forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Mając ile lat chciałabyś zajść w ciążę?

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.

Re: Mając ile lat chciałabyś zajść w ciążę?

Postprzez BabskieSprawy.pl » 4 sie 2009, o 09:26

No laski, żeście się zagalopowały. Wkrótce tutaj na forum wrzucę jakiś regulamin. Póki co obowiązują zasady netykiety

że, zacytuję:

Nie obrażaj nikogo, staraj się tego nie czynić publicznie nawet gdy masz ku temu powody. Zanim publicznie kogoś ocenisz w jakikolwiek sposób, przemyśl to na spokojnie i dwukrotnie.

Jeśli się zwracasz do danej konkretnej osoby raczej pisz zaimki dużą literą: "Ty", "Ci", "Tobie"... a nie "ty" itp.

Swoje opinie wyrażaj zawsze w sposób kulturalny.

Pamiętaj zawsze, że nie jesteś sam jeden na świecie i że nie jesteś najważniejszy.

koniec kłótni, każdy post nie na temat będzie lądował w koszu :angrywife

Wracamy do tematu ...
Firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. wielkopolskiego, warmińsko-mazurskiego, zachodnio-pomorskiego
BabskieSprawy.pl
Administrator

Postprzez naysha » 29 lis 2009, o 19:08

oj chcieć a mieć możliwość to różnica, ja chciałabym za jakieś dwa lata ale raczej to jeszcze nie możliwe, trzeba się czegoś dorobić najpierw:) takie oczywiście jest moje zdanie ;)
naysha
Początkująca

Postprzez anetka90 » 10 gru 2009, o 10:18

27lat,chyba nie za wcześnie ani nie za późno
anetka90
Początkująca

Postprzez marta_wiga » 24 lut 2010, o 11:59

Mi mama powiedziała, że daje mi czas na urodzenie dzidziusia do 2012 roku, bo ona wtedy idzie na emeryturę i będzie miała zajęcie :D

Mi wtedy stuknie 26 lat więc może warto się zastanowić nad tym planem ;)
marta_wiga
Miła Kobietka

Postprzez pstro » 16 mar 2010, o 13:02

Chciałabym urodzić w wieku 25-28 lat :)
pstro
Miła Kobietka

Postprzez Amira » 19 mar 2010, o 01:37

Ja generalnie już chciałabym zajść w ciążę jednak warunki materialne i moje i mojego mężczyzny na to nie pozwalają.
I nawet Anioł,który wyszedł z kromki chleba nie przekonał mnie choć zabrać chciał do nieba!
Nie posłuchałam Jego dobrej rady zostałam tu...
Amira
Początkująca

Postprzez Ania70 » 2 lip 2010, o 10:24

Co prawda mam już trójkę, pierwsze na studiach, gdy miałam 23 lata, później gdy miałam 27 lat i ostatnio gdy 35. Właściwie odkąd odstawiłam synka od cyca to staraliśmy się o kolejne dziecko... ale póki co nic. Badania ok, wszystko ze mną przynajmniej ok. Przy trójce dzieci jest co robić, ale chcielibyśmy mieć więcej... może jeszcze się uda.

A co do sytuacji materialnej. Zawsze jakoś da się radę. Pierwsze dziecko wychowywaliśmy w zapyziałym akademiku... Nie było łatwo, ale się udało i dziś mamy bardzo udaną córkę.
Ania70
Początkująca

Postprzez babinka » 24 lip 2010, o 09:11

Ja jak zaszłam w ciaże miałam 23 lata- nie była to co prawda ciąża zaplanowana ale bardzo się ucieszyłąm( to znaczy nie w pierwszej chwili ale jak już dotarła do mnie ta wiadomość). Z dzisiejszej perspektywy wydaje mi się,że wareto poczekać z planowaniem rodziny tak do 28 roku życia. Wtedy jest czas na wszystko
babinka
Początkująca

Postprzez babyisback » 23 cze 2011, o 13:20

Chciałabym mieć około 30 lat. Dochodzą do kwestii ciąży różne "ale", różne wyobrażenia, na razie mówię, że nie chciałabym w ogóle, ale mam dopiero 19 lat :D
"tell me what you know about dreams, dreams
tell me what you know about night terrors, nothin’
you don't really care about the trials of tomorrow
rather lay awake in a bed full of sorrow"
babyisback
Miła Kobietka

Postprzez Japaneczka » 5 lip 2011, o 18:59

Ja urodziłam swoje pierwsze dziecko 12 czerwca 2011 roku czyli dość niedawno. Ciąża była trochę planowana ... trochę nie, z chłopakiem doszliśmy do wniosku, że jak będzie to będzie bo i tak damy sobie radę... Takim sposobem zostałam mamą. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że pojechaliśmy z chłopakiem do Zakopanego i ten tam mi się oświadczył ;p dwa dni później niczego się nie spodziewając totalnie kontrolnie kupując kosmetyki w drogerii znaleźliśmy na półce test ciążowy, zrobiliśmy go i okazało się, że jestem w ciąży :)... Potem odtwarzając przebieg wydarzeń okazało się, że już od kilku tygodni a ja byłam już z moim nienarodzonym dzieckiem na Giewoncie :)
Japaneczka
Miła Kobietka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dziecko