forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Planowanie dzidziusia

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.

Planowanie dzidziusia

Postprzez króliczek8982 » 27 kwi 2010, o 17:08

Witam razem z narzeczonym planujemy dzidziusia:) ale mam wielki problem czy po urodzeniu nie przytyję?
Króliczek
króliczek8982
Miła Kobietka

Re: Planowanie dzidziusia

Postprzez jagoda » 28 kwi 2010, o 15:45

eeee gdybym ja miała taki problem... planowanie to sobie można ja już planuje 4 miesiąc i nic... w tym momencie uwierz mi nie jest ważna sylwetka...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jagoda
Extra Kobietka

Postprzez pstro » 3 maja 2010, o 20:57

Jak będziesz trzymała dietę to i w ciąży niespecjalnie przytyjesz :)
pstro
Miła Kobietka

Postprzez Ania70 » 2 lip 2010, o 09:59

Wszystko zależy od... genów. Chyba. Zapytaj jak było z Twoją mamą?

Na pewno się trochę przytyje. Ja przy każdej ciąży tyłam, ale nie jakoś dużo, brzuch mi rósł i tyle. Jak ktoś nie widział brzucha, to nawet nie podejrzewał, że jestem w ciąży.
Ale moje koleżanki różnie, jedna dość dobrze zbudowana przytyła w ciąży prawie 50 kg!

Czego się jednak nie robi dla dziecka?
Ania70
Początkująca

Postprzez miszka » 30 lip 2010, o 13:05

Przytycie 13 kg w ciąży to optymalna ilość, ale w tych kilogramach zawiera się waga dziecka i wody płodowe. Ale faktycznie w dużej mierze zalezy to od diety i genów:)
miszka
Początkująca

Postprzez malinowa » 2 sie 2010, o 13:03

Zawsze po ciąży zostaje parę kilogramów ale karmiąc piersią, trzymając odpowiednią dietę czy ćwicząć można wrócić do figury sprzed ciąży. Znam przypadek, gdzie dziewczyna zrzuciła więcej niż przytyła, teraz jest szczuplejsza niż przed ślubem. To czy przytyjesz nie ma tak naprawdę znaczenia dla ciebie, jeśli chcesz urodzić zdrowego dzidziusia.
malinowa
Początkująca

Postprzez agusia » 2 sty 2011, o 18:02

Jestem z moim chłopakiem już 2 lata... czasami myślę o dziecku... nie wiem jak to powiedzieć mojemu mężczyźnie... nie mieszkamy jeszcze razem... nie jesteśmy też jeszcze nawet zaręczeni.... Boję się zacząć z nim tą rozmowę... boję się. że go tym wystraszę albo "zmuszę" do ślubu....
Nie używam żadnych środków antykoncepcyjnych... on też się nie zabezpiecza... ale gdy szczytuje zdąży wyjść... choć wiele razy prosiłam, żeby tego nie robił...
Jak mam z nim porozmawiać o dziecku które pragnę... żeby go nie wystraszyć??
agusia
Początkująca

Postprzez wiosenka26 » 7 kwi 2011, o 12:55

Mysle, ze sama powinnas sie nad tym gleboko zastanowiac. Dziecko nie jest na chwile, na kilka dni, ze mozesz zaspokoic swoje potrzeby opieki nad kims, bliskosci. za swoje dziecko bedziesz odpowiedzialna do konca zycia. Warto zastanowic sie, czy to z tym mezszyzna chcialabys miec swoje dziecko, czy on jest gotowy na to, aby zostac ojcem? To powinna byc rozwazna i dobrze przemyslana decyzja. Pozdrawiam

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Ostatnio edytowano 18 kwi 2011, o 12:17 przez wiosenka26, łącznie edytowano 1 raz
wiosenka26
Początkująca

Postprzez Duśka » 12 kwi 2011, o 17:07

Ważne jest też, żeby ewentualny nadmiar kilogramów zrzucać stopniowo, a nie liczyć, że od razu spadnie jak skończy się ciąża Tydzień po tygodniu, coraz mniej - według zasady małych kroczków - bo przecież nie możesz zaniedbywać swojej diety, kiedy karmisz dziecko piersią.

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Duśka
Początkująca

Następna strona

Powrót do Dziecko