forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybielanie zębów

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

Re: Wybielanie zębów

Postprzez marta_wiga » 19 kwi 2010, o 14:49

Mi się wydaje, że tak naprawdę zęby można wybielić zabiegiem u dentysty. Zastanawiałam się nad tym, ale moja dentystka mi odradzała, a zabieg który najmniej niszczy szkliwo kosztował około 1000zł, więc raczej dam sobie spokój.

Nigdy nie stosowałam innych środków, więc jeśli znacie taki, który naprawdę działa to dajcie znać ;)
marta_wiga
Miła Kobietka

Postprzez babinka » 26 lip 2010, o 10:34

W aptekach można dostać mnóstwo dobrych środków, które poprawiają koloryt zębów. Dużo pozytywnych opinii słyszałam o tym kosmetyku http://www.e-lek.pl/105404,blanx-white- ... 00558.html może się sprawdzi:) warto też zrobić sobie u dentysty "piaskowanie"( chyba tylko raz albo dwa razy roku można je zrobić) wtedy efekt będzie lepszy
babinka
Początkująca

Postprzez Spragga » 29 lip 2010, o 10:12

Moja koleżanka poszła na taki zabieg wybielający do dentysty. Jej dentystka powiedziała że to nie niszczy szkliwa. Podobno bolało jak nie wiem, ale efekt jest naprawdę niesamowity. Ona od lat pali papierosy i nie miała śnieżnobiałych zębów. Teraz ma naprawdę piękne. Ciekawe tylko jak długo utrzyma się efekt.
Spragga
Początkująca

Postprzez Lusiek276 » 7 sie 2010, o 21:54

Wiadomo, najlepszy efekt jest po wizycie u dentysty, ale to jest drogie i jak dla mnie inwazyjne. Ja na szczęście mam bardzo jasną kość i z natury mam białe zęby, bo nie palę, ani ni piję kawy nałogowo. Ale moja siostra używała pasty wybielającej Pearl Drops Hollywood Smile i twierdzi, że skutek jest. Może nie tak zniewalający, jak po dentyście, ale jest :)
Lusiek276
Początkująca

Postprzez dione » 10 sie 2010, o 19:39

zabieg u dentysty faktycznie jest najskuteczniejszy, ale też najdroższy i potem zęby podobno są bardziej wrażliwe...no ale jednak o wiele bielsze, wszelakie domowe sposoby takiego efektu oczywiście nie dają, ale zęby może chociaż trochę będą lepiej wyglądały
dione
Fajna Kobietka

Postprzez Mandragora » 13 sie 2010, o 15:55

No ja właśnie sobie wybieliłam u dentysty i musze wam powiedzieć że jest to najskuteczniejsza forma. wcześniej stosowałam jakieś pasty i nestety nic to nie dawało :/ ale jestem zadowolona z efektu
Mandragora
Początkująca

Postprzez wiczek » 29 sie 2010, o 22:29

Bardzo dobrą metodą wybielania zębów jest BEYOND, to takie wybielanie nakładkowe- dentysta wykonuje nakładki na nasze zęby a my potem w domu przez kilka dni nakładamy je na zęby właśnie z tą substancją beyond- Efekt widać bardzo szybko, trochę to niezbyt przyjemne, ponieważ podczas tych dni wybielania zęby są bardzo wrażliwe, ale efekt olśniewająco rozjaśniony !! taki zabieg trzeba powtarzać średnio co rok- no może 2 lata. Jest to niestety dość drogi zabieg- powyżej 1000 zł.
wiczek
Początkująca

Następna strona

Powrót do Uroda