forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Ciąża co i jak :)

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.

Re: Ciąża co i jak :)

Postprzez pstro » 16 mar 2010, o 13:01

Luśka napisał(a):Ja mogę jedynie poradzić dłuższe przerwy w seksie..nie jak króliczki codziennie, ale raz na tydzień żeby plemniki zdążyły dojrzeć. Pozdrawiam i życze wytrwania:)

:shock: A to ma znaczenie?:)
pstro
Miła Kobietka

Postprzez Luśka » 23 mar 2010, o 21:57

ma i to wielkie:)
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Postprzez jagoda » 26 mar 2010, o 19:32

a ja się nie zgodzę bo w większości to tez sporawa psychiki skoro jednak ktoś codziennie uprawia seks z\ myżlą o dziecku to będzie ciężko a tak to nie wiadomo
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jagoda
Extra Kobietka

Postprzez Amira » 10 maja 2010, o 00:02

jagoda napisał(a):a ja się nie zgodzę bo w większości to tez sporawa psychiki skoro jednak ktoś codziennie uprawia seks z\ myżlą o dziecku to będzie ciężko a tak to nie wiadomo

Oj zgodzę się z Tobą.
Moja siostra cioteczna tak miała.
Jak myślała o tym że chce i w ogóle to nie mogła zajść.
Jak przestała się tym przejmować i podeszła do sprawy jak będzie to będzie to jest od 3 miesięcy mamą ślicznego synka :serca
I nawet Anioł,który wyszedł z kromki chleba nie przekonał mnie choć zabrać chciał do nieba!
Nie posłuchałam Jego dobrej rady zostałam tu...
Amira
Początkująca

Postprzez miszka » 30 lip 2010, o 13:17

Jednak wszystko siedzie głęboko w naszych glowach:) nie wierze do końca w stwierdzenie, że jeśli czehgoś się bardzo pragnie to się to otrzyma jesli staramy się z całych sił, czasem warto odpuścic i nie stresować się a dzidziuś szybko się pojawi :) co do wiedzy o ciąży to polecam tutaj poczytac i rozwiać swoje wątpliwości:)
miszka
Początkująca

Postprzez corinn » 24 wrz 2010, o 11:53

Zastanawiam się na uczęszczaniem do szkoły rodzenia, czy warto? Ostatnio znalazłam stronę przedporodem.pl gdzie jest całkiem wszystko fajnie wyjaśnione, a także można skorzystać z metody e-learningowej. Ciekawa jestem czy któraś z Was próbowała takiego sposobu na przygotowania się na przyjście maleństwa?
corinn
Początkująca

Postprzez natalia23 » 10 paź 2010, o 17:39

Polecam szkołę rodzenia bo jest to na prawdę super sprawa, można się bardzo dużo dowiedzieć jeśli oczekuje się na pierwszą dzidzię i nie ma się doświadczenia. Mnie bardzo interesował wygląd sali porodowej a także pielęgnacja i kąpiel noworodka.
natalia23
Miła Kobietka

Postprzez malentaseq » 7 gru 2010, o 14:34

jagoda napisał(a):Jak rozpoznać pierwsze objawy ciąży? Jak się czułyście jak się dowiedziałyście, ze będziecie mamami? Jak przechodziłyście swoją ciąże ?

Witam , jestem tutaj nową uzytkowniczka ;)
Chcialam się dowiedziec pare rzeczy na temat zajscia w ciaze..
Staram sie z moim facetem od 4 miesiecy ..
Seks jest regularnie .. Jednak nic z tego nie wychodzi .
Myslalam o jakis tabletkach lub czyms .. Macie jakies sposoby ?
I jeszcze jedno czy gęsty sluz moze oznaczac poczatek owulacji ?
malentaseq
Początkująca

Postprzez nadia » 7 gru 2010, o 18:04

miszka napisał(a):Jednak wszystko siedzie głęboko w naszych glowach:) nie wierze do końca w stwierdzenie, że jeśli czehgoś się bardzo pragnie to się to otrzyma jesli staramy się z całych sił, czasem warto odpuścic i nie stresować się a dzidziuś szybko się pojawi :)

Oj prawda, psychika ma ogromne znaczenie. Zresztą tak jest chyba w każdej dziedzinie życia... Im bardziej się staramy, tym większe prawdopodobieństwo, że coś nam nie wyjdzie czy też nie pójdzie po naszej myśli... :)
Odstresuj się - psychoterapia Warszawa.
nadia
Miła Kobietka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dziecko