Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających. Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
dione pisze:znalazłam przedłużanie rzęs metodą Xtreme Lashes
nie wiedzialam ze to metoda, bo spotkałam się z nazwą, myślałąm ze nazwa salonu...
Czytam i czytam i zastanawiam się, bo sama myślałam nad takowym "zabiegiem". Widzę, że nie ja jedna zresztą i że sprawa jest coraz popularniejsza
Xtreme Lashes to studio z siedzibą w stolicy gdzie przeprowadzane są szkolenia kończące się certyfikatem. Szkolenia przedłużania i podkręcania rzęs. sama się orientowałam co i jak i wiem że 5 listopada zaczyna się kolejne szkolenie. myślę nad tym czy nie zainwestować i nauczyć się tej umiejętności bo chyba zwykłe tusze powoli przejdą do lamusa..
a mozna sobie samej przedłużyć rzesy po takim szkoleniu? bo jesli tak to bylabym bardzo zainteresowana. Tusze ładnie wygladaja ale ja jestem nerwus i tusz na mnie dlugo nie wytrzyma, zapominam o nim, potre oko jak mnie zaswedzi i łaze potem jak takie zombie. Neireformowane to juz, probowalam sie nauczyc z takim tuszem chodzic ale po prostu sie nie da w moim wypadku
Zalety przedłużania i zagęszczania rzęs to nie tylko zwiększenie wyrazistości spojrzenia, ale przede wszystkim oszczędność czasu przy codziennym makijażu Ogromną popularnością cieszy się przedłużanie rzęs metodą 1:1. Do każdej naturalnej rzęsy doczepiana jest przy użyciu niewidocznego i nie powodującego alergii kleju, nowa syntetyczna rzęsa. W zależności od rodzaju naturalnych rzęs osoby, dobierany jest kształt i rodzaj tych doklejanych. Są one wykonane z pojedynczych włókien syntetycznych o tak uformowanym kształcie i rozmiarze, że wyglądają zupełnie jak prawdziwe. Zabieg trwa około 2 do 3 godzin. Rzęsy utrzymują się około ośmiu tygodni i wypadają zgodnie z biologicznym rytmem wzrostu naturalnych rzęs, który wynosi około 90 dni. Dla utrzymania odpowiedniej gęstości długości rzęs, zaleca się uzupełnienie sztucznych rzęs co 2 do 4 tygodni. Przedłużanie rzęs można m.in. wykonać w sieci salonów piękności Denique już od 200 zł
wszystko zależy od szybkości porostu rzęs, średno wychodzi tak co 2-3 tygodnie, jeśli chcesz mnieć cały czas rewewelacyjny efekt to co dwa tygodnie tak myślę. Ja przedłużałam sobie w salonie pod Waszawą w Łomiankach. Nie mogę narzekać na rzęsy, a że wykonująca mi stylizaację Pani Iza tak świertnie i naturalnie dobrała rzęsy to ja mogłam z uzupełnienie poczekać dłużej, chociaż po uzupełnieniu oczywiście od razu zauważasz różnicę. Zresztą jak się tak ma człowiek okazję wreszcie zrelaksować, poleżeć pod kocykiem to chce się tam wracać .
Ja sie zastanawiam nad przedłużeniem sobie u nich rzes na Sylwestra. Ale to już taki nie tyle naturalny, co raczej szalony, karnawałowy styl bym wolała, coś a la to powiedzmy:
tylko zastanawiam sie, jakie kolory dobrać do szarozielonych oczu Macie jakieś propozycje?
Nic sie nie powinno stać, tymbardziej jeżeli przedłużasz rzesy metodą 1:1, ale w takich profesjonalnych salonach to już standard co do uczulania - u nich nie uczula, bo specjalnego kleju dla alergików używają.
moim zdaniem to dobry wybór miejsca, a co do doboru kolorów na pewno osoba wykonująca przedłużenie pomoże Ci. W końcy mają certyfikaty wydaje mi się nie tylko z samego sposobu klejenia ale dopasowania i rzęs i stylu. Bardziej zaczęłabym się zastanawiac nad tym czy znajdzie się termin bo sylwester juz za 5 dni...
w salonie w Łomiankach najpierw wypełniasz ankiete co i jak byś chciała itd, dobierają Ci długość odpowiednią (jak nosisz okulary to troche krótsze żeby nei zawadzały). Także wszystko sie da
sialala pisze:w salonie w Łomiankach najpierw wypełniasz ankiete co i jak byś chciała itd, dobierają Ci długość odpowiednią (jak nosisz okulary to troche krótsze żeby nei zawadzały).
To prawda, dokładnie tak robią biorą pod uwagę alergię, choroby, pytają o rodzaj efektu jaki chce się osiągnąć no i wtedy np jak chcesz dadzą bardziej podkręcone Czadersko wyglądają no i nie haczą o okulary - wiem bo noszę ;P
Mi narzeczony postanowił zasponsorować wizytę w tym salonie. Kochany ...........myślicie, że takie na co dzień też będą OK? Bo właśnie te, to są moje wymarzone:)
nie enigmatyczna ale prawdziwa, bo kazdy salon ale i stylistki pracujace w domu maja kolorowe rzeski Wystarczy zapytac swoja czy ma akurat ten kolor. Sa nawet cytrynowe... choc to chyba tylko na sesje foto lub bal karnawalowy ktos robi
Ja przedluzalam sobie sama:) potem siostrze, mamie kolezankom. Ogolnie efekt powalajacy, ale trzeba sie bawic i ja nie mam cierpliwosci do tego bo ciagle w nich grzebie:P Przedluzalam metoda one to one czyli jeden do jednego.