forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

oczyszczanie twarzy

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

oczyszczanie twarzy

Postprzez kika75 » 27 lis 2010, o 17:50

stosuje tonik matujący z mary cohr gdyż mam cerę mieszaną pomaga mi w regulacji wydzielania sebum a jakich wy używacie toników lub może macie inny sposób na oczyszczanie twarzy?????
kika75
Miła Kobietka

Reklama

Re: oczyszczanie twarzy

Postprzez Paulina13 » 28 lis 2010, o 16:16

Ja oczyszczam twarz codziennie, najpierw jak wiadomo jest dokładny demakijaż, potem przecieram buzię tonikiem by pozbyć się resztek makijażu i zanieczyszczeń po całym dniu. A kilka razy w tygodniu myję twarz żelem antybakteryjnym Flosleku. Oczyszcza moją twarz i zapobiega powstawaniu niechcianych krostek. Poza tym raz albo dwa razy w tygodniu robię też peeling twarzy by złuszczyć stary i zniszczony naskórek. Oto mój sposób.
Paulina13
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez miszka » 16 gru 2010, o 16:25

Ja bardzo podobnie. Najpierw zmywam twarz mleczkiem do demakijażu, później przemywam tonikiem i nakładam krem. Raz, dwa razy w tygodniu stosuję maseczki:)
miszka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez tosia » 19 gru 2010, o 17:06

Codziennie rano i wieczorem przecieram twarz płynem micelarnym, na dzień dzisiejszy jest to Bioderma. Potem myje twarz żelem Active cleanser firmy DCL, rewelacja oprócz tego że oczyszcza pory to zawiera kwas hialuronowy który nawilża i chroni skórę. Bo po większości żeli do twarzy miałam wrażenie, że skóra robi się na mnie o rozmiar za mała.
A jeśli chodzi o peelingi to dwa razy w tygodniu robię sobie peeling morelowy St Ives, ma drobniutkie drobinki, które fajnie złuszczają martwy naskórek.
A tak raz na trzy tygodnie robię sobie peeling chemiczny kwasami, kiedyś sama sobie preparowałam peeling z kwasem migdałowym, ale to sporo zachodu mnie kosztowało. A teraz stosuje płatki peelingujące z DCL zawierające 20% kwas glikolowy i dzięki temu że kwas sam się neutralizuje na twarzy nie można sobie przedobrzyć i krzywdy zrobić. A fajnie, że można sobie samemu zrobić taki zabieg w domu, taniej i wygodniej.
tosia
Miła Kobietka

Postprzez wiczek » 28 sty 2011, o 00:06

Ja od jakiegoś czasu jestem wielką fanką żelu do mycia twarzy. Mam taki swój sprawdzony łagodzący - dobrze myjący hypoalergiczny Flosleku, mam kilka produktów tej firmy więc przy jesienią przy zakupach w aptece skusiłam się i na ten żel- bardzo dobry. Dokładnie zmywa makijaż, nie wysusza skóry, łagodzi podrażnienia, nie szczypie nawet w oczy.
wiczek
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez striker44 » 11 lut 2011, o 10:20

Aby zachować jędrną skórę twarzy proponuję stosowanie kremów brązujących zamiast solarium. Tu znalazlam ciekawy tekst o tymjak nakładać krem brązujący
striker44
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez Anna » 17 lut 2011, o 18:39

Kosmetyki do oczyszczania twarzy zależą od rodzaju cery. Nie należy stosować preparatów z kwasami do cery suchej bo zacznie się łuszczyć, za to bardzo dobre kwasy są do cery tłustej. Bardzo dobre kosmetyki do oczyszczania twarzy są produkowane przez firmę Natinuel, które można kupić w profesjonalnych salonach kosmetycznych.
Anna
Salon urody i odnowy Novatio
http://novatio.pl
Anna
PoczÄ…tkujÄ…ca

co do oczyszczania twarzy?

Postprzez kika75 » 21 lut 2011, o 16:37

próbowałam toników i mleczka a ostatnio odkryłam piankę oczyszczającą do cery tłustej z mary cohr jest świetna szybko usuwa pozostałości po makijażu odświeża i głęboko oczyszcza.
kika75
Miła Kobietka

Re: co do oczyszczania twarzy?

Postprzez superpiekara » 7 mar 2011, o 15:25

a dla mnie najlepsze są peelingi ale tylko te małoziarniste, oraz maseczki oczyszczajace 2-3 razy w tygodniu.

treść zmieniona przez moderatora

Proszę nie spamować
superpiekara
Miła Kobietka

Powrót do Uroda