forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Książki warte polecenia! :)

Lubisz jeździć konno, zwiedzać świat, a może grasz w piłkę ręczną? Te i inne tematy o naszych zainteresowaniach piszemy właśnie tutaj.

Re: Książki warte polecenia! :)

Postprzez pstro » 18 sie 2010, o 08:58

Ja w tej chwili "Trzy filiżanki herbaty" niezła ksiażka :)
pstro
Miła Kobietka

Postprzez pstro » 7 paź 2010, o 23:28

Porównywana z Cieniem wiatru - Hiszpański smyczek.
pstro
Miła Kobietka

Postprzez cookie » 19 paź 2010, o 11:33

A ja polecam Mózg Mężczyzny :)
Co prawda na razie dostępna tylko w wersji anglojęzycznej, ale jakoś za kilka dni wychodzi w wersji polskiej..
Super książka dla wszystkich kobiet, właściwie powinna stać się naszym podręcznikiem ;)
cookie
Początkująca

Postprzez Dysia12 » 22 paź 2010, o 15:02

"Diabeł ubiera się u Prady" Lauren Weisberger i "Kuzynki" Andrzeja Pilipiuka
"Życie jest jak The Sims 3 - wszystkiego da się nauczyć, tylko tym z talentem jest łatwiej."
Dysia12
Początkująca

Postprzez wenecja » 25 paź 2010, o 18:39

Ja polecam całą Sagę "Zmierzch" Stephenie Meyer. Moje ulubione książki :D
Suknie ślubne moje marzenie
''Gdy serce stanie się Twym drogowskazem, wtedy się spotkamy...''
wenecja
Początkująca

Postprzez mamba » 26 paź 2010, o 17:43

"Uprowadzenie" Robina Cooka. Autor thrillerów medycznych tym razem w swojej książce zawarł więcej akcji niż pojęć :). Ba, nawet można by rzec, że tym razem można otrzeć się o podstawową wiedzę geograficzną, a nie biologiczną :). Czytałam wiele książek Cooka i uważam, że w tej się postarał jeśli chodzi o inwencję twórczą.
"Chirurg", "Skalpel" i "Grzesznik" (można powiedzieć, że książki te do siebie nawiązują) Tess Gerritsen. Mistrzyni thrillerów medycznych! Jeśli ktoś nie ma odrazy czytać o dokładnych morderstwach krok po kroku, to polecam :). Terminy związane z medycyną są objaśniane, więc książki nie sprawiają problemów ze zrozumieniem :).
Widzę, że pojawił się tu Paulo Coelho. Mi podobało się "Weronika postanawia umrzeć".
Może jeszcze "Kod Leonarda da Vinci" i "Anioły i Demony", jeśli kogoś interesują półprawdy na temat Kościoła i nie oburzy się przeciw fantazji autora :).
Jeżeli chcesz wiedzieć, co ma na myśli kobieta, nie słuchaj tego co mówi - patrz na nią O.Wilde
mamba
Miła Kobietka

Postprzez jagodzianka » 1 lis 2010, o 13:50

Książka, którą Wam chciałam polecić jest niezwykła. Napisana przez młodziutką pisarkę Katarzynę Miszczuk powieść pt.: "Ja, diablica", opowiada historię młodej bohaterki, która po śmierci trafia do piekła. To niezwykle dynamiczna, pełna humoru ale i grozy opowieść, wobec której nie można przejść obojętnie. Jeśli już czytałyście tę książkę, to zapraszam do dyskusji! Jak Wy wyobrażacie sobie piekło, i czy czasem wasza wyobraźnia sięga w te mroczniejsze i bardziej przerażające zakamarki naszego życia:)
jagodzianka
Początkująca

Postprzez Cukiereczek19 » 6 lis 2010, o 20:43

"Biała wiedźma" Adam Zalewski
Saga zmierzch (wszystkie 4 części naprawdę polecam) nie warto się opierać na wersjach filmowych bo książka ma całkiem inną 'dusze'
' bo teraz należymy do siebie (...)
jesteś częścią mnie
i serio, życie bez Ciebie byłoby beznadziejne. ! ♥
Cukiereczek19
Fajna Kobietka

Postprzez Marble.287 » 8 lis 2010, o 00:05

Z thrillerow polecam trylogie Millennium Stiega Larssona - trzy bardzo dobre i dlugie ksiazki (chociaz czyta sie szybko bo wciagaja) - "Mezczyzni ktorzy nienawidza kobiet", "Dziewczyna ktora igrala z ogniem", "Zamek z piasku ktory runal".
Marble.287
Początkująca

Postprzez aura » 8 lis 2010, o 12:11

Jeżeli jesteśmy przy dobrych książkach kryminalnych i thrillerach, to godna polecenia jest również "Mroczna klątwa" Adriana Antosika. Znalazłam ją na goneta.net, nie wiem czy można ją dostać w tradycyjnych księgarniach. Ogólnie książka cały czas trzyma w napięciu, także nie można się od niej oderwać. Jak się zaczyna ją czytać, to nie sposób od niej odejść. Naprawdę warto :)
aura
Miła Kobietka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hobby