forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Szok - Anoreksja

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.

Szok - Anoreksja

Postprzez króliczek8982 » 5 mar 2010, o 23:11

Hej laski dzisiaj oglądnełam na you tube filmik o anorektyczkach w głowie mi sie nie mieści to co zobaczyłam.
Króliczek
króliczek8982
Miła Kobietka

Re: Szok

Postprzez pstro » 16 mar 2010, o 13:38

Straszne... Biedne dziewczyny
pstro
Miła Kobietka

Postprzez easyrider » 23 mar 2010, o 10:05

Aż tak to chyba nie chciała by się odchudzić żadna normalna dziewczyna.
easyrider
Początkująca

Postprzez króliczek8982 » 30 mar 2010, o 20:12

easyrider napisał(a):Aż tak to chyba nie chciała by się odchudzić żadna normalna dziewczyna.

No tak tu masz racje,ale moim zdaniem to te dziewczyny same do takiego czegoś sie doprowadziły np; jest szczupła dziewczyna i ma koleżanki które mówią do niej odchudź się bo nikt Ciebie nie zechce albo nie bedziemy sie z Toba zadawać i ta dziewczyna słucha ich i zaczyna sie odchudzać czyli nie ma swojego rozumu bo gdyby je miała to by pomyślała nad tym co może się stać i jakie są konsekwencje nadmiernego odchudzania sie a przeciesz moze pomyślec skoro moje przyjaciółki mnie nie akceptuja to nie są prawdziwe przyjaciółki
Króliczek
króliczek8982
Miła Kobietka

Postprzez marta_wiga » 31 mar 2010, o 14:47

Oj to chyba nie jest takie proste. Pewnie są i takie przypadki, ale często anoreksja czy bulimia wynika z o wiele głębszych problemów psychicznych. Jeśli dziewczyna jest normalna to na pewno jak jej przyjaciółka powie weź sie odchudź, to jej nie wpędzi w anoreksję. Takie schorzenia biorą się czasem z przyczyn zupełnie nie związanych z wagą, ale są jakby efektem większych problemów.
marta_wiga
Miła Kobietka

Postprzez pstro » 3 maja 2010, o 21:16

bluajsik napisał(a):To jest przekleństwo reklam nasyconych "pięknymi" modelkami prosto z PhotoShopa.

Nie wszystkie niestety chude są z PhotoShopa ;/
pstro
Miła Kobietka

Następna strona

Powrót do Odchudzanie, dieta