Tego też nie słyszałam:Dagat pisze:ach... przypomniał mi się jeszcze jeden fajny przesąd, który mnie bardzo rozbawił.
Otóż podczas ubierania Panny Młodej do ślubu, teściowa powinna przełożyć mydło przez biustonosz Młodej co ma jej zagwarantować lekki poród![]()
![]()
![]()
![]()
Przesądy ślubne.
-
króliczek8982
Re: Przesądy ślubne.
-
m.orkan
panna młoda powinna mieć ze sobą pieniążek włożony do buta (przez przyszłego męża); zapewni to młodym dostatek 
-
basinka
panna młoda powinna miec pieniązek w bucie to przynosi kase jesli podczas slubu której z małonków upuscie obracze to znaczy nieszczescie
-
Kryształowa_bea
- Jestem tu nowa :)
Przesąd z teściową i mydłem, jak dla mnie wygrywa w rankingu 
Buty z odkrytymi palcami, z tego co słyszałam, sprawiają, żę "pieniądze uciekają przez tą dziure w bucie" - interpretacja dowolna
Nawiązując do butów bez palców - sprzedawca obuwia ślubnego (polecam, al. kasztanowa 1, Kraków) wyjaśnił mi, dlaczego z przyczyn technicznych nie powinnam wybierac butów bez palców. Moja suknia jest dosyć wąska, raczej litera A. Nie będę miec halek i innych tego typu gadżetów, toteż moje palce są narażone na ":wtargnięcie" obcej nogi
gdybym miała suknię na kole, szeroką, wtedy mogłabym sobie pozwolić na buty z odkrytymi paluszkami. Halka chroniłaby trochę przez butami "partnerów tanecznych". Uznałam tą radę za niezwykle cenną, toteż posyłam ją dalej w świat!
Buty z odkrytymi palcami, z tego co słyszałam, sprawiają, żę "pieniądze uciekają przez tą dziure w bucie" - interpretacja dowolna
Nawiązując do butów bez palców - sprzedawca obuwia ślubnego (polecam, al. kasztanowa 1, Kraków) wyjaśnił mi, dlaczego z przyczyn technicznych nie powinnam wybierac butów bez palców. Moja suknia jest dosyć wąska, raczej litera A. Nie będę miec halek i innych tego typu gadżetów, toteż moje palce są narażone na ":wtargnięcie" obcej nogi
gdybym miała suknię na kole, szeroką, wtedy mogłabym sobie pozwolić na buty z odkrytymi paluszkami. Halka chroniłaby trochę przez butami "partnerów tanecznych". Uznałam tą radę za niezwykle cenną, toteż posyłam ją dalej w świat!
A Pannie Młodej dyskomfort lub ból nogi na weselum.orkan pisze:panna młoda powinna mieć ze sobą pieniążek włożony do buta (przez przyszłego męża); zapewni to młodym dostatek
Sizzling Hot Deluxe
W dzień slubu jeśli pada deszcz, nie mówię o ulewie, wróży szczęście i zgodę w małżeństwie.
Pogoda bardzo słoneczna mówi o zgrzytach i częstych kłótniach..
Pogoda bardzo słoneczna mówi o zgrzytach i częstych kłótniach..
Nawiązując do oczepin i przesądów z nimi związanych... Znalazłam dosyć ciekawy przesąd odnośnie oczepin, a w szczególności zdejmowania krawata przez głowę i w taki sam wkładanie go nowemu Panu Młodemu. Podobno krawat powinien być zdjęty poprzez rozwiązanie, a potem założony i zawiązany nowy węzeł. Słyszałyście o czymś takim?
Ostatnio zmieniony wt lut 25, 2014 11:37 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Hehe
nie znałam tych przesądów, na przykład kto kogo obróci.
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Ja nie jestem ani wierząca, ani przesądna... ale takie przesądy są świetną zabawą 
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com