forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

brzydkie stopy

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

brzydkie stopy

Postprzez czarna88 » 13 lip 2010, o 14:46

Witajcie babeczki!
Mam wstydliwy problem w postaci zrogowaciałego naskórka na stopach i szczerze - próbowałam już chyba wszystkiego, a nie stać mnie na częste wizyty u kosmetyczki. Koleżanka poleciła mi zakup frezarki, mówiąc, że tego używa jej kosmetyczka i sprawdza się wspaniale, ale ja nie jestem do końca przekonana. Poradźcie mi coś!!

http://reni-nail.shop.pl
czarna88
Początkująca

Re: brzydkie stopy

Postprzez Spragga » 23 lip 2010, o 12:23

A czego próbowałaś? Ja też mam co jakiś czas ten problem, ale pomaga mi moczenie stóp w roztworze solnym i ścieranie naskórka peelingiem i pumeksem do stóp. Żeby uniknąć dalszego rogowacenie trzeba stopy szanować, dać im odpocząć i przede wszystkim nawilżać je.
Spragga
Początkująca

Postprzez babinka » 26 lip 2010, o 10:19

Trzeba tylko uważać by nie nadużywać pumeksu, bo mocno ściera on naskórek przez co problem może się powiększać. Natomiast peeling jak najbardziej jest wskazany. Warto też pomyśleć o jakimś silnie nawilżającym kosmetyku, na przykład takim http://www.e-lek.pl/105474,gehwol-med-m ... 00451.html to silnie natłuszczająca maść więc na dzień lepiej jej nie używać tylko na noc( plus ciepłe skarpety)
babinka
Początkująca

Postprzez wsi3 » 16 sie 2010, o 18:38

polecam lawendową kąpiel stopek w lawendowej soli do kąpieli, po kąpieli lawendowy kremik do stóp eva, który super zmiękcza naskórek.
wsi3
Początkująca

Postprzez wiczek » 29 sie 2010, o 22:21

a ja polecam kosmetyki które można kupić w aptece- nazywają się drStopa, używam z tej serii soli do kąpieli stóp i kremu intensywnie nawilżającego, a wiem że jest także z tej serii płyn zmiękczający odciski wszelkie zrogowacenia , stwardnienia na stopach- moja mama go używa. Polecam także zwykły drobny twardy pumeks , nie zdecydowała bym się sama używać frezarki.
wiczek
Początkująca

Postprzez kika75 » 31 sie 2010, o 13:04

to polecam zabieg w salonie futuro w wawie pqarafina i peeling ja zawsze tak robie po zimie kiedy moje stopy sa suche a i czasami popękane,
kika75
Miła Kobietka

Postprzez Spragga » 17 wrz 2010, o 15:07

A jakiś sposób na odciski znacie? Nie odgniecenia od obuwia, tylko odciski. Miałam je kiedyś usuwane chirurgicznie, ale wolałabym tego uniknąć. Plastry nie działają, odcisk odpada, ale niecały. Robi się znów.
Spragga
Początkująca

Postprzez Hania26 » 21 paź 2010, o 15:10

Jeśli masz taki problem ze zrogowaciałym naskórkiem odłóż wszystkie tarki i pumeksy na bok, zacznij stosować peelingi i kremy nawilżające. Ja bardzo cenię sobie Kkem do stóp Polleny Evy. Jest bardzo tłusty, dzięki czemu moje pięty nie są przesuszone :).
Hania26
Miła Kobietka

Postprzez mamba » 26 paź 2010, o 17:37

Popieram post powyżej, naprawdę świetny jest ten krem. Kiedy go używam, moje stopy są ładne i zadbane :).
Jeżeli chcesz wiedzieć, co ma na myśli kobieta, nie słuchaj tego co mówi - patrz na nią O.Wilde
mamba
Miła Kobietka

Postprzez krante » 11 lip 2011, o 11:08

wymocz stopy w goracej wodzie z sola zrób peeling a potem kremem po smaruj
Masz dość podrażnień? Wypróbuj kosmetyki naturalne.
krante
Początkująca

Następna strona

Powrót do Uroda