forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Ciąża bliźniacza

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.

Ciąża bliźniacza

Postprzez króliczek8982 » 2 kwi 2010, o 01:19

Hej laski czy to prawda że jeśli np; kogoś rodzice maja brata bliźniaka lub siostrę bliźniaczkę to jest prawdopodobieństwo że ich córka lub syn też mogę mieć kiedyś bliźniaki czy to jest zależne od genów czy nie koniecznie?
Króliczek
króliczek8982
Miła Kobietka

Re: Ciąża bliźniacza

Postprzez Luśka » 2 kwi 2010, o 21:54

no niestety tak jest:) więc jeżeli w Twojej rodzinie są bliźniaki albo w rodzinie Twojego mężczyzny to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że i Ty będziesz miała 2 bobaski:)
:baby :baby
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Postprzez króliczek8982 » 3 kwi 2010, o 11:13

Aha ale były przypadki gdzie matka rodziła bliźniaki a nie miała nikogo z rodziny kto był z bliźniaków :baby :baby
Króliczek
króliczek8982
Miła Kobietka

Postprzez Amira » 6 kwi 2010, o 14:27

Tylko bliźniaki dwujajowe są dziedziczne ;)
Są to dzieci podobne do siebie i najczęściej jest to dwóch chłopców lub dwie dziewczynki.
Aha ale były przypadki gdzie matka rodziła bliźniaki a nie miała nikogo z rodziny kto był z bliźniaków

Są i takie przypadki. Choć najczęściej są to bliźniaki jednojajowe.
I nawet Anioł,który wyszedł z kromki chleba nie przekonał mnie choć zabrać chciał do nieba!
Nie posłuchałam Jego dobrej rady zostałam tu...
Amira
Początkująca

Postprzez marta_wiga » 19 kwi 2010, o 14:45

Nie wiem czy to prawda, ale kiedyś gdzieś czytałam, że jak kobieta długo bierze tabletki antykoncepcyjne to wzrasta prawdopodobieństwo mnogiej ciąży. Chodził o to, że więcej jajeczek wychodzi z jajnika wtedy.

Ale nie wiem, to już było jakiś czas temu i zastanawiam się czy może zmienili coś w składzie tabletek i one nie powodują takich efektów ubocznych, czy może od początku to była jakaś nieprawdziwa informacja.
marta_wiga
Miła Kobietka

Postprzez pstro » 3 maja 2010, o 20:58

marta_wiga napisał(a):Nie wiem czy to prawda, ale kiedyś gdzieś czytałam, że jak kobieta długo bierze tabletki antykoncepcyjne to wzrasta prawdopodobieństwo mnogiej ciąży. Chodził o to, że więcej jajeczek wychodzi z jajnika wtedy.

Kurcze nigdy o czymś takim nie słyszałam :)
pstro
Miła Kobietka

Powrót do Dziecko