forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Kłopoty z przyjacielem

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.

Kłopoty z przyjacielem

Postprzez Dorotka » 6 lip 2010, o 23:23

Witajcie! ;)

Od 2 lat jestem w stałym związku, mój partner jest 5 lat starszy ode mnie i studiuje w innym mieście, widujemy się w weekendy i czasami w tygodniu. 3 lata temu poznałam świetnego kolegę, który był rok starszy ode mnie.. po jakimś czasie jednak straciliśmy kontakt. Od jakiegoś roku odnowiliśmy znajomość, która przerodziła się w przyjaźń. Zaczęliśmy się codziennie spotykać, spacerować, rozmawiać.. naprawdę świetny z niego człowiek. Był przy mnie w moich najtrudniejszych chwilach, zawsze był pomocny i czułam się przy nim bezpiecznie. Mój partner był w innym mieście więc w tygodniu spotykałam się z przyjacielem a weekendy przeznaczone były dla Jedynego ;)

Wiele razy rozmawiałam z przyjacielem na temat, że między nami nic nie będzie tylko to zwykła przyjaźń..jednak po jakimś czasie zauroczyłam się w nim. To było silniejsze ode mnie, wiedziałam, że odnalazłam już tego Jedynego a jednak było mi mało..

Normalne było to, że się do siebie przytulaliśmy..przecież to nic takiego..potem buziaki..coraz dłuższe pocałunki..nasze spotkania dziwnie się kończyły. Rozmawialiśmy o tym bardzo często i zawsze mówiliśmy, że to tylko wszystko po przyjacielsku, że oboje zdajemy sobie sprawę z tego co robimy i wiemy, że nic z tego nie będzie. Po prostu najlepszy przyjaciel. Uzależniłam się od niego..

Kiedy mój Ukochany wracał nie mogłam przestać myśleć o przyjacielu. Jednak zachowywałam się normalnie i tak też później było. Nadal tak jest. Nie wiem co ja robię! Co o tym wszystkim sądzicie? Wiem jedno. Nie chcę ani stracić Ukochanego ani najlepszego przyjaciela.. nie wiem jak się zachowywać, nie wiem co robić..

Możecie mi jakoś pomóc? Macie jakieś rozsądne wyjście? Proszę z całego serca o pomoc i dziękuję za przeczytanie ;)

Liczę na Was! :)
Dorotka
Początkująca

Re: Kłopoty z przyjacielem

Postprzez Luśka » 12 lip 2010, o 18:05

masakra, nie chciałabym być ani na miejscu Twojego przyjaciela ani Twojego chłopaka,obu oszukujesz. czy chciałabyś być na ich miejscu?chyba nie...
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Postprzez Tasia » 22 lip 2010, o 15:17

Musisz sama zastanowić się kogo tak na prawdę chcesz. Czy zależy Ci na dotychczasowym partnerze? Postaw się na jego miejscu. Może lepiej to zakończyć... i niech każdy spróbuje ułożyć sobie życie z kimś innym...
Tasia
Początkująca

Postprzez oto_ja » 22 lip 2010, o 20:41

hej Dorotka,
ja uwazam, ze to nie jest w porzadku co robisz...rozumiem, ze nie chcesz zadnego z nich stracic, ale takie sa zasady milosci i partnerstwa....nie wiem, czy to czysty egoizm, nie bede cie oceniac, bo samo to, ze szukasz odpowiedzi oznacza, ze widzisz swoj blad. Ale zacznij dzialac!!! Nie brnij w to dalej, bo pewnego dnia mozesz stracic jednego i drugiego.
Uwazam, ze musisz podjac decyzje, nawet jesli bedzie bardzo bolec...a bedzie napewno...nie wybrniesz z tej sytuacji zwyciezka reka. Tak czy siak bedziesz musiala sie z ktoryms z nich rozstac...a jesli zdecydujesz sie na chlopaka, to pojawia sie kolejne pytanie: budowac zwiazek na klamstwie????
Wszystko ma swoje konsekwencje, nastepnym razem zastanow sie co robisz...
powodzonka!!!
oto_ja
Początkująca

Postprzez króliczek8982 » 22 lip 2010, o 23:59

A jakbyś ty się czuła na miejscu swojego chłopaka gdyby on się spotykał za twoimi plecami z inną dziewczyną.Przemyśl sobie to co robisz jeśli chcesz być z przyjacielem to zerwij ze swoim chłopakiem
Króliczek
króliczek8982
Miła Kobietka

Powrót do Partnerstwo