forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Żylaki

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

Re: Żylaki

Postprzez swallow » 4 lip 2011, o 13:16

Dzięki za wszystkie rady :)
Ostatnio dowiedziałam się nawet że forma tabletek na żylaki jest podbno duzo lepsza niż żele, oczywiscie nic nie pobije laserów...ale ona po pewnym czasie wrócą tak czy inaczej
Miłość to partia kart, w której wszyscy oszukują - mężczyźni, by wygrać, kobiety, by nie przegrać.
swallow
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Postprzez AnnaBabi » 4 lip 2011, o 18:39

w moim przypadku NIEWIELKI żylaki zaczęły się pojawiać pod koniec w ciąży, choć do lat temu przeciwdziałałam (podczas jazdy do pracy napinałam i rozluźniałam palce, ćwiczenie tzw. pięta-palce, zawsze nawet na chwilę podczas przerwy kładłam nogi wyżej, starałam się nie zakładać nogi na nogę, od czasu do czasu żele-Lioton1000 i tab) najlepsze dla moich opuchniętych nóg okazały się pończochy przeciwżylakowe- nosiłam 70DEN (takie profilaktyczne za ok 55zł) świetnie się sprawdził też żel- VenoSpray, rewelacyjnie się nakłada bo ma konsystencję jak pianka do włosów ale ręce się po nim nie kleją. przynosi ulgę i taką lekkość nóg w momencie. a i można go nakładać przez rajstopy- dla mnie super bo do pracy muszę chodzić w spódnicach. fajne ma też opakowanie- jak dezodorant i cena ok 20zł a starcza na min. 2 miesiące
AnnaBabi
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez certyfikowane_piekno » 20 lip 2011, o 15:56

Najważniejsze, żeby sposób był skuteczny. Przed kuracją na żylaki kontaktujecie się z lekarzem czy idziecie "na żywioł" ewentualnie po zasięgnięciu opinii w sieci? Dobrym pomysłem jest przed konsultacją z lekarzem upewnić się, że posiada on certyfikat wystawiony przez Polskie Towarzystwo Medycyny Estetycznej i Anti-Aging. Dzięki temu mamy pewność, że jest on na bieżąco z najnowszymi metodami leczenia i diagnozowania.
certyfikowane_piekno
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez anioÅ‚12345 » 27 paź 2011, o 10:07

warto spróbować ale ja już mam jednego żylaka a mam 22 lata więc nie wiem moja siostra rok starsza już cierpi z ich powodu bo jej nogi puchną no ale ona stoi pracy przez 8godzin
anioł12345
Miła Kobietka

Postprzez e-kosmetolog » 10 sty 2012, o 23:13

Żylaki są dziedziczne niestety ale jest wiele metod żeby im zapobiec: nie za częste chodzenie na wysokich obcasach, nie zakładanie nogi na nogę, niska waga, unikanie mocnego opalania nóg, odpowiednia dieta. Należy jeść owoce i warzywa z witaminą C. Używać preparatów z wyciągiem z perełkowca japońskiego - bogaty w uszczelniającą naczynia krwionośne rutę, kasztanowcem, miłorzębem dwuklapowym... kiedy już są to niestety pozostaje nam operacja wycięcia żylaków, skleroterapia - do żułki wstrzykuje się specjalny płyn który jak gdyby skleja żyłę i krew nią już nią nie płynie, powstają nowe zdrowe żyły. Jest jeszcze leczenie laserowe. takie życie kobiet, no cóż... :mrgreen:
e-kosmetolog
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez e-kosmetolog » 10 sty 2012, o 23:16

dobrze jest też zrobić badanie dopplerowskie na przepływowość żył - kiedy żylaki są już na prawdę mocne. Robi się je u lekarza. Można w ten sposób sprawdzić na ile wydolna jest dana żyła, czy nie ma zakrzepów. Przy żylakach nie powinno się zażywać hormonów...
e-kosmetolog
PoczÄ…tkujÄ…ca

Poprzednia strona

Powrót do Uroda

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani Forumowiczki: Bing [Bot], Google [Bot]