Gotujecie codziennie?

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.
ODPOWIEDZ
sermann
Jestem tu nowa :)

Gotujecie codziennie?

Post autor: sermann »

Hej
Czy gotujecie może codziennie czy raz na np. 3 dni? Jak to u was odbywa się w kuchni? :)
Polecam Wam nowy serwis - Mandatownia dzięki któremu nie będziesz musiał płacić za mandat!
Awatar użytkownika
slodziusiaSdz
Extra Kobietka

Re: Gotujecie codziennie?

Post autor: slodziusiaSdz »

A to zalezy jezeli jestem w niemczech to musze codziennie,a jezeli w polsce to przez prawie miesiac mam labe od gotowania :)
Bez wzgledu na to ile razy sie zalamie i upadne zawsze jest jakas czastka mnie,ktora mowi mi,ze to nie koniec,ze trzeba wstac i poprostu pojsc dalej.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

ja gotuje zawsze na 2 dni
Awatar użytkownika
slodziusiaSdz
Extra Kobietka

Post autor: slodziusiaSdz »

Ja zupe na 2 dni,a drugie to roznie.Bo dosc czesto jest,ze z drugiego dania zostaje sie jeden ziemniak i nic pozatym i na drugi dzien znowu trzeba :cooking
Bez wzgledu na to ile razy sie zalamie i upadne zawsze jest jakas czastka mnie,ktora mowi mi,ze to nie koniec,ze trzeba wstac i poprostu pojsc dalej.
elzbieta45
Kobietka Expert

Wiecie moi nastalotkowie zalezy jak jedza , jak zjedza to jest na jeden dzien a tak na dwa , a to przewaznie zupa tak zostaje
andorqa

Post autor: andorqa »

Gotuje codziennie, czasami tyko sobie odpuszczam.
Grzeczne dziewcynki idą do nieba niegrzeczne... moje ulubione koszulki
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

lubię gotować, ale są dni kiedy zwyczajnie nie ma kiedy :(
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Jeśli zupa to też na 2 dni wystarcza a tak to co dzień coś nowego. Połówek rzadko chwali się umiejętnościami w kuchni więc kiedy mam przerwę od gotowania to zamawiamy jakiegoś gotowca.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Natalka86
Miła Kobietka

Post autor: Natalka86 »

Raczej gotuje każdy dzień, czasem jest to obrado-kolacja jeśli brakuje czasu. Jeśli chodzi o zupę to też nam wystarcza na dwa dni, ale jesteśmy z mężem tylko we dwójkę.
erachan
Miła Kobietka

Post autor: erachan »

z tym gotowaniem to różnie bywa
jato czasami 2 dni nie gotuję
ale zawsze na niedzielę staram się coś smacznego upichcić
elzbieta45
Kobietka Expert

ja gotuje ale przewaznie na 2 dni jedynie jak jest zapiekanka lub picca to wtedy codziennie , ale zupy czy drugie danie to na 2 dni
Alek

Post autor: Alek »

Uwaga, wiem że to dla ws szok..ale gotuję w domu ja. I to z ekologicznego żarła, drogie panie. z żona zostaliśmy wegetarianami i teraz kuchnią zajmuję się ja: http://eko-mlociny.pl/Produkty-wegetarianskie/ bo zona zawsze coś..przekręci w przepisie..dosłownie...
elwirra

Post autor: elwirra »

Staram się gotować codziennie, ale nie zawsze jest to możliwe. Najlepiej ugotować tyle, żeby starczyło na dwa dni.
KruczoCzarna
Miła Kobietka

Post autor: KruczoCzarna »

Ja lubię robić takie jednogarnkowe dania, które zostaj,ą przynajmniej na 2 dni, choć przyznaję, że nie zawsze tak gotuję i potem codziennie trzeba robić obiad...
Madziula
Miła Kobietka

Post autor: Madziula »

też wolę ugotować coś, co zostanie mi potem na drugi dzień. Fajnie jest samemu gotować, ale codziennie? to już trochę uciążliwa sprawa. :) lepiej zostawić energię na popisy kulinarne przed znajomymi w weekend.
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Ja gotuje prawie codziennie. Często też jak robię np. gołąbki, flaczki czy bigos to staram się zrobić tego więcej i zamrażam. Nie zawsze mam czas żeby gotować albo wracam z pierwszej zmiany a mąż idzie na drugą to wtedy sobie tylko z zamrażarki wyciągnie i odgrzeje ;) co prawda mógłby wtedy sam coś ugotować bo robi to naprawdę dobrze ale wolę od niego tego nie wymagać bo później strach jest wejść do kuchni a sprzątać muszę przez cały dzień.
Amantium irae amoris integratio.
Didi2125

Post autor: Didi2125 »

Gotuję prawie codziennie,chyba że ugotuję jakieś danie jednogarnkowe które wystarcza na dwa dni.Ostatnio zakupiłam parowar(polecam!!!)i gotowanie jest jeszcze większą przyjemnością...I te warzywka na parze...Pychotka:)
helenka814
Miła Kobietka

Post autor: helenka814 »

a u mnie to roznie, zalezy od nastroju : D czasami obiad zrobie na 2 dni a czasami codziennie cos innego, rosół jest dobrym rozwiazaniem, bo na drugi dzien wystaczy dodac przecieru pomidorowego juz jest pomidorowa ObrazekObrazekObrazekObrazek
Dorota67
Miła Kobietka

Post autor: Dorota67 »

Didi2125 pisze:Gotuję prawie codziennie,chyba że ugotuję jakieś danie jednogarnkowe które wystarcza na dwa dni.Ostatnio zakupiłam parowar(polecam!!!)i gotowanie jest jeszcze większą przyjemnością...I te warzywka na parze...Pychotka:)
ja ugotowałam sobie chińszczyzn wczoraj to najadł się mój facet i ja i jeszcze na dzisiaj mam na półtorej obiadu...i zjem to sama:)
Dorota67
Miła Kobietka

Ja w ogóle nie mam czasu gotować! wczoraj o 20 wróciłam i mnie mój misiek ubłagał żebym mu pomogła ugotować! i oczywiście jak było !!! w 30 minut ugotowałam ja a on przyszedł na gotowe. Kurde faceci to mają dobrze z nami! Po co kobiecie facet...
Dorota67
Miła Kobietka

helenka814 pisze:a u mnie to roznie, zalezy od nastroju : D czasami obiad zrobie na 2 dni a czasami codziennie cos innego, rosół jest dobrym rozwiazaniem, bo na drugi dzien wystaczy dodac przecieru pomidorowego juz jest pomidorowa ObrazekObrazekObrazekObrazek
jak masz czas to sobie możesz pozwolić;)
Awatar użytkownika
krokusss
Miła Kobietka

Post autor: krokusss »

Ja gotuję raczej na kilka dni. Na przykład w niedzielę zawsze więcej, aby było na poniedziałek plus kilka porcji do zamrożenia od razu po ugotowaniu. Raz w tygodniu gotuję zupę, która wystarcza na 2-3 dni.Dla urozmaicenia podaję ją raz z chlebem, raz z bagietką czosnkową z piekarnika i np. z dodatkiem kiełbaski lub jajka (w zależności od rodzaju zupy). W tygodniu zawsze też mogę sięgnąć po jakieś gotowe danie zamrożone, więc gotowanie mam wówczas z głowy. Mam jednak zasadę, że obiad musi być codziennie. To właściwie jedyny moment, kiedy można spędzić trochę czasu z całą rodziną.
roxxy681
Miła Kobietka

Post autor: roxxy681 »

U mnie gotuje mój mężczyzna i to raczej codziennie, bo nawet jak nagotuje na drugi dzień to i tak zje te zapasy wieczorem. Po prostu nie potrafi nie podjadać jak coś leży na kuchence czy w lodówce;)
Anastazja1708

Post autor: Anastazja1708 »

nie pracuję, jestem 100% kura domową :lol: i gotuje codziennie.
A że marnowanie jedzenia doprowadza mnie do depresji jestem mistrzynią w oszczędnym i tanim gotowaniu.
Co nie znaczy, że jemy niezdrowo czy niesmacznie ;)
Szukam Gorzowianek chętnych na plotki i kawę w realu :)
khawur

Post autor: khawur »

Ja nie gotuję codziennie, czasami mi się po prostu nie chce tego robić i po prostu zamawiam jakąś pizze czy inne jedzenie.
architekt wnętrz katowice
ODPOWIEDZ