forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

naturalne kosmetyki

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

Re: naturalne kosmetyki

Postprzez fishi » 16 cze 2010, o 22:16

Z naturalnych kosmetyków polecam www.zrobsobiekrem.pl
fishi
Początkująca

Postprzez babinka » 26 lip 2010, o 14:01

Bardzo lubię naturalne kosmetyki i staram się głównie takie kupować. Do włosów najczęściej używam urt-oil z naftą oczyszczoną. To nie jest drogi kosmetyk ale jakością może konkurować z tymi z najwyższej półki. To jest miła świadomość,że dbam o kondycję moich włosów bez użycia różnego rodzaju chemii
babinka
Początkująca

Postprzez dione » 26 lip 2010, o 16:34

naturalne kosmetyki oprócz tego, że są nieporównywalnie zdrowsze, to do tego są o wiele skuteczniejsze, niedawno "odkryłam" naturalne kosmetyki Merino z Nowej Zelandii, są o wiele lepsze od kosmetyków tych bardziej znanych marek, ja je znalazłam na aanatural.pl, nie mam pewności, czy są również dostępne w tradycyjnych drogeriach, ale warto je wypróbować i zobaczyć różnicę jaka jest między zwykłymi kosmetykami, a tymi naturalnymi
dione
Fajna Kobietka

Postprzez wiczek » 29 sie 2010, o 22:13

z takich naturalnych domowych kosmetyków polecam drożdżową mieszankę do włosów- 10dkg drożdży, 2 żółtka, kilka kropli olejku rycynowego i nafty kosmetycznej- taką mieszankę najlepiej nakładać na włosy 1-2 razy w tyg i jak najdłużej jej nie spłukiwać (30-40 min) by mogła dobrze odżywić włosy! polecam ! wzmacnia i poprawia wygląd włosów ;)
wiczek
Początkująca

Postprzez Spragga » 2 wrz 2010, o 11:49

Domowe kosmetyki to co innego;) Ale oczywiście też z naturalnych składników. Te Merino z aanatural.pl są świetne. Próbowałam wyciągu z aloesu, jest idealny na podrażnienia po depilacji i na oparzenia słoneczne. Jestem całkiem za naturalnymi kosmetykami, dość dobie chemii wklepujemy w skórę. Nawet jeśli są droższe ( a niekoniecznie) to stawiam na naturalne.
Spragga
Początkująca

Postprzez fiksi » 8 wrz 2010, o 10:02

ja bardzo lubie maseczki z roznych rodzajow glinek, sa w aptece po 3-4 zl, swietne i na prawde naturalne:)
czasem robie sobie w domu sama jakies peelingi z cukru czy maseczki, ale troche przy tym balaganu.
trzeba przyznac, ze naturalne kosmetyki w sklepach sa dosc drogie.
fiksi
Początkująca

Powrót do Uroda