POMYSLY NA OBIAD
-
sweete
Re: POMYSLY NA OBIAD
Ja znalazłam pyszny przepis na piersi z kurczka w ziołach prowansalskich z jabłkami
Szybki, prosty, tani i co najważniejsze!! Przepyszny!!:-).
Do tego pure i surówka z selera i super obiad gotowy
)
Szybki, prosty, tani i co najważniejsze!! Przepyszny!!:-).
Do tego pure i surówka z selera i super obiad gotowy
-
Kasia
Dziś z racji długiego weekendu. Poszałalam.
Do ziemniaczków zrobiłam pieczoną pierś wraz z mozzarellą i pomidorami. Na prawdę pycha
Do ziemniaczków zrobiłam pieczoną pierś wraz z mozzarellą i pomidorami. Na prawdę pycha
-
no.nie.wiem
Kasia pisze:Dziś z racji długiego weekendu. Poszałalam.
O Jezu! Ale dobre musi być. Czy ja mogę o przepis poprosić?
U mnie dziś będą filety z łososia z pieczarkami, jajkiem, serem żółtym, śmietaną i koperkiem
Brzmi dziwnie, wiem
Jak nie wyląduję w kibelu na całą noc to opowiem o swoich przeżyciach smakowych
-
no.nie.wiem
Jak się zdziera chłopa z łóżka o 12 w południe to jakoś tak wychodzidzo pisze:będą ?? to jeszcze obiadu nie jadłaś ?
Potem w celu zadośćuczynienia zakupki, spacer z psiurą
No i mamy godzinę w tył
-
no.nie.wiem
A tak na marginesie ryba była świetna. Do tego kalafior z bułką tarta.
Sie nie moge dźwignąć teraz z kanapy. A sikać muszę...
Sie nie moge dźwignąć teraz z kanapy. A sikać muszę...
-
no.nie.wiem
Nooo, losoś rządzi. Koniecznie świeży. My mieliśmy mrożonego, tez dobry ale jednak ...
-
krecik88
u mnie dziś pizza(zamówiona nie zrobiona:D) ,miałam dziś lenia....
-
Tusia
ha to ja nie główkuję tylko wpisuję produkty z lodówki do tej aplikacji - http://pl.point.fm/kuchnia/przepisy/
i wyskakują mi możliwości daniowe
Ha i pozostaje tylko przygotować według przepisu
Polecam duża oszczędność czasu a i przy okazji poznałam nowe dania 
i wyskakują mi możliwości daniowe
Jak najbardziej łosoś i to świeży,jest go pełno w każdym prawie supermarkecie.Ja robię go tak=na patelkę wlewam troszkę oliwy z oliwek,dolewam sporo wody z kranu,podgrzewam ją, wkładam do tego łososia odpowiednio doprawionego,odwracam na drugą stronę,ściągam jego ciemniejszą skórkę.Na lekkim ogniu gotuję,potem osobno w garnszku rozrabiam kubek naturalnego jogurtu,do niego wkładam dwie łyżeczki musztardy,łyżkę stołową mąki mieszam i wlewam do łososia.Troszkę się pogotuje i jedzonko gotowe. 
-
WeselneZaplecze
Ja wstawiłam do piekarnika mięsko w miodzie, jeszcze trochę i będzie obiad 
Polecam łososia pieczonego z fetą i oliwkami.
Płat łososia bez skóry i ości pokroić na porcje,lub tylko nadkroić posypać solą ,pieprzem i ew.jarzynką lub jakąś przyprawą do ryb ,jeśli ktoś lubi, skropić olejem, posypać pokruszonym serem feta i oliwkami i zapiec w piekarniku.Wytworne a jednocześnie szybkie i łatwe danie.
Do tego jakaś surówka i dobre białe wino.
Płat łososia bez skóry i ości pokroić na porcje,lub tylko nadkroić posypać solą ,pieprzem i ew.jarzynką lub jakąś przyprawą do ryb ,jeśli ktoś lubi, skropić olejem, posypać pokruszonym serem feta i oliwkami i zapiec w piekarniku.Wytworne a jednocześnie szybkie i łatwe danie.
-
dzo
ile to się piecze i w ilu stopniach ??aisoglam pisze:Polecam łososia pieczonego z fetą i oliwkami.
i jakie oliwki będą lepsze ? zielone czy czarne ?
Oliwki zielone. Temperatura 180 stopni około 30 minut ale lepiej trochę podgrzać piekarnik.
-
WeselneZaplecze
Pieczeń rzymska z frytkami i sałatka z białej kapusty
Raz na jakiś czas można sobie przecież pozwolić na bardziej kaloryczny obiad 
A jak się robi rzymską pieczeń ?
Kurczak po malgasku.Kurczaka lub jego części natrzeć wcześniej przyprawami i naszpikować czosnkiem.Posmarować miodem i piec w piekarniku podlewając masłem z wodą. Po upieczeniu pyszna ,chrupiąca i przyrumieniona skórka.Do pieczenia i smażenia używam masła sklarowanego.Można kupić gotowe - ja robię sama. Nie przypala się, i wszystko na tym smażę.