Pomysły na śniadania.

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.
ODPOWIEDZ
mamba

Re: Pomysły na śniadania.

Post autor: mamba »

Łee, co tak temat zamarł :(?
Odświeżmy go :)!
Ja uwielbiam kanapki z serkiem naturalnym, pomidorem i cebulką. Palce lizać :).
Cukiereczek19

Post autor: Cukiereczek19 »

Śniadanko musi dostarczyć nam wszystkich składników odżywczych i staram się tego przestrzegać ;) I zazwyczaj piję sok ze świeżych owoców, pieczywo ciemne, masełko, wędlinka bądź ser biały no i dużo warzyw i owoców ;)
mamba

A co sądzicie na temat bułki z mlekiem i cukrem ;)?
Stare jak świat danie, ale przyznam szczerze, że je uwielbiam ;)
Cukiereczek19

Stare i pyszne ;) Ja jestem przyszłym żywieniowcem i z puntu widzenia żywieniowca brakuje tutaj nutki witaminowej. W sumie bułka pszenna w połączeniu z cukrem to tylko zastrzyk niepotrzebnych kalorii i mało wnosi do organizmu;) Ale też nie przesadzajmy czasem takie śniadanko nie jest złe ;)
wenecja

Post autor: wenecja »

Odtłuszczane parówki z serem, polane ketchupem i do tego świeżutka bułeczka z masełkiem. Palce lizać
kacha90

Post autor: kacha90 »

Kanapka z serem i herbata. Nieraz przed weekendem lubię sobie z rana wypić piwko. :)
mamba

Oj, cukiereczku, niestety myślę, że tylko 'żywieniowcy' i osoby korzystające z ich usług patrzą na takie szczegóły ... :>.
Cukiereczek19

Wiem, wiem ;) Chociaż czasami lubię odbiegać od tej wiedzy co posiadam i różnie to bywa z posiłkami ;) A wcześniej wyraziłam no prawie fachowy pogląd ;)
corinn

Post autor: corinn »

Jeśli chodzi o śniadania to jestem wielką fanką wszelkich jogurtów i różnego rodzaju musli. Lubię sobie czasem dodać jakąś konfiturkę czy miód do tej mieszkanki. Oczywiście obowiązkowo musi też być świeża kawa najlepiej z ekspresu :) mmm
Misia

Post autor: Misia »

Bułeczka delikatnie posmarowana masełkiem lub tez nie. Smażymy boczuś cienkie plastereczki, kładziemy na bułeczkę i do tego na wierzch jajeczko smażone. Składamy bułeczkę. Rewelacja totalna. A przy tym porządne śniadanko, a właśnie ten posiłek jest bardzo ważny, nie ma co się tu ograniczać do płateczków.
koperkowa

Post autor: koperkowa »

na śniadanie jogurt z błonnikiem albo płatki z mlekiem :)
Olka

Post autor: Olka »

dziś jadłam kanapki z twarożkiem aksamitnym tym sernikowym z wiaderka i na to pomidor :) pycha
malgoska267

Post autor: malgoska267 »

U mnie śniadanie to podstawa.Staram się jeść muesli,wiadomo-węgle,one dają energię ;) Muessli robię sama,przeważnie są to otręby owsiane i orkiszowe.Do tego 2 łyżki mojej mieszanki(śliwki suszone,morele,żurawina,migdały wiórki,słonecznik,pestki dyni,orzechy).Trzymam wszystko razem już wymieszane. Śniadanie zdrowe i pożywne.Polecam ;)
marreea

Post autor: marreea »

Pomysłów na śniadania przez mój dom przeleciało mnóstwo, cóż z tego gdy moja monotematyczna córka przez 9 lat piła tylko mleko z chrupkami. Nic naprawdę nic nie było
w stanie go pokonać. Żaden nabiał nie był wystarczająco kuszący by zjeść z nim choćby kanapeczkę.
...jednak, gdy ostatnio testowałam dla firmy Hochland ich nowy produkt twarożki z grubo krojonymi warzywami, moja córka z ciekawości bardziej na czym to polega niż chęci posmakowania, spróbowała twarożku ze szczypiorkiem. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy następnego dnia z lodówki zniknął drugi twarożek o tym smaku. Powędrował z córką do szkoły zamiast kanapki. Kolejne dni przyniosły jeszcze większą odmianę, musiałam walczyć o inne smaki by choć skosztować ich do przetestowania. Zasmakował jej zarówno z papryką, kwaszonymi ogórkami jak i rzodkiewką.
I tak moja córka z asystentki testerki :lol: stała się smakoszem nowej linii twarożków Hochland. Czekamy na serki w sklepach. Dokładnie nie wiem kiedy to nastąpi, ale miło słyszeć odmianę pytając rano lub wieczorem: "co jemy?" nie usłyszeć: "mleko!", tylko: "ja to bym zjadła ten twarożek z warzywkami".
Nareszcie jakiś inny nabiał pokonał u mojej córki mleko z chrupkami.
Olka

Post autor: Olka »

ja dziś miałam musli vitalis z jogurtem, bardzo lubię taki zestaw śniadaniowy bo długo nie jestem głodna
dzo

Post autor: dzo »

u mnie dziś była sałatka jarzynowa 8-)
Tusia

Post autor: Tusia »

a ja wiosenne marzenie lubelli z mleczkiem wszamałam :D
choć i bez zapiekanki z serem się tez nie obyło :D
gosik

Post autor: gosik »

Masz racje,sniadanie to podstawa.Rano jem zawsze cos na cieplo i na mleku czyli np.owsianke,platki nieprzetworzone(jesli lubisz musli to sama je zrob...gotowe to masa cukru i niepotrzebnej chemii)kukurydziane,pszenne z otrebami.potem kromka chlebka albo mala bulka z maslem(naturalne),wedlinka,serem z pomidorem lub/i salata,ogorkiem co kto lubi do tego sok albo herbata(lisciasta nie ekspresowa) no i ja nie moge obyc sie bez filizanki kawy z mlekiem.
Poniewaz sniadania jem wczesnie ze wzgledu na prace o 5.30-6.00 to po takim sniadaniu spokojnie do przerwy sniadaniowej w pracy wytrzymuje i pracuje na wysokich obrotach,czego wszystkim zycze.
Bibok

Post autor: Bibok »

W leniwy ciepły wakacyjny poranek proponuje.. piknik :) myślę, że to bardzo przyjemna forma śniadania, szczególnie, że świerze powietrze wzmaga apetyt. Panie niekoniecznie w stroju jak z obrazu Maneta.. :P

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
malutka11

Post autor: malutka11 »

Amerykańskie naleśniki, u mnie jada się je warstwami przekładane serkiem waniliowym, bananami, dżemem truskawkowym i polane sosem toffi mmmm pychota
mimargo

Post autor: mimargo »

Na śniadania zazwyczaj jadam otręby pszenne zalane ciepłym mlekiem, serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką oraz jajka na miękko :). A jak pieczywo, to tylko ciemne.
Kingusiaczek

Post autor: Kingusiaczek »

podziwiam, ze mozna jesc otreby:) ja czesto zjadam parowki:D
n4tasha
Miła Kobietka

Post autor: n4tasha »

jajecznica na maśle, z grzankami, z zieloną sałatą, pomidorem, czarnymi oliwkami i oliwą z oliwek. Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ