PROBLEMY Z CERĄ
-
poziomkaa
Re: Cera
Ja na poprawę kolorytu skóry i oczyszczenie biorę sobie derminax, to tak od wewnątrz, a jeśli chodzi o kosmetyki "smarujące", to zwykły krem nivea light, jest taki lekki. Na szybkie pozbycie się pryszcza - korektor antybakteryjny, szybko zasusza
. Ciekawa jestem Waszych opinii o babskich zestawach kosmetyków, które dbają o cerę...
Re: PROBLEMY Z CERĄ
Z moich zabiegow o kosmetyczek wynikalo, ze wlasnie dlatego, ze uzywam ciagle plynow toniko i mydel matujacych do tego jeszcze kremow matujacych moja skora sie wysusza na chwile, a potem wydziele jeszcze wiecej sebum. Zabuzamy sobie tym funkcje skory. Najlepiej jest jedank udac sie do specjalistow, bo kazdy inaczej reaguje na kosmetyki. Jesli zal ci pieniazkow to tu jest rozwiazanie 
-
reffina
Też to brałam. A oczyszczenie polega na tym, że eliminuje z naszego organizmu toksyny, które powodują stany zapalne skóry, co z kolei widać na naszych twarzach w postaci trądziku...witaminka pisze:Moja koleżanka brała chyba kiedyś Derminax, ona miała spore problemy z trądzikiem dawniej, więc mocno musiała dbać o cerę. To jest na oczyszczenie, mówisz, ale jak konkretnie wpływa na skórę? Dawaj więcej szczegółów, poziomaa.
-
poziomkaa
Wpadłam tu na małą chwilkę, więc podrzucam tylko wątek o tych tabletkach z innego forum: http://www.klientki.pl/p/Czym-oczyscic-skore-6015, poczytaj sobiewitaminka pisze:Moja koleżanka brała chyba kiedyś Derminax, ona miała spore problemy z trądzikiem dawniej, więc mocno musiała dbać o cerę. To jest na oczyszczenie, mówisz, ale jak konkretnie wpływa na skórę? Dawaj więcej szczegółów, poziomaa.
Ja miałam ten sam problem. Problem zniknął kiedy zaczęłam robić raz w miesiącu piling kawitacyjny. Wypróbuj !!!
-
witaminka
poziomkaa pisze:Wpadłam tu na małą chwilkę, więc podrzucam tylko wątek o tych tabletkach z innego forum: http://www.klientki.pl/p/Czym-oczyscic-skore-6015, poczytaj sobiewitaminka pisze:Moja koleżanka brała chyba kiedyś Derminax, ona miała spore problemy z trądzikiem dawniej, więc mocno musiała dbać o cerę. To jest na oczyszczenie, mówisz, ale jak konkretnie wpływa na skórę? Dawaj więcej szczegółów, poziomaa.
Dobre i to
opelka27 , a co z tym peelingiem kawitacyjnym, daj jakieś szczegóły?
-
e-kosmetolog
Hej, z reguły jest tak że im więcej kosmetyków do skóry przetłuszczającej się używasz tym bardziej robi się ona tłusta. Dzieje się tak dlatego że pozbawiasz skórę jej naturalnego płaszcza hydrolipidowego i ona ma info : " zabierasz mi to ja muszę wyprodukować więcej" I produkuje tego łoju coraz więcej. Nie możesz więc stosować samych kosmetyków matujących i wysuszających, ale też od czasu do czasu krem półtłusty, nawilżający, jakieś sera itd. nawet jest wskazane stosowanie co jakiś czas oliwki, zatyka ona jednak pory. Proponuję produkt do demakijażu lawendowy miód do demakijażu syis, jest tłusty ale przy zmywaniu wodą zamienia się w mleczko i nie pozostawia tłustej powłoki. Kosmetyków matujących używaj tylko w dzień - na noc kremy nawilżające. powodzenia
zel myjacy, maska i peeling w jednym Nivea, wystarczy ze bedziesz tym myc buzie i 3 razy w tygodniu robic maseczke, zeby twoja cera stala sie matowa. Tonik ogorkowy tez powinien pomoc :")
Na problemy z cerą polecam algi- stosuje od jakiegoś czasu algi mikroorganiczne- maseczki oczyszczają, redukują zaczerwienienia, ali i pomagają pozbyć się zmian trądzikowych. Poza tym to wyrób w stu procentach naturalny.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Przy cerze mieszanej, przy nawilżaniu należy pamiętać o sferze T (podbródek, nos i czoło), które zdecydowanie wyraźniej się przetłuszczają. Na te okolice stosować krem dla cery tłustej. Policzki, które często są przesuszone powinno nawilżać się za pomocą kremów dla cery suchej.
Ja na swoje problemy z cerą wpierw zaczęłam dogłębnie oczyszczać i rzadziej nakładać podkłady, czy pudre aby skóra mogła oddychać i się regenerować. A jak jeszcze zainwestowałam w szczoteczkę soniczną do twarzy FOREO Luna i w suplementy, m.in kolagen, omega 3 to dzisiaj już nie mam problemów z cerą 
A ta szczoteczka jest bardzo fajna dostępna w Sephora: sephora.pl/foreo/FOREO-HubPage.html i ta mała luna play jest całkiem niedrogia
A ta szczoteczka jest bardzo fajna dostępna w Sephora: sephora.pl/foreo/FOREO-HubPage.html i ta mała luna play jest całkiem niedrogia
Na wszelkie tego typu problemy na pewno pomoże wam preparat Beautyllagen - https://pharmaverum.pl/produkt/beautyllagen/. Ma bardzo wysoką zawartość naturalnego rybiego kolagenu, który bardzo dobrze przyswaja organizm i którego skuteczność jest potwierdzone licznymi badaniami klinicznymi. Wygodny w użyciu - bo wystarczy raz dziennie wypić saszetkę proszku rozpuszczonego w szklance wody. W niedługim czasie zauważycie poprawę kondycji skóry, włosów i paznokci.
Ja miałam ogromne problemy z cerą. Przetłuszczająca się skóra, wieczny trądzik. Koleżanka z pracy zasugerowała mi żebym zmieniła kosmetyki na te naturalne. Tu jest fajnie i szczegółowo napisane co w takich kosmetykach się znajduje https://warszawa.naszemiasto.pl/co-wart ... 15-8355458 Muszę przyznać, że odkąd zaczęłam stosować takie produkty moja cera uległa znacznej poprawie. Do tego piję codziennie 2 litry wody by odpowiednio nawodnić organizm od środka. Też stosujecie kosmetyki naturalne?
widzę dużą poprawę odkąd stosuję szczoteczkę do mycia twarzy, kupilam sobie w sferis model Sunay Leaf, jest świetnie zaprojektowana i nie podrażnia skóry
Nie chcę, albo inaczej - wolałabym - nie brać żadnych leków i innych preparatów. Mam problem z trądzikiem. W związku z tym pytanie do bardziej doświadczonych osób, czy naturalne metody jak opisane tu: https://kurujsie.pl/co-na-tradzik-mlodzienczy/ mają rację bytu?
mam ten sam problem od laaaat