich pierwsze takie wydarzenie było powodem konfliktów z udziałem rodziców. Jeżeli Sami postanowią że nie będzie wesela, rodzice te pieniądze moga wręczyć im jako prezent ślubny a młodzi już sami najlepiej będą wiedzieli na co przeznaczyć te pieniążki. :)
ninka_niebieska
Miła Kobietka

Reklama

Postprzez reneeee6666 » 26 paź 2010, o 20:59

Powiem Wam że problem zapewne nie jedej dziewczyny czy chłopaka. według mnie jednak to sami młodzi powinni decydować o sobie i może to zabrzmieć samolubnie ale rodzice owszem mogą pomóc finansowo ale to nie ich wesle więc niech sie nie wtrącają. a jak sie młodzi nie mogą dogadać czego chcą to trzeba się wtedy zastanowić czy to dobrze ze są razem. no nie wiem takie ejst moje zdanie. pozdrawiam :D
reneeee6666
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez ninka_niebieska » 27 paź 2010, o 14:39

Argument, że rodzice płaca i mają prawo wybierać i decydować na narzeczonych jest absurdalny, nie na miejscu i samolubny ze strony rodziców ! Odebrałabym taki argument jako wypominanie rodziców, że płaca za moje wesele, lub zapłacili, czy tez będą płacić kiedyś tam.. dobrą wolą jest z ich strony że chcą dac na to pieniążki i chwała wszystkim dobrym rodzicom za to... ale nie na tym rzecz polega, że płace i wymagam (bynajmniej nie w takiej sytuacji). Jeżeli rodzice stawiają taki warunek, z góry podziekowałabym im za te pieniążki i wstrzymałabym się z weselem lub zapłaciłabym za przyjęcie wspólnie z narzeczonym (nawet jesli przyjęcie miałoby być kameralne i pół rodziny miałaby się obrazić ).
ninka_niebieska
Miła Kobietka

Poprzednia strona

Powrót do Ślub