Czy gotujecie może codziennie czy raz na np. 3 dni? Jak to u was odbywa się w kuchni?
Gotujecie codziennie?
Gotujecie codziennie?
Hej
Czy gotujecie może codziennie czy raz na np. 3 dni? Jak to u was odbywa się w kuchni?
Polecam Wam nowy serwis - Mandatownia dzięki któremu nie będziesz musiał płacić za mandat!
- slodziusiaSdz
- Extra Kobietka
Re: Gotujecie codziennie?
A to zalezy jezeli jestem w niemczech to musze codziennie,a jezeli w polsce to przez prawie miesiac mam labe od gotowania 
Bez wzgledu na to ile razy sie zalamie i upadne zawsze jest jakas czastka mnie,ktora mowi mi,ze to nie koniec,ze trzeba wstac i poprostu pojsc dalej.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
ja gotuje zawsze na 2 dni
- slodziusiaSdz
- Extra Kobietka
Ja zupe na 2 dni,a drugie to roznie.Bo dosc czesto jest,ze z drugiego dania zostaje sie jeden ziemniak i nic pozatym i na drugi dzien znowu trzeba 
Bez wzgledu na to ile razy sie zalamie i upadne zawsze jest jakas czastka mnie,ktora mowi mi,ze to nie koniec,ze trzeba wstac i poprostu pojsc dalej.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Wiecie moi nastalotkowie zalezy jak jedza , jak zjedza to jest na jeden dzien a tak na dwa , a to przewaznie zupa tak zostaje
Gotuje codziennie, czasami tyko sobie odpuszczam.
Grzeczne dziewcynki idą do nieba niegrzeczne... moje ulubione koszulki
lubię gotować, ale są dni kiedy zwyczajnie nie ma kiedy 
Jeśli zupa to też na 2 dni wystarcza a tak to co dzień coś nowego. Połówek rzadko chwali się umiejętnościami w kuchni więc kiedy mam przerwę od gotowania to zamawiamy jakiegoś gotowca.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Raczej gotuje każdy dzień, czasem jest to obrado-kolacja jeśli brakuje czasu. Jeśli chodzi o zupę to też nam wystarcza na dwa dni, ale jesteśmy z mężem tylko we dwójkę.
z tym gotowaniem to różnie bywa
jato czasami 2 dni nie gotuję
ale zawsze na niedzielę staram się coś smacznego upichcić
jato czasami 2 dni nie gotuję
ale zawsze na niedzielę staram się coś smacznego upichcić
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
ja gotuje ale przewaznie na 2 dni jedynie jak jest zapiekanka lub picca to wtedy codziennie , ale zupy czy drugie danie to na 2 dni
Uwaga, wiem że to dla ws szok..ale gotuję w domu ja. I to z ekologicznego żarła, drogie panie. z żona zostaliśmy wegetarianami i teraz kuchnią zajmuję się ja: http://eko-mlociny.pl/Produkty-wegetarianskie/ bo zona zawsze coś..przekręci w przepisie..dosłownie...
Staram się gotować codziennie, ale nie zawsze jest to możliwe. Najlepiej ugotować tyle, żeby starczyło na dwa dni.
-
KruczoCzarna
- Miła Kobietka
Ja lubię robić takie jednogarnkowe dania, które zostaj,ą przynajmniej na 2 dni, choć przyznaję, że nie zawsze tak gotuję i potem codziennie trzeba robić obiad...
też wolę ugotować coś, co zostanie mi potem na drugi dzień. Fajnie jest samemu gotować, ale codziennie? to już trochę uciążliwa sprawa.
lepiej zostawić energię na popisy kulinarne przed znajomymi w weekend.
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Ja gotuje prawie codziennie. Często też jak robię np. gołąbki, flaczki czy bigos to staram się zrobić tego więcej i zamrażam. Nie zawsze mam czas żeby gotować albo wracam z pierwszej zmiany a mąż idzie na drugą to wtedy sobie tylko z zamrażarki wyciągnie i odgrzeje
co prawda mógłby wtedy sam coś ugotować bo robi to naprawdę dobrze ale wolę od niego tego nie wymagać bo później strach jest wejść do kuchni a sprzątać muszę przez cały dzień.
Amantium irae amoris integratio.
Gotuję prawie codziennie,chyba że ugotuję jakieś danie jednogarnkowe które wystarcza na dwa dni.Ostatnio zakupiłam parowar(polecam!!!)i gotowanie jest jeszcze większą przyjemnością...I te warzywka na parze...Pychotka:)
-
helenka814
- Miła Kobietka
a u mnie to roznie, zalezy od nastroju : D czasami obiad zrobie na 2 dni a czasami codziennie cos innego, rosół jest dobrym rozwiazaniem, bo na drugi dzien wystaczy dodac przecieru pomidorowego juz jest pomidorowa 

ja ugotowałam sobie chińszczyzn wczoraj to najadł się mój facet i ja i jeszcze na dzisiaj mam na półtorej obiadu...i zjem to sama:)Didi2125 pisze:Gotuję prawie codziennie,chyba że ugotuję jakieś danie jednogarnkowe które wystarcza na dwa dni.Ostatnio zakupiłam parowar(polecam!!!)i gotowanie jest jeszcze większą przyjemnością...I te warzywka na parze...Pychotka:)
Ja w ogóle nie mam czasu gotować! wczoraj o 20 wróciłam i mnie mój misiek ubłagał żebym mu pomogła ugotować! i oczywiście jak było !!! w 30 minut ugotowałam ja a on przyszedł na gotowe. Kurde faceci to mają dobrze z nami! Po co kobiecie facet...
jak masz czas to sobie możesz pozwolić;)helenka814 pisze:a u mnie to roznie, zalezy od nastroju : D czasami obiad zrobie na 2 dni a czasami codziennie cos innego, rosół jest dobrym rozwiazaniem, bo na drugi dzien wystaczy dodac przecieru pomidorowego juz jest pomidorowa
Ja gotuję raczej na kilka dni. Na przykład w niedzielę zawsze więcej, aby było na poniedziałek plus kilka porcji do zamrożenia od razu po ugotowaniu. Raz w tygodniu gotuję zupę, która wystarcza na 2-3 dni.Dla urozmaicenia podaję ją raz z chlebem, raz z bagietką czosnkową z piekarnika i np. z dodatkiem kiełbaski lub jajka (w zależności od rodzaju zupy). W tygodniu zawsze też mogę sięgnąć po jakieś gotowe danie zamrożone, więc gotowanie mam wówczas z głowy. Mam jednak zasadę, że obiad musi być codziennie. To właściwie jedyny moment, kiedy można spędzić trochę czasu z całą rodziną.
U mnie gotuje mój mężczyzna i to raczej codziennie, bo nawet jak nagotuje na drugi dzień to i tak zje te zapasy wieczorem. Po prostu nie potrafi nie podjadać jak coś leży na kuchence czy w lodówce;)
-
Anastazja1708
- Jestem tu nowa :)
nie pracuję, jestem 100% kura domową
i gotuje codziennie.
A że marnowanie jedzenia doprowadza mnie do depresji jestem mistrzynią w oszczędnym i tanim gotowaniu.
Co nie znaczy, że jemy niezdrowo czy niesmacznie
A że marnowanie jedzenia doprowadza mnie do depresji jestem mistrzynią w oszczędnym i tanim gotowaniu.
Co nie znaczy, że jemy niezdrowo czy niesmacznie
Szukam Gorzowianek chętnych na plotki i kawę w realu 
Ja nie gotuję codziennie, czasami mi się po prostu nie chce tego robić i po prostu zamawiam jakąś pizze czy inne jedzenie.
architekt wnętrz katowice