forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

co polecicie dla 2 latka na ból gardła i zbicie gorączki?

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.

co polecicie dla 2 latka na ból gardła i zbicie gorączki?

Postprzez werka » 3 mar 2010, o 16:35

Ten temat kieruje do doświadczonych Mam. Czy znacie jakiś dobrze przyswajalny lek dla na ból gardła oraz na zbicie gorączki u 2-latka? Co stosowałyście? Czytałam ostatnio sporo o Ibumie w syropie. Jest skuteczny?
werka
Początkująca

Re: co polecicie dla 2 latka na ból gardła i zbicie gorączki?

Postprzez candy201 » 7 mar 2010, o 00:12

Większość chyba syropków przetestowałam na swoim dziecku i wszystkie są dobrze przyswajane z tych które są reklamowane w tv i dostępne w aptekach. Tu możesz spokojnie zdać się na farmaceutkę w aptece.
Sklep z biżuterią artystyczną - Modna biżuteria - Modne kolczyki.
www.anka-bizuteria-sklep.pl
candy201
Początkująca

Re: co polecicie dla 2 latka na ból gardła i zbicie gorączki?

Postprzez angelikabrys » 8 mar 2010, o 16:06

werka napisał(a):Ten temat kieruje do doświadczonych Mam. Czy znacie jakiś dobrze przyswajalny lek dla na ból gardła oraz na zbicie gorączki u 2-latka? Co stosowałyście? Czytałam ostatnio sporo o Ibumie w syropie. Jest skuteczny?

Tak, znam ten Ibum, mojemu małemu pomagał na gorączkę, ale dawałam go też przy okazji ząbkowania.
Lekarz powiedział mi, ze takie środki można podawać bez problemu przez 3-4 dni. Trzeba tylko uważać żeby nie przekroczyć dawki.
angelikabrys
Początkująca

Re: co polecicie dla 2 latka na ból gardła i zbicie gorączki

Postprzez ede3 » 19 cze 2010, o 23:30

Nurofen, który działa również przeciwzapalnie i tantum verde na gardło. Znam, testowałam i polecam :)
ede3
Początkująca

Postprzez Ania70 » 2 lip 2010, o 10:53

Nurofen dla trochę starszych dzieci też jest ok.
Ania70
Początkująca

Postprzez babinka » 24 lip 2010, o 08:50

To prawda jest dobry. Warto jednak w takich sytacjacj sięgać po jak najbardziej naturalne środki- na opuchnięte i bolące gardło świetnie robi czeste picie herbaty z sokiem malinowym- to działa jak kompres a przy okazji zbija gorączkę. trzeba też koniecznie podawać coś dziecko co zmotywuje jego organizm do walki z infekcją. Ja swojemu dają immulinę w syropie( wyciąg z sinic) po posiłku- przeważnie po śniadaniu
babinka
Początkująca

Powrót do Dziecko