forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

rodzice chcą..on nie..

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.

rodzice chcą..on nie..

Postprzez Luśka » 26 lip 2009, o 11:12

opowiem wam problem...nie dotyczy on mnie..
otóż moja siostra cioteczna walczy z rodzicami i ze swoim narzeczonym o ...wesele...
rodzice chcą jej wyprawić wesele a narzeczony nie chce wesela..chce sam ślub, w gronie najbliższych...a ona jest rozdarta...nie wie co ma robić....jak jeździ do rodziców to oni nagadają jej że nawet nie ma takiej opcji że ślub bez wesela...że "co ludzie powiedzą"...a wraca do niego i on mówi że "będzie się stresował bardzo w tym dniu i że nie chce tego całego spędu"....i co ona ma zrobić???współczuje jej bo jak mi to opowiadała to naprawdę widziałam że ma problem...ale nie wiem jak jej doradzić...może wy coś podpowiecie?
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Re: rodzice chcą..on nie..

Postprzez evka » 26 lip 2009, o 11:35

Wiesz najwiekszy stres to jest w kosciele a na sali wesele to juz luz mnie sie wydaje ze tu o kase chodzi
ObrazekObrazekObrazek
evka
Gadatliwa Kobietka

Postprzez Luśka » 26 lip 2009, o 14:15

no właśnie nie o kasę:/
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Postprzez jagoda » 21 sie 2009, o 18:13

no całkiem nieciekawie a moze niech oboje porozmawiają z rodzicami i przedstawią swoje wizje moze to ich jakoś doprowadzi to dobrej decyzji
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jagoda
Extra Kobietka

Postprzez apollo » 19 paź 2009, o 09:16

Powinni postawić na swoim, rodzice nie mogą przecież za nich decydować, prawda?
apollo
Miła Kobietka

Postprzez kobieta » 9 mar 2010, o 18:31

hm,,jaK ja pomysle o moim weselu to smutno mi sie robi ale nie to ze wyszlam za maz tylko to ze moi rodzice dolozyli sie finansowo i sie zapytala mama czy mi cos zostalo bo tata sie pyta myslalam ze mnie szlak trafi ta kase co mi dali to mi braklo jeszcze ze wspolnych z mezem placilismy dalej .Mam rodzenstwo starsze od siebie moim siostra rodzice wypraili wesela ktore wynosilo ich 10 tys a mnie z mezem nie cale 5 cywilny z tego rodzice dali 700zl .Na dodatek na pomoc w kuchni nie moglam liczyc na siostry bo jednej maz poszedl pic z kolegami to ona musi isc go szukac a druga siostra tez chwile byla bo maz jej sie czepial ze ona mi pomaga bo on musial siedzeic z dzieckiem . :cooking Jak moje siostry wyprawilay wesele to ja razem z narzeczonym pomagalismy im przed i po weselu
kobieta
Początkująca

Postprzez pisarka » 11 mar 2010, o 13:44

Moja siostra tez nie chciala wesela i robila wielkie fochy, rodzice naciskali i w koncu doszlo do tego ze zrobili po slubie przyjecie na 60 osob i jakos to bylo. Sami swoi byli wiec bestresowo wszystko sie odbylo.
pisarka
Początkująca

Postprzez Luśka » 14 mar 2010, o 14:30

hyh...a jak tu faceta namówić???oto jest pytanie..jak facet mówi że wesele to wiejska potańcówka i że on nie chce brać udziału w wielkim spędzie...
Obrazek
Obrazek
Luśka
Moderatorka

Postprzez sylamos » 7 paź 2010, o 15:15

Uważam że przede wszystkim to jest ślub państwa młodych a nie ich rodziców. I tak powinni obydwoje postawić sprawę (jeżeli w tej kwestii są jednomyślni). Podejrzewam że rodzice pana młodego są tradycjonalistami i chcą super ceremonii, a dzisiaj są takie czasy że rzadko kto się decyduje na zastaw się a postaw się. Czasem warto pieniądze na wesele spożytkować na coś bardziej konkretniejszego czy do nowego domu a może ekstra miesiąc miodowy ;-) . A tak przy okazji znalazłam fajny artykuł o zwyczajach weselnych warto poczytać i się trochę zrelaksować http://www.weselny-serwis.pl/index.php? ... &Itemid=18
Atrakcyjna praca w necie http://zarabiaj24.webnode.com//
Praca na umowę od zaraz http://www.niezaleznosc24.cba.pl/
sylamos
Początkująca

Następna strona

Powrót do Ślub