forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

trądzik

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

trądzik

Postprzez bluajsik » 4 lip 2010, o 14:48

Jestem ciekawa czego używacie na tzw. trądzik. Ja ostatnio słyszałam o Inside ale nie wiele osób chyba go używa bo kosmetyk dosyć nowy na rynku. Może, któraś z Was miała z nim do czynienia?
bluajsik
Początkująca

Re: trądzik

Postprzez malinka » 6 lip 2010, o 08:11

kolezanka kupila sobie probiotyczna kuracje punktowa z tej serii, ale ciezko mi opisac jak dziala, ona jest zadowolona, ale jak dla mnie to przesadza z tymi swoimi pryszczami, bo ma ich kilka i to raz na sto lat. takze pewnie z czasem sie okaze czy skuteczne:) poradz sie pan w aptece, jej doradzily wlasnie to.
malinka
Początkująca

Postprzez akjam89 » 21 lip 2010, o 16:21

Na trądzik bardzo pomagają mi kosmetyki z linii Clean&Fresh z Nantesa! Od niedawna ich używam i jest dużo lepiej niż wcześniej!!! :D Polecam, tam jest Tonik, żel i Krem do twarzy! :)
akjam89
Początkująca

Postprzez babinka » 26 lip 2010, o 10:23

Kosmetyki oczywiście mogą być pomocne ale z doświadczenia wiem,że w takim przypadkach najlepiej sprawdza się konsultacja z dermatologie. Warto sobie uświadomić,że trądzik nie jest tylko( albo aż) defektem skóry, to oznaka,że coś złego dzieje się z naszym organizmem.Bardzo często jest to spowodowane problemami z hormonami...
babinka
Początkująca

Postprzez akjam89 » 27 lip 2010, o 11:46

No oczywiście zgadzam się z tym, że trądzik najczęściej powodują problemy wewnątrz organizmu. Sama byłam u dermatologa. Dał mi antybiotyk, aby działał od wewnątrz i polecił mi właśnie te kosmetyki nantes, o których mówiłam, jako walkę od zewnątrz. Antybiotyk juz mi się skończył i nie chcę nadal się tym faszerować. Pozostałam tylko przy kosmetykach. I jest dobrze jak narazie;)
akjam89
Początkująca

Postprzez Spragga » 2 sie 2010, o 15:13

Właśnie dermatolog nie zawsze potrafi pomóc...A jego pomoc w dodatku kosztuje więcej czasu i pieniędzy niż uchodzenie dobrego kosmetyku. Świetny jest wyciąg z aloesu marki Merino, zawiera 97 % aloesu. To roślina znana z właściwości leczących i łagodzących. Na trądzik działa super, to bardzo delikatny i 100% naturalny preparat.
Spragga
Początkująca

Postprzez akjam89 » 4 sie 2010, o 10:42

97% aloesu? No to nie wiem czy nie za "delikatny" Jak na mój tradzik:D Ja muszę mieć delikatne, ale mocne;) żyby działały. z takim to moja cera sobie w mig poradzi :witch Te moje kosmetyki znowu oparte są na ekstrakcie z zielonej herbaty i jeżówki:) Także natura, ale skuteczna:D
akjam89
Początkująca

Postprzez ola87r » 24 sie 2010, o 14:11

na tradzik polecam pania Magde z Denique w wawie (Arkadia)
ola87r
Początkująca

Postprzez IZS » 26 sie 2010, o 12:42

A w Krk dermatolog i kosmetologów z Instytutu Zdrowej Skóry :) Znają się na tym co robią (moja twarz jest tego przykładem).
IZS
Początkująca

Postprzez barbarka » 9 wrz 2010, o 15:49

hm mój brat(na szczęście nie ja) ma trądzik. Najgorsze w trądziku jest to ze nie tylko zmienia wygląd twarzy, ale przez to zmniejsza pewnośc siebie i ktoś kto normalnie był by przebojowy jest szarą myszką. Mój brat do 12 roku życia to mały szatan był a potem tak się zamknął w sobie. masakra. Moja mama ma bzika na punkcie naturalnych sposobów na wszystko, trochę mnie to denerwuje ale tym razem trafiła. Colostrum by health- to jest jakiś wyciag z mleka krowiego, dość dziwne ale poskutkowało, tzn brat nie rzucił wszystkich innych kosmetków, ale te tabletki jakby pomogły im zadziałać:D. I znów stał się malym wkurzającym bratem :| .
barbarka
Początkująca

Następna strona

Powrót do Uroda