forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Książki warte polecenia! :)

Lubisz jeździć konno, zwiedzać świat, a może grasz w piłkę ręczną? Te i inne tematy o naszych zainteresowaniach piszemy właśnie tutaj.

Re: Książka którą polecasz...

Postprzez evka » 6 sie 2009, o 23:18

To ja mam lepszom propozycje przelecisz sie ze mna do biblioteki hihhi i sobie ja wyprzyczysz hiihih :happy
ObrazekObrazekObrazek
evka
Gadatliwa Kobietka

Reklama

Postprzez evka » 7 sie 2009, o 20:49

Zaczelam nastepna ksiazke o 2 przyjaciolkach ktore zamieniaja sie swoim zyciem na 6 miesiecy i potym czasie niebardzo chca wrucic do swego poprzedniego zycia moze byc ciekawie powiem jak przeczytam .

Poprzednia byla naprawde swietna :) Wszystkim lubiacym ksiazki zycze milej lektury :D
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
ObrazekObrazekObrazek
evka
Gadatliwa Kobietka

Postprzez Panna_M » 10 sie 2009, o 22:27

Ja bardzo Polecam "Album Rodzinny" Danielle Steel.
Czytałam niedawno i tak mnie wciągneła że nawet jadłam z książką :)
Obrazek
Panna_M
Fajna Kobietka

Postprzez evka » 11 sie 2009, o 10:01

Ja nie lubie romansidel ale Daniel Still wprost uwielbiam przeczytalam chyba wszystkie jej ksiazki i mam spora kolekcje w domu :)
ObrazekObrazekObrazek
evka
Gadatliwa Kobietka

Postprzez babsko » 12 sie 2009, o 21:56

Czytalam ostatnio "Wojny w SPA" Chris Manby. Bardzo mi sie spodobala- o dwoch dziewczynach, ktore wybraly inne sposoby na zycie. Jedna zalozyla swoj biznes po studiach, druga poszla do reality-show. Suma sumarum sie spotkaly i zrobilo sie bardzo ciekawie... :happy
W kazdym razie- polecam, fajna ksiazka na konczace sie wakacje... :(
babsko
Miła Kobietka

Postprzez agat » 18 sie 2009, o 13:44

Ja mogę jeszcze śmiało polecić jedną książkę. Jest to "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz" Lisy See Czytałam ją już dawno , ale ostatnio oddała mi mój egzemplarz siostra cioteczna i sobie o niej przypomniałam. Cudna i wciągająca opowieść.

Opowieść o dwóch dziewczętach, a potem kobietach i matkach, żyjących w kraju, gdzie świętuje się tylko narodziny chłopca i wszystko jest podporządkowane mężczyznom, snuje osiemdziesięcioletnia Lilia.

Będąc w rodzinie „trzecim dzieckiem i drugą bezwartościową dziewczynką”, została połączona więzami laotong - dozgonną przyjaźnią - z Kwiatem Śniegu, urodzoną tego samego dnia i o tej samej godzinie. Przez lata będą sobie przesyłać tytułowy „sekretny wachlarz”, zapisując w nim przełomowe chwile swego życia i rzadkie momenty szczęścia, zapisując szczególnie, bo przeznaczonym wyłącznie dla kobiet pismem nu shu, którego każde słowo jest umieszczone w odpowiednim kontekście, a „z błędnego odczytania znaków wynikła już niejedna tragedia”.

Tragedia wydarzy się także w życiu Lilii i Kwiatu Śniegu. Nie będzie nią jednak okrutny zwyczaj krępowania stóp, czyli tak naprawdę nieludzkie łamanie palców sześcioletnim dziewczynkom, ponieważ im mniejsza stopa (taki jest ideał estetyczny) tym większa perspektywa bogatszego zamążpójścia. Nie będzie nią też oczywista w Chinach i trudna do zaakceptowania hierarchizacja w rodzinie ani chwilowy głód czy ucieczka ze wsi przed buntownikami. Tragedią okaże się wzajemne niezrozumienie, przynoszące gniew, rozgoryczenie, pragnienie zemsty, aż po poczucie straty, której już się nie da naprawić.

Obrazek
Pozdrawiam, Agnieszka
Obrazek
Obrazek
agat
Fajna Kobietka

Postprzez Leukone » 20 sie 2009, o 12:14

'najulubieńszy' pisarz - Paulo Coelho.
natomiast książki- My dzieci z dworca zoo, Weronika musi umrzeć , Jedenaście minut, Monika B. nie jestem waszą córką.
^^ ogólnie pochłaniaczem książek jestem. uwielbiam przysiąść na balkonie otulona kocem z ciepłą herbatką i papierosem i czytać, czytać, czytać :)
Leukone
Miła Kobietka

Postprzez babsko » 21 sie 2009, o 14:22

Czytalam niedawno ksiazke Grzegorza Gortata- "Zla krew". Choc jest mroczna, zauroczyla mnie. Sposobem narracji autora. /bardzo polecam.
babsko
Miła Kobietka

Postprzez jagoda » 26 sie 2009, o 19:01

Intrygująca opowieść o młodej kobiecie, która dała się wciągnąć w przygodę z Internetem. Wirtualne życie splotło się z realnym i wymknęło spod kontroli. Przygoda, która może spotkać każdego użytkownika Sieci. Historia wzięta z życia. Bohaterka książki, atrakcyjna 30-letnia Ewa, szczęśliwa żona i matka, ze świetnie zapowiadającą się karierą, pewnego dnia odkrywa, że jej mąż ma romans z młodziutką dziewczyną. Po chwilowym załamaniu, postanawia zemścić się na niewiernym małżonku i zapisuje się do internetowego portalu randkowego. Nawiązuje rozmaite znajomości z mężczyznami. Bohaterka daje się wciągnąć się wirtualnym znajomym w erotyczną grę, która jednak nie daje jej tego czego szukała - sposobu na wyrzucenia z siebie uczucia do niewiernego męża. Internetowe znajomości doprowadzają do wielu zmian w jej życiu, ale czy miała nad tym kontrolę? Książka ukazuje potęgę miłości, niszczącą siłę zemsty i nieodgadnione ludzkie instynkty, które czasami ujawniają się dopiero za pomocą wirtualnej sieci Internetu.
Polecam sama jestem w trakcie a wciąga niesamowicie :) a i wypożyczyłam- Album rodzinny- zobaczymy :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jagoda
Extra Kobietka

Postprzez jagoda » 26 sie 2009, o 19:02

hehehe tytułu nie podałam :) DMUCHAWCE-Agnieszka Głowacka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jagoda
Extra Kobietka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hobby