forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Zamiast kwiatków...

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.

Zamiast kwiatków...

Postprzez pumpaciupskat » 12 sie 2010, o 15:31

Coś równie pięknego jak kwiaty ale o wiele trwalszego!

Drodzy Nowożeńcy

Jestem jednym z 300stu wolontariuszy Fundacji DOBRZE ŻE JESTEŚ. Pragniemy pomagać ciężko chorym Pacjentom podczas ich długotrwałego i pełnego bólu leczenia na oddziałach onkologicznych i hematologicznych na terenie całego kraju. Chciałbym prosić w imieniu Nas wszystkich i Fundacji o wsparcie finansowe dzięki któremu rozbudujemy Wędrującą Bibliotekę i Przyjazną Poczekalnię, będziemy mogli częściej organizować imprezy, święta okolicznościowe i koncerty, a także przeprowadzać niezbędne dla wolontariuszy badania lekarskie, szczepienia i szkolenia psychologiczne. Dzięki Waszemu wsparciu będziemy jeszcze pełniej mogli służyć pomocą dla chorych!!
Wszystkich zainteresowanych (także dołączeniem do naszego zespołu) odsyłam do naszej strony gdzie łatwo znajdziecie wszystkie potrzebne informacje:
http://www.dobrzezejestes.pl/

Pozdrawiam wszystkich serdecznie a młodym parom życzę samych pięknych
chwil na nowej drodze życia!
pumpaciupskat
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Re: Zamiast kwiatków...

Postprzez kinia » 19 sie 2010, o 12:27

Jeśli wybierasz się na ślub i nie chcesz wręczyć młodym kwiatów tutaj znajdziesz kilka niebanalnych pomysłów czym można je zastąpić i przy okazji pomóc potrzebującym....
...

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
kinia
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez marlena20 » 9 wrz 2010, o 20:14

Zamiast kwiatków wolalabym dostac coś co przyda mi się w życiu codzienym. A kwiatki szybko więdną, chyba że można zasuszyć. ;) I mieć na pamiątke. ;)
marlena20
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez m.orkan » 21 wrz 2010, o 09:24

Zamiast kwiatów, które i tak szybciutko zwiędną, ja również wolałabym coś użytecznego dla nas w życiu codziennym.. coś co nam się przyda i będzie służyło przez długie lata :)

Ostatnio też często spotkać można zmiast kwiatów, ludzie dają (lub młodzi proszą) o kupony toto lotka.. same kupony, lub bukiety w których zamiast kwiatka włożony jest kupon. To ciekawy pomysł, a kto wie... może kupon okaże się szczęśliwy i Para Młoda wygra 6 w toto lotka :) :) :)
m.orkan
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Meduza » 5 sie 2011, o 12:03

Kwiaty teraz sa strasznie banalne i oklepane, ja nie chce dostać ani jednego kwiatka ( wiem ze nie uchronię się przed tym, ale wkurza mnie to, że jak pary proszą by nie kupować kwiatów to i tak dostaną stos - jakby ludzie czytać nie umieli...-.- ) jak kogoś nie stać, zawsze może wymyślić nie drogi ale oryginalny prezent, np do mojej przyjaciółki była zaproszona para, którą niespecjalnie było stać na cokolwiek, a że przyjaźnili się z nowożeńcami to zrobili im wielki "komiks" ze zdjęć wspólnych tej pary, jak się poznali jak ze sobą chodzili... włożyli w to dużo serca i wysiłku i taki prezent jest piękny. Albo inni znajomi wrócili ze Sri Lanki prosto na ślub, nie miel prezentu, ale skorzystali z plantacji herbaty Dilmah i własnoręcznie zapakowali w piękny woreczek, jakąś dziwną odmianę herbaty dla nich, na pamiątkę - prezent skromny ale przemyślany i to jest piękne a nie jak większość idzie na łatwiznę i olewa temat.
Meduza
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez tosia » 10 sie 2011, o 13:51

Słodycze dla dzieci z domów dziecka, zabawki, karma dla zwierzaków ze schronisk=wszystko to milion razy lepsze niz bezsensowne kwiaty.
tosia
Miła Kobietka

Postprzez Kitek » 12 sie 2011, o 10:24

zamiast kwiatków... wino ;)
Kitek
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Gochta » 26 sie 2011, o 19:32

My prosiliśmy o zabawki, artykuły szkolne i słodycze. Wszystko zawieźliśmy do domu dziecka :)
Obrazek
Obrazek
Gochta
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Zorka » 2 wrz 2011, o 19:35

Byłam niedawno na ślubie, gdzie państwo młodzi zażyczyli sobie książki zamiast kwiatów, to chyba najbardziej odpowiedni, zaraz po winie :) prezent dla mnie/
Zorka
Miła Kobietka

Postprzez mimargo » 5 wrz 2011, o 14:34

Ja na swoim ślubie też będę chciała zamiast kwiatów - wino, albo jakiś inny, dobry alkohol.
mimargo
Miła Kobietka

Następna strona

Powrót do Ślub