Problem z sianowatymi włosami.

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
marlin

Re: Problem z sianowatymi włosami.

Post autor: marlin »

Ja używam po każdym myciu jedwab do włosów (również walczę z sianem na głowie), przed suszeniem, czy prostowaniem (tego staram się unikać) używam preparatu chroniącego włosy przed wysokimi temperaturami, przy każdym myciu stosuję odżywkę lub maseczkę do włosów (maseczkę co drugie, trzecie mycie). Widzę efekty, chociaż wymaga to czasu.
Awsomegirl

Post autor: Awsomegirl »

uważam, że najlepiej zainwestować w porządną suszarkę z jonizacją, która zapobiega właśnie puszeniu się włosów i ich wysuszaniu, dzięki ujemnym jonom, włosy stają się miękkie, błyszczące , jedną z najlepszych marek suszarek jest Sculp, którą można dostać tylko w sklepach fryzjerskich np kalamis
no.nie.wiem

Post autor: no.nie.wiem »

Ja stosuję maseczki do włosów, takie które trzyma się na głowie kilka minut zanim się spłuka (masa tego w sklepie jest).

Moja mama poradziła mi maseczke z całego jajka z olejkiem rycynowym, maseczke z jajka z sokiem z cytryny - działaja rewelacyjnie! Włosy są miękkie i sypkie.
Oprócz tego włosy spłukuję wodą wymieszaną z octem (żeby zmiękczyć wodę).
Włosów nie suszę albo suszę zimnym powietrzem.
A płukanie zimną lub letnią wodą sprawia, że włosy są lśniące :) Powodzenia ;)
Awatar użytkownika
Shawnee
Jestem tu nowa :)

Post autor: Shawnee »

Mi włosy łamały się i wypadały na grandę. Kupiłam szampon Gliss Kur Ulitamte Repair. wraz z odżywką. używam go od miesiąca i włosy wyglądają o wiele lepiej, zdrowo, nie wypadają prawe w ogóle, a wcześniej garściami wyciągałam ze szczotki ;/ Nie używaj go samego, bo jak nie zastosujesz odżywki to włosy są byle jakie, takie dziwne i tłuste ;/ Najlepszy efekt tylko z odżywką :)
"Podobno ludzie z wiekiem się nie zmieniają, stają się tylko coraz bardziej sobą."
akita
Jestem tu nowa :)

Post autor: akita »

swietne sa płukanki z ziół takich jak rumianek i szałwia.

mozna tez wcierac sok z utartej czarnej rzepy w skore glowy, wzmacnia cebulki wlosow i sprawia ze sa znacznie mocniejsze
http://www.gadzeto.com.pl
Najlepsze Prezenty w sieci dla Niej i dla Niego
Urocze płyty DVD z nadrukami
ODPOWIEDZ